Skip to main content

Odense Weekend med Möns Klint 4 dagar

BUSSRESA - Danmark - Rundresa, Odense Weekend med Möns Klint 4 dagar

Odense Weekend med Möns Klint- Nyhet!

Ett långt härligt veckoslut i Danmark har vi att se framemot. Nära och bekvämt är det till populära Odense, en perfekt utgångspunkt för våra upptäckter. Historiska Ribe, idylliska Svendborg och ett knippe spännande öar. Prisvärd gränshandel får vi möjlighet till, historiens vingslag i Roskilde sätter perspektiv på vår tillvaro och utsikten från Möns klint kommer att ta andan ur oss. Ett veckoslut i Danmark, helt enkelt!

Snabba fakta
  • En underbar sommarresa när Danmark är som bäst!
  • Vackra och gemytliga Odense är en perfekt utgångspunkt för utflykter.
  • Utflykterna till Roskilde och Möns Klint ingår i resans pris!
Ingår i priset
  • Resa i helturistbuss
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar
  • Besök i Roskilde och Möns Klint
  • Reseledarservice

Dagsprogram

DAG 1, TORSDAG: MALMÖ – ROSKILDE – ODENSE

På morgonen möter vi vår reseledare och chaufför på Öresundsterminalen i Malmö. Vi tar plats i den bekväma helturistbussen och färdas över Öresund till vårt grannland Danmark. I Roskilde gör vi dagens första besök och vi har bland annat möjlighet att beundra stadens Unescoskyddade domkyrka, där flera danska regenter ligger begravda. Via Stora Bältbron når vi sedan Odense och efter lunch checkar vi in på gemytliga och centralt belägna First Hotel Grand mitt inne i Odense. Ca 20 mil

DAG 2-3, FREDAG TILL LÖRDAG: ODENSE

Odense är en av Danmarks äldsta städer och grundades redan för drygt tusen år sedan. Staden är uppkallad efter den nordiska guden Oden och räknas som är tredje största i Danmark. Redan under medeltiden hade Odense en betydelsefull uppgift att fylla såsom handelscentrum och pilgrimsmål. På 1800-talet förbättrades stadens kommunikationer både genom en kanalförbindelse ut till Odensefjorden och att Odense anslöts till det växande danska järnvägsnätet. Staden ståtar i dag med bland annat Nordens största järnvägsmuseum samt ett antal hus och byggnader som förknippas med Odenses störste son, Hans Christian Andersen. Men även Odenses omgivningarna är intressanta och i Danmark är avstånden korta. Vi får möjlighet att besöka historiska Ribe, idylliska Ärö och gränshandelsstaden Flensburg som säkert kan locka till prisvärda inköp!

DAG 4, SÖNDAG: ODENSE – MÖNS KLINT – MALMÖ

Efter ett trevligt veckoslut i Odense och en välsmakande frukost stiger vi på bussen igen. Vi sätter kurs mot Langeland och följer i Karl X Gustavs spår till Lolland, även om vi korsar Langelands Bälts med färja. Efter ett tag viker vi dock av österut och tar sikte på Möns Klint och de över 70 miljoner år gamla kalkstensklipporna! Vidsträckt utsikt väntar. Färden går sedan vidare mot Malmö och här säger vi farväl till våra medresenärer, reseledare och busschaufför. Tack för denna gång! Ca 37 mil

 

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 855:- Ordinarie pris: 955:- Du sparar 100:-
 
     

ROSKILDE

Roskilde förknippas med en världskänd rockfestival, betydande lämningar från vikingatiden och Danmarks mest smärtsamma fredsundertecknande som ägde rum i stadens domkyrka. Festivalen lämnar vi därhän den här gången, men den eleganta kyrkan är värd en mässa. Både ur ett arkitektoniskt perspektiv med framförallt med hänsyn tagen till alla gravkapell som rymmer kvarlevorna av flera danska regenter.

Ingår i resans pris!

RUNDTUR I ODENSE, EFTERMIDDAGS- OCH KVÄLLSTUR

Fyns största stad bjuder på intressanta sevärdheter. Redan under medeltiden blev Odenses domkyrka ett viktigt pilgrimsmål och legenden berättar att Knut den helige mötte sina banemän framför kyrkans högaltare. Andra berättelser som staden förknippas med är ju alla dem som H C Andersen har skrivit och flera hus och byggnader kopplas ihop med författarens uppväxt och verksamhet. Vid marknadsplatsen Flakhaven möter vid det ståtliga rådhuset och Brandts gamla klädfabrik inrymmer numera en spännande blandning av museer, gallerier, butiker och restauranger. Odense kommer att överraska oss!

Pris ca 195:-

RIBE OCH FLENSBURG, HELDAG

Vi tar oss över till södra Jylland och Skandinaviens äldsta stad, Ribe. Ribes betydelse för utvecklingen i Norden kan knappast överskattas och det var härifrån som Ansgar, Nordens Apostel, påbörjade införandet av kristendomens i norr. Stadens domkyrka är än i dag en imponerande byggnad och det är lätt att känna historiens vingslag när vi kryssar fram bland skeva korsvirkeshus och kullerstenslabyrinter till gator. Lagom till lunch korsar vi gränsen till Tyskland och i Flensburg får vi möjlighet till prisvärd gränshandel. På hemvägen seglar vi över Sydfynska öhavet och via måleriska Fåborg är vi snart tillbaka i Odense.

Pris inkl. färja ca 395:-

 

ARÖ OCH SVENDBORG, HALVDAG

Vi inleder dagen med besök i sjöfartsstaden Svendborg. I kvarteren runt hamnen letar sig de krokiga kullerstensgatorna fram till Anne Hvids Gård, ett korsvirkeshus från mitten av 1500-talet. I hamnen ligger ofta gamla fina skutor förtöjda och härifrån tar vi färjan över till Äro. Fridfulla Ärököping är som gjord för strövtåg genom vindlande gränder smyckade med färgglada stockrosor och förkroppsligar bilden av det idylliska Danmark!

Pris inkl. färja ca 365:-

MÖNS KLINT

De nästan 130 meter höga kalkstensklipporna på Möns östkust bjuder på vidunderlig utsikt över blånande vatten. Högsta punkten kallas för Dronningestolen och vid klart väder kan vi skymta Stevns Klint på Själland. I området växer också flera orkidéarter som blommar under sommaren.

Ingår i resans pris!

 

 

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (3 frukostar). I priset ingår även bro-, och serviceavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår besök i Roskilde och Möns klint.

Enkelrumstillägg: Från 1.495:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö torsdagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Danska kronor (DKK)
Euro (EUR)
 

Kontakta oss
Adress:
Ölvemarks Holiday
Box 4012
SE-203 11 Malmö