Nyår i Sorrento med Rom 6 dagar ✈

Sorrentohalvöns hänförande landskap med branta berg som reser sig ur det klarblå havet. Roms antika historia, omvittnade folkliv och utmärkta shoppingmöjligheter. Rom och Sorrento bildar helt enkelt den perfekta kombinationen för en festlig nyårsresa!

Ingår i priset!

  • Flygresa Skandinavien-Rom t/r
  • Transfer flygplats–hotell t/r
  • Rundresa i helturistbuss
  • 5 övernattningar i dubbelrum
  • 3 middagar inkl. nyårsfirande i Sorrento
  • 5 frukostar
  • Besök i Pompeji
  • Reseledarservice
Pris från:
7 695:-
Dagar:6
Boka resa

Dagsprogram

DAG 1, SÖNDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM – ROM

Vi lämnar Skandinavien under dagen och landar ett par timmar senare i Rom. Här möter vår reseledare upp och i den bekväma helturistbussen bär det av mot trivsamma Archimede i Rom. Den italienska huvudstaden är vår att börja upptäcka!  Ca 3 mil

DAG 2, MÅNDAG: ROM – POMPEJI – SORRENTO

Dagen börjar med en god frukost innan det blir dags för oss att resa vidare. Det mjukt böljande landskapet i regionen Lazio är som hämtat som ur en saga och vår väg kantas av stolta cypresser och uråldriga olivlundar. Så småningom anländer vi till regionen Kampanien, medan Neapelbukten breder ut sig i alla tänkbara blågröna nyanser. På vägen stannar vi till vid ett av Italiens populäraste besöksmål, den antika ruinstaden Pompeji. Under eftermiddagen kommer vi fram till Sorrento och här tar vi in på fyrstjärniga Hotel Astoria beläget i hjärtat av den underbara staden. Nu väntar ett par sköna dagar på oss i en av Italienska absoluta vackraste regioner! Ca 27 mil

DAG 3-4, TISDAG TILL ONSDAG: SORRENTOHALVÖN

På den underbara Sorrentohalvön ska vi nu tillbringa ett par härliga dagar tillsammans. Här vid kusten kan man njuta av nyfångad fisk eller smutta på ett gott vin från Vesuvius sluttningar. Hela kusten är fylld av vackra platser som trollbinder besökarna. Utanför själva staden Sorrento breder den blågröna Neapelbukten ut sig och det är lätt att förstå varför dessa natursköna trakter har varit ett populärt besöksmål under långa tider. Vår reseledare tar oss med på intressanta upptäckter genom vindlande gränder och hisnande naturscenerier!

DAG 5, TORSDAG: SORRENTO – ROM

Vi lämnar Sorrentohalvön bakom oss och återvänder till den eviga staden och kan med en gång börja hänföras av dess mångfald. En gång var Rom centrum i ett stort rike och spåren av det förflutna är många liksom stadens historiska sevärdheter. Här finns ett myllrande folkliv, eleganta butiker och livliga espressobarer med omisskännlig italiensk stämning. Vi njuter av godbitarna i denna innehållsrika mångmiljonstad. Det är svårt att inte fängslas av Roms tvåtusenåriga livsglädje! Ca 27 mil

DAG 6, FREDAG: ROM – KÖPENHAMN/STOCKHOLM

I dag bär det av mot flygplatsen Fiumicino utanför Rom. Det har blivit dags att säga ”arrivederci” till alla våra nya vänner innan planen hemåt lyfter. Två till tre timmar senare landar vi i Skandinavien. Tack för en trevlig resa! Ca 3 mil

 

 

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 2.095:- Ordinarie pris: 2.330:- Du sparar 235:-
 
     

STADSRUNDTUR I ROM, HALVDAG

Under en guidad rundtur ser vi de klassiska sevärdheterna och platserna såsom Piazza Navona, Spanska trappan och Pantheon. Vi fascineras också av det moderna Rom, staden som är en föregångare när det gäller mode och mat, kafé- och restaurangliv. Rundturen avslutas med en god måltid på en trevlig restaurang

Pris inkl. middag med dryck ca 430:-

POMPEJI

Vi låter historien bakom Pompeji föra oss ungefär två tusen år tillbaka i tiden. År 79 e.Kr. fick vulkanen Vesuvius plötsligt ett våldsamt utbrott och staden begravdes under sten och aska. Jorden rämnade, giftiga gaser strömmade ut och tusentals människoliv utplånades. Utgrävningarna vittnar om hur vardagslivet såg ut före den dramatiska händelsen. Vår guidade rundtur lämnar ingen oberörd.

Ingår i resans pris!

NYÅRSFIRANDE

Som en värdig avslutning på 2018 ställer vårt hotell till med ett festligt firande. Tillsammans njuter vi att en välsmakande middag med god dryck. Med bubbel i glasen skålar vi sedan in det nya året och ser fram emot nya upplevelser!

Ingår i resans pris!

AMALFI, RAVELLO OCH AMALFIKUSTEN, LÅNG HALVDAG

Grekerna grundade handelsplatser vid Amalfikusten redan sjuhundra år före vår tideräknings början och människor har i alla tider dragits hit. Till skillnad från flera andra italienska kuster har den här kusten aldrig blivit riktigt exploaterad, hit kom endast författare och konstnärer för att få ro och inspiration. Staden Amalfi, som har fått ge namn till hela den underbara kuststräckan, var under medeltiden en sjömakt att räkna med, vilket fortfarande sätter sin prägel på staden. Missa inte att beundra den imponerande katedralen! Vi tar oss också upp på höjden ovanför Amalfi och besöker den charmerande lilla orten Ravello. Njut av den hänförande havsutsikten!

Pris ca 390:-

CAPRI, HELDAG

Vi stiger i land i Capris hamn, Marina Grande. Öns vackra bergslandskap präglas av tropisk växtlighet. Skönhetsupplevelserna på ön är många och storslagna. Vi besöker bland annat Anacapri och den svenske hovläkaren Axel Munthes drömvilla San Michele med hisnande vacker utsikt.

Pris inkl. båttur och inträde ca 770:-

VATIKANSTATEN OCH PETERSKYRKAN, HALVDAG

Världens minsta stat kan ståta med världens största kyrkobyggnad, Peterskyrkan, som är en pampig och påkostad helgedom med en mäktig historia. Vi får möjlighet att på egen hand utforska påvens kyrka, som pryds av mästerverk som Berninis högaltare och Michelangelos skulptur Pietà. I kryptan ligger vår egen drottning Kristina begravd.

Pris ca 210:-

AFTON I TRASTEVERE, KVÄLLSTUR

Vi beger oss till det omtalade nöjesdistriktet Trastevere för att besöka en trevlig restaurang i genuin miljö. Här avnjuter vi en god middag medan musikens sköna toner sätter guldkant på kvällen.

Pris inkl. middag med dryck ca 530:-

Karta

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
30 / 12 Hotel Astoria, Sorrento
Arlanda 7 995:- Inga tillgängliga platser
30 / 12 Hotel Astoria, Sorrento
Kastrup 7 695:- Boka

Information

I priset ingår: Flygresa Skandinavien-Rom t/r. Transfer flygplats-hotell t/r. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Halvpension utom i Rom (3 middagar och 5 frukostar), besök i Pompeji samt nyårsfirande i Sorrento. I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 1.395:-

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på hemresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats söndag 30/12. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Arlanda erbjuder vi övernattning på hotell vid flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Övernattning Dag 2 - 5

Hotel Astoria, Sorrento
Mycket trevligt hotell med en härlig atmosfär och stil, fantastiskt beläget i det historiska hjärtat av Sorrento med shopping, restauranger och sevärdheter precis utanför...

Övernattningshotell

Övernattning Dag 1 - 2

Hotel Archimede, Rom
Uppskattat fyrstjärnigt hotell med bra service, nära till shopping och sevärdheter. Läge: Mycket centralt beläget nära centralstationen Termini. Livlig genomfartstrafik. Det cen ....

Övernattning Dag 5 - 6

Hotel Viminale, Rom
Mycket uppskattat fyrstjärnigt hotell beläget i hjärtat av den eviga staden, nära till shopping och sevärdheter. Läge: Mycket centralt beläget cirka 15 minuters promenadv&a ....