Nyheter

Många spännande nyheter

I 2020 års program presenterar vi hela 16 nyheter med det bästa Europa har att erbjuda! Allt från spännande kulturregioner och myllrande storstäder till härliga weekendresor och upplevelserika rundresor.

Värmland Weekend
4 dagar, buss
De tretusen sjöarnas landskap, kallas Värmland ibland. Men här finns också välputsade herrgårdsmiljöer, konst och kultur, diktkonst och historisk bruksmiljö i en underbar blandning.
Läs mer»

Polsk vin- och ölresa
5 dagar, buss
Vin är kanske inte det första vi förknippar Polen med, men tiderna förändras. Under kommunisttiden fanns det ingen vinproduktion värd namnet, men för tio år sedan blev det åter tillåtet med kommersiella vingårdar och i dag finns det lite fler än 200 små privata ambitiösa och nytänkande vinbönder.
Läs mer»

Frankfurt med Rüdesheim
5 dagar
Rötter i romartiden, världsklassmuseum staplade på varandra, mysiga promenadstråk och skyskrapor av högsta europeiska snitt kommer att göra vårt besök omväxlande och innehållsrikt.
Läs mer»

Vandringsresa i norra Tjeckien
5 dagar
Sagolika landskap och hisnande vyer väntar oss i Böhmiska Schweiz. Under några innehållsrika dagar vandrar vi genom djupa raviner, imponeras av höga sandstensklippor och forsande vattendrag.
Läs mer»

Europas hjärta – landsbygd och storstad
7 dagar
Låt oss få presentera ett nytt favoritresmål! Idylliska Mikulov vid gränsen där Österrike möter Tjeckien blir vår utgångspunkt för spännande upptäckter i vinets och det goda livets tecken.
Läs mer»

Stora Sverigeresan
9 dagar
Exotiska Lappland, Unescoskyddade Höga kusten och legendariska Inlandsbanan tar oss med på upplevelser vi inte trodde var möjliga att finna i vårt eget land. Dalarnas kulturbygd och oöverträffade naturscenerier förkroppsligar drömmen om Sverige.
Läs mer»

Molise, Abruzzo och Lazio - det okända Italien
8 dagar, ✈
Apenninernas toppar och Adriatiska havet sandstränder, okända fängelseöar och sägenomspunna kloster och praktfulla lantställen är något av det som väntar oss vid på denna resa.
Läs mer»

Finland
6 dagar
Följ med på en vidunderlig resa i österled! Poetiska och sägenomspunna landskap blandas med moderna skönheten Helsingfors. Vi besöker natursköna områden och tar del av spännande historia och kultur, med många intressanta svenskanknytningar.
Läs mer»

Lyon med Beaujolais
9 dagar
Frankrikes mathuvudstad välkomnar oss på ett innehållsrikt besök. Med välkända vindistrikt inpå knutarna, antikens vingslag ständigt närvarande och storstadskänslan pulserande under ytan lär vi känna både bouchon och traboules.
Läs mer»

Odense Weekend med Möns Klint
4 dagar
Ett långt härligt veckoslut i Danmark har vi att se framemot. Nära och bekvämt är det till populära Odense, en perfekt utgångspunkt för våra upptäckter. Historiska Ribe, idylliska Svendborg och ett knippe spännande öar.
Läs mer»

Grekland och Albanien
8 dagar, ✈
Vi får se det bästa av flera oupptäckta regioner! Norra Grekland välkomnar oss med storstaden Thessaloniki och idylliska Ioannina innan vi vänder våra blickar mot grannlandet Albanien.
Läs mer»

Kampanien - Middagssolens land
8 dagar, ✈
Soldränkta Baia Domizia hälsar oss välkomna till Italien och Kampanien för en skön och avkopplande vecka. Porten till Middagssolens land vet att ta hand om sina gäster på bästa sätt.
Läs mer»

Spansk vinresa
8 dagar, ✈
Ett himmelrike för livsnjutare där vi besöker de främsta vinregionerna i Spanien. Mångfacetterade vinlandskapet Penedès, känt för sin bubblande cava och rödvinsstinna Rioja. Gommen och själen får inte bara sitt lystmäte av de utsökta vinerna, det vankas också synnerligen trevliga mat- och kulturupplevelser.
Läs mer»