Nyår på slott i Polen 4 dagar

En lisa för både kropp och själ är en avkopplande nyårshelg på vårt underbara bärnstenspalats. Härliga stunder med jacuzzi, spa och trevlig stämning väntar. På kvällarna njuter vi av god mat i slottsrestaurangen. Här är det lätt att koppla av.

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 middagar inkl. nyårsfirande
  • 3 frukostar
  • Vodkaprovning
  • Reseledarservice
Pris från:
4 995:-
Dagar:4
Boka resa

Dagsprogram

DAG 1, LÖRDAG: MALMÖ – SWIESZYNO

Från Malmö tar vi bussen över danska Själland och vidare med färja till Rostock. Framåt kvällen når vi vårt vackra slott Bursztynowy Palac, strax utanför Koszalin i nordvästra Polen. Ny väntar en god middag i restaurangen. Ca 62 mil

DAG 2-3, SÖNDAG TILL MÅNDAG: SWIESZYNO

Framför oss ligger underbara dagar med härlig avkoppling i stämningsfull miljö. Bursztynowy Palac betyder bärnstenspalatset och byggdes på 1890-talet av en förmögen affärsman som blivit rik på att handla med potatis. Här skapade han sitt paradis och drog sig inte för att glänsa med sin rikedom. Slottsträdgården fick en egen damm och gårdsplanen utsmyckades med vackra förråd och ladugårdar. Bärnstenspalatset är i dag en härlig plats att vistas på och här finns inomhuspool samt en avkopplande jacuzzi. Hotellets spa står till tjänst med olika behandlingar, mot en rimlig avgift. Den vackra parken är som gjord för sköna promenader även vintertid. Varför inte njuta av en god bok framför den öppna spisen eller kanske ta en kopp kaffe i vinterträdgården? När skymningen fallit över vårt slott samlas vi åter för att fira av det gamla året med en festmåltid. Under nyårsdagen har vi möjlighet att följa med på en tur till kurorten Kolobrzeg och även denna kväll samlas vi i restaurangen för en välsmakande middag. Detta är verkligen en god start på det nya året!

DAG 4, TISDAG: SWIESZYNO – MALMÖ

Nu är det dags att säga farväl till vårt palats och åter samlas i bussen. En trevlig hemresa väntar då vi får veta mer om platser vi passerar. Vi tar färjan från Rostock till Gedser och beräknas att åter vara i Malmö vid 20-tiden. Ca 62 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 285:- Ordinarie pris: 320:-
 
     

KOSZALIN OCH GORA CHELMSKA, HALVDAG

Vi börjar dagen med ett besök i Koszalin, en stad med medeltida anor och intressant historia. Först efter andra världskriget blev staden polsk, tidigare var den tysk. Vi besöker sedan Gora Chelmska där vi tar en gemensam promenad till ett litet kapell med anor från 800-900-talet.

Pris ca 140:-

NYÅRSFIRANDE

Några timmar innan det gamla årets ska lämna plats för det nya dukas det i trevlig miljö fram en välsmakande nyårsmiddag. Vid midnatt lyses kanske himlen upp av några fyrverkeripjäser, medan vi med bubbel i glasen skålar in det nya året!

Ingår i resans pris!

KURORTEN KOLOBRZEG, HALVDAG

Kolobrzeg, eller Kolberg på tyska, är en gemytlig hamnstad vid Polens Östersjökust. Här ligger sandstranden vit och detta sägs vara platsen i Polen med flest soltimmar! Sedan början av 1800-talet är Kolobrzeg en mycket populär kur- och semesterort. Vi börjar vårt besök i staden med en promenad genom kurkvarteret och den historiska stadskärnan. Därefter har vi tid att upptäcka staden på egen hand.

Pris ca 180:-

VODKAPROVNING PÅ BURSZTYNOWY PALAC

Kvällen tillbringar vi tillsammans på vårt hotell. Här provar vi olika sorter av den polska vodkan och får också lära oss mer om vodkans fascinerande historia.

Ingår i resans pris!

 

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
30 / 12 Hotel Bursztynowy Palac, Swieszyno
4 995:- Boka

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Halvpension inkl. nyårsfirande med middag (3 middagar och 3 frukostar) samt vodkaprovning. I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 695:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö lördag 30/12 kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Polska Zloty (PLN)
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

Hotel Bursztynowy Palac, Swieszyno
Unikt slottshotell i lugn miljö med trevliga sällskapsutrymmen och en härlig spa-avdelning. Läge: Lantligt och mycket vackert beläget utanför den lilla byn Swieszyno cirk...