Nyår i Rom med Sorrento 6 dagar ✈

Sorrentohalvöns hänförande landskap med branta berg som reser sig ur det klarblå havet. Roms antika historia, omvittnade folkliv och utmärkta shoppingmöjligheter. Rom och Sorrento bildar helt enkelt den perfekta kombinationen för en festlig nyårsresa!

Ingår i priset!

  • Flygresa Skandinavien-Rom t/r
  • Transfer flygplats–hotell t/r
  • Rundresa i helturistbuss
  • 5 övernattningar i dubbelrum
  • 1 middag
  • 5 frukostar
  • Besök i Pompeji
  • Nyårsfirande i Rom inkl. middag
  • Reseledarservice
Pris från:
9 395:-
Dagar:6
Boka resa

Dagsprogram

DAG 1, TORSDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM – ROM – SORRENTO

Under förmiddagen lämnar vi Skandinavien och landar ett par timmar senare i Rom. Här väntar vår reseledare och den bekväma helturistbussen. Vi sätter kurs mot den bedårande Sorrentohalvön och framåt kvällen tar välkomnande och vackert belägna Hotel Rivage i Sorrento emot oss. Ca 29 mil

DAG 2, FREDAG: SORRENTOHALVÖN

På den underbara Sorrentohalvön ska vi nu tillbringa en skön dag tillsammans. Här vid kusten kan man njuta av nyfångad fisk eller smutta på ett gott vin från Vesuvius sluttningar. Hela kusten är fylld av vackra platser som trollbinder besökarna. Utanför själva staden Sorrento breder den blågröna Neapelbukten ut sig och det är lätt att förstå varför dessa natursköna trakter har varit ett populärt besöksmål under långa tider. Vår reseledare tar oss med på intressanta upptäckter genom vindlande gränder och hisnande naturscenerier!

DAG 3, LÖRDAG: SORRENTO – POMPEJI – ROM

Vi lämnar Neapelbukten bakom oss men nästa sevärdhet låter inte vänta länge på sig. I den antika ruinstaden Pompeji får vi en initierad rundvandring innan vi tar sikte på den eviga staden. Väl i Rom checkar vi in på centralt belägna Hotel Archimede. Nu väntar nya upptäckter och inte minst ett hejdundrande nyårsfirande! Ca 27 mil

DAG 4-5, SÖNDAG TILL MÅNDAG: ROM

En gång var Rom centrum i ett stort rike och spåren av det förflutna är många liksom stadens historiska sevärdheter. Här finns ett myllrande folkliv, eleganta butiker och livliga espressobarer med omisskännlig italiensk stämning. Vi njuter av godbitarna i denna innehållsrika mångmiljonstad. Det är svårt att inte fängslas av Roms tvåtusenåriga livsglädje!

DAG 6, TISDAG: ROM – KÖPENHAMN/STOCKHOLM

I dag bär det av mot flygplatsen Fiumicino utanför Rom. Det har blivit dags att säga ”arrivederci” till alla våra nya vänner innan planen hemåt lyfter. Två till tre timmar senare landar vi i Skandinavien. Tack för en trevlig resa! Ca 3 mil

 

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.535:- Ordinarie pris: 1.710:- Du sparar 175:-
 
     

AMALFI, RAVELLO OCH AMALFIKUSTEN, LÅNG HALVDAG

Grekerna grundade handelsplatser vid Amalfikusten redan sjuhundra år före vår tideräknings början och människor har i alla tider dragits hit. Till skillnad från flera andra italienska kuster har den här kusten aldrig blivit riktigt exploaterad, hit kom endast författare och konstnärer för att få ro och inspiration. Staden Amalfi, som har fått ge namn till hela den underbara kuststräckan, var under medeltiden en sjömakt att räkna med, vilket fortfarande sätter sin prägel på staden. Missa inte att beundra den imponerande katedralen! Vi tar oss också upp på höjden ovanför Amalfi och besöker den charmerande lilla orten Ravello. Njut av den hänförande havsutsikten!

Pris ca 390:-

POMPEJI

Vi låter historien bakom Pompeji föra oss ungefär två tusen år tillbaka i tiden. År 79 e.Kr. fick vulkanen Vesuvius plötsligt ett våldsamt utbrott och staden begravdes under sten och aska. Jorden rämnade, giftiga gaser strömmade ut och tusentals människoliv utplånades. Utgrävningarna vittnar om hur vardagslivet såg ut före den dramatiska händelsen. Vår guidade rundtur lämnar ingen oberörd.

Ingår i resans pris!

BELLA NOTTE I ROM, KVÄLLSTUR

På nyårsdagskvällen i Rom besöker vi en hemtrevlig kvartersrestaurang. God mat och trevligt sällskap förgyller kvällen. Extra stämningsfullt är det vid Fontana di Trevi där man enligt legenden ska slänga ett mynt över vänster axel för att vara säker på att få återvända till Rom.

Pris inkl. middag med dryck ca 390:-

STADSRUNDTUR I ROM, HALVDAG

Under en guidad rundtur ser vi de klassiska sevärdheterna och platserna såsom Piazza Navona, Spanska trappan och Pantheon. Vi fascineras också av det moderna Rom, staden som är en föregångare när det gäller mode och mat, kafé- och restaurangliv.

Pris ca 240:-

NYÅRSFIRANDE I ROM

Som en värdig avslutning på 2017 beger vi oss till en familjär restaurang, känd för sin goda mat. Efter en riklig middag med god dryck tar vi oss till utsiktsplatsen Pincio i Borgheseparken. Här bjuds vi på bubbel i glasen och en hänförande utsikt över den nyårsrusiga eviga staden.

Ingår i resans pris!

VATIKANSTATEN OCH PETERSKYRKAN, HALVDAG

Världens minsta stat kan ståta med världens största kyrkobyggnad, Peterskyrkan, som är en pampig och påkostad helgedom med en mäktig historia. Vi får möjlighet att på egen hand utforska påvens kyrka, som pryds av mästerverk som Berninis högaltare och Michelangelos skulptur Pietà. I kryptan ligger vår egen drottning Kristina begravd.

Pris ca 200:-

AFTON I TRASTEVERE, KVÄLLSTUR

Vi beger oss till det omtalade nöjesdistriktet Trastevere för att besöka en trevlig restaurang i genuin miljö. Här avnjuter vi en god middag medan musikens sköna toner sätter guldkant på kvällen.

Pris inkl. middag med dryck ca 490:-

 

 

 

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
28 / 12 Hotel Archimede, Rom
Arlanda 9 395:- Boka
28 / 12 Hotel Archimede, Rom
Kastrup 9 395:- Boka

Information

I priset ingår: Flygresa Skandinavien-Rom t/r. Transfer flygplats-hotell t/r. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension samt en middag i Sorrento (1 middag och 5 frukostar), besök i Pompeji samt nyårsfirande i Rom inkl. middag. I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 1295:-

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på hemresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats torsdag 28/12. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Arlanda erbjuder vi övernattning på hotell vid flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

 

     
     
     

Hotell

Destinationshotell

Övernattning Dag 3 - 6

Hotel Archimede, Rom
Uppskattat fyrstjärnigt hotell med bra service, nära till shopping och sevärdheter. Läge: Mycket centralt beläget nära centralstationen Termini. Livlig genomfartstrafik. ...

Övernattningshotell

Övernattning Dag 1 - 3

Hotel Rivage, Sorrento
Mycket uppskattat hotell med serviceinriktad personal, mycket bra läge i Sorrento på bekvämt avstånd till shopping och lokala transporter. Läge: Vackert och centralt beläget i ....