Nyår i Rüdesheim 4 dagar ✈

Rudesheim, flygresa

Medeltida riddarborgar, branta vinsluttningar och festlig nyårsstämning väntar dig som åker till Rüdesheim vid Rhendalen. Här är feststämningen hög och vinstugorna ligger sida vid sida längs välbekanta Drosselgasse. Det goda vinet, de trevliga medresenärerna och det tyska gemytet får du på köpet!

Ingår i priset!

  • Flygresa Skandinavien-Frankfurt t/r
  • Transfer flygplats-hotell t/r
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 middagar
  • 3 frukostar
  • Nyårsfirande
  • Reseledarservice
Pris från:
6 995:-
Dagar:4
Boka resa

Dagsprogram

DAG 1, LÖRDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM – FRANKFURT – RÜDESHEIM

På vald flygplats stiger vi ombord på planet som står klart att ta oss till Frankfurt. Efter ett par timmar i luften möts vi av vår reseledare och tyska helturistbuss. Vi åker genom ett vinterfagert Hessen och Rheinland-Pfalz. I välkända Rüdesheim väntar mysiga och mycket omtyckta Hotel Zum Grünen Kranz på oss med tyskt gemyt och sköna sängar. Med en gång märker vi av den uppsluppna och glada stämningen på Rüdesheims många hemtrevliga vinstugor som vackert pyntade inför den annalkande högtiden gör sig beredda att ta emot oss på bästa sätt! Ca 5 mil

DAG 2-3, SÖNDAG TILL MÅNDAG: RÜDESHEIM

Utmed floden Rhen sträcker sig den idylliska vinbyn Rüdesheim. Året om är det en upplevelse att besöka denna stämningsfulla plats som vid årsskiftet skrudas inför ett festligt firande. Besökare från när och fjärran roar sig på vinstugorna längs den klassiska nöjesgatan Drosselgasse. I närheten slingrar sig Rhen genom ett av Europas vackraste flodlandskap. Vinodlingarna klättrar uppför branta sluttningar och ovanför de rofyllda små städerna tronar romantiska riddarborgar. Vinerna härifrån tillhör Tysklands främsta, särskilt de vita vinerna av den förnämliga rieslingdruvan. De första vinstockarna planterades av romarna för två tusen år sedan och vinet är sedan dess en omistlig del av områdets kultur. Vi som vill uppleva ännu mer passar givetvis på att både följa med till delstatens Rheinland-Pfalz huvudstad Mainz samt att stifta bekantskap med legenden om Loreley.

DAG 4, TISDAG: RÜDESHEIM – FRANKFURT – KÖPENHAMN/STOCKHOLM

Med en stärkande hotellfrukost i magen har det blivit dags att ta farväl av Rüdesheim för den här gången. Vi passar på att besöka finansstaden Frankfurt innan vi framåt eftermiddagen anländer till dess flygplats för att sätta kurs mot Skandinavien. Ca 7 mil

 

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 605:- Ordinarie pris: 675:- Du sparar 70:-
 
     

DROSSELGASSE, KVÄLLSTUR

Denna omtalade gränd bjuder på sång och dans hela kvällen. Vi beger oss ut i mysiga Rüdesheim för en kortare stadspromenad följt av ett besök på en traditionell vinstuga där vi njuter av husets eget vin. Aftonen bjuder också på traktens specialitet, Rüdesheimer Kaffee. Kvällen ramas in av dans, hög stämning och glada skratt.

Pris inkl. dryck ca 190:-

MAINZ, HALVDAG

Efter en vacker busstur längs med Rhen når vi Rheinland-Pfalz huvudstad Mainz, vackert belägen där floderna Rhen och Main flyter samman. Denna urgamla stad förknippas bland annat med boktryckarkonstens utveckling, vackert snidade karnevalsfigurer och en förnämlig domkyrka. Vi imponeras av de vackra renässansfasaderna utmed marknadsplatsen och njuter av den gästvänliga atmosfären!

Pris ca 190:-

NYÅRSFIRANDE

Med levande musik och god stämning blickar vi tillbaka på året som gått. Under kvällen avnjuter vi en god nyårsmiddag i gott sällskap. När tolvslaget närmar sig går vi ut i staden med ett glas mousserande vin i handen för att beskåda de vackra fyrverkerierna som speglar sig på den stillsamma floden Rhen.


Ingår i resans pris!

KOBLENZ MED LORELEY, HALVDAG

Sägnerna berättar om den vackra flickan Loreley, som satt på en hög klippa ovan floden. Hon lär ha orsakat många sjöfarares undergång med sin vackra sång. Vi tar bussen från Rüdesheim och beskådar den vackra floden Rhen, som kantas av medeltida borgar och branta vinodlingar, för att närma oss Loreleyklippan. Vi fortsätter sedan vidare till Koblenz. Här flyter floderna Mosel och Rhen samman vid Deutsches Eck, där ett grandiost monument av Kejsar Wilhelm I finns att skåda.


Pris ca 295:-

FRANKFURT

Vi passar på att besöka Europas finansiella centrum, Frankfurt am Main. Denna storstad ståtar med en hypermodern skyline även om staden har sitt ursprung som romersk bosättning. Under den inledande rundturen imponeras vi av skyskrapan Commerzbank Tower såväl som av rådhuset Römers eleganta trappstensgavlar. Vi får även tid till egna strövtåg: Kanske lockar butikerna längs shoppingstråket Zeil?


Ingår i resans pris!

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
30 / 12 Hotel Zum grünen Kranz, Rüdesheim am Rhein
Arlanda 6 995:- Boka
30 / 12 Hotel Zum grünen Kranz, Rüdesheim am Rhein
Kastrup 6 995:- Boka

Information

I priset ingår: Flygresa Skandinavien-Frankfurt tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och restur. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Halvpension (3 middagar och 3 frukostar), vinprovning samt nyårsfirande. I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 595:-

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget hem avgår tidigt på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet avresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Arlanda erbjuder vi övernattning på hotell vid flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

Hotel Zum grünen Kranz, Rüdesheim am Rhein
Mycket inbjudande och mysigt hotell med eget vinotek. Hotellet har varit familjeägt sedan 1925 och delar av hotellet härstammar sedan 1600-talet, man är även kända för si...