Nyår i Lissabon 5 dagar ✈

Portugals huvudstad Lissabon är en vackert kuperad hamnstad belägen vid Atlantkusten. Staden är en av Europas äldsta och här blandas gammalt med nytt i en perfekt kombination. I stadsdelen Alfama slingrar sig de gamla gränderna fram och kontrasterar mot den moderna bebyggelsen i Parque de Nações, Nationernas park. Strosa längs boulevarderna, njut ett glas portvin på en uteservering eller bara insup den genuina atmosfären. Lissabon är en pulserande storstad med det bästa av kultur och nöjen, som gjord för att fira in ett nytt år i!

Ingår i priset!

  • Flyg Skandinavien–Lissabon t/r
  • Transfer flygplats–hotell t/r
  • 4 övernattningar i dubbelrum
  • 4 frukostar
  • Nyårsfirande inkl. middag
  • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, MÅNDAG: KÖPENHAMN– LISSABON

Vi lämnar Skandinavien med direktflyg och efter några timmar i luften landar vi i Lissabon. På flygplatsen möter vår reseledare upp och transferbussen tar oss snabbt och smidigt till uppskattade och välskötta Acores Hotel. Ca 1 mil

DAG 2-4, TISDAG TILL TORSDAG: LISSABON

För över tre tusen år sedan grundade fenicierna Lissabon och många kulturer har därefter satt sin prägel på staden. Lissabon är, i likhet med Rom, byggd på sju kullar och vackert belägen vid floden Tejos mynning i Atlanten. Stadens centrum utgörs av flera stadsdelar som alla är olika till utseende och innehåll men lika charmiga. Paradgatan Avenida da Liberade ligger i hjärtat av Lissabon, i stadsdelen Baixa som uppfördes efter den stora jordbävningen 1755. Baixa är belägen nära floden och ett måste för den shoppingsugne med modehus och butikskedjor! Längre österut ligger Alfama, med branta och nästintill labyrintliknande gator, som överlevde jordbävningen och därmed bjuder på gammaldags och genuin atmosfär. I Bairro Alto är tempot lugnare och här finns många restauranger och småbutiker. Kanske lockar den berömda marknaden Feira da Ladra, tjuvarnas marknad, som sitt något missvisande namn till trots lockar med både gammalt och nytt! Från stadsdelen Belém seglade upptäcktsresande som Vasco da Gama och Henrik Sjöfararen iväg över de sju haven. På vår upptäcktsresa till Lissabon upplever vi det mesta och det bästa denna spännande stad har att erbjuda!

DAG 5, FREDAG: LISSABON – KÖPENHAMN

Efter en sista portugisisk frukost är det dags att stiga ombord på transferbussen som tar oss ut till flygplatsen. Efter några timmar i luften landar vi återigen i Skandinavien, fyllda av portugisiska minnen. På återseende! Ca 1 mil 

 

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar.
Alla Utflykter: 1.205:- Ordinarie pris: 1.340:- Du sparar: 135:-
 
     

STADSRUNDTUR I LISSABON, HALVDAG

Lissabon har växt fram kring en dalgång och höjdskillnaderna bjuder på vackra vyer överallt. Staden är en av de äldsta i Europa och här blandas gammalt och nytt i en praktfull kombination. Under rundturen beskådar vi bland annat Edvard VII:s park, Avenida de Liberdade och Praça do Comércio från bussen. Vi beger oss sedan till fots upp i Lissabons äldsta och mest välbevarade stadsdel, Alfama. Här kan vi bland annat göra ett besök i katedralen Sé samt njuta av den vackra utsikten över Lissabon och floden Tejo från Porta da Sol. Glöm inte kameran!

Pris ca 240:-

NYÅRSFIRANDE

I kväll väntar ett alldeles ovanligt festligt nyårsfirande! På en trevlig restaurang i hamnkvarteret Docas de Santo Amaro serveras vi en utmärkt festmåltid med tillhörande drycker. Hög stämning utlovas!

Ingår i resans pris, inkl. middag med dryck.

CASCAIS, CABO DA ROCA OCH SINTRA, HALVDAG

Inte långt från Lissabon ligger några riktiga pärlor till byar, populära både bland kungligheter, jetset och vanligt folk. Vi åker längs kusten och inleder med ett besök i Cascais, en gång ett litet fiskeläge men i dag en av Lissabons flottaste förorter. Här ligger färgglada fiskebåtar sida vid sida med de välbeställda invånarnas yachter. Vi fortsätter till Cabo da Roca, det europeiska fastlandets västligaste punkt. Från klipphöjden bjuds vi en fantastisk utsikt över Atlanten och de kringliggande bergstrakterna. Näst på tur stårSintra, sedan länge lissabonbornas mest populära utflyktsmål. Här flanerar vi bland utsmyckade villor och beser det gamla kungliga palatset. En dag full av hänförande naturscenerier och sköna intryck!

Pris ca 340:-

VINGÅRDSBESÖK MED PORTUGISISKA SPECIALITETER, EFTERMIDDAGS- OCH KVÄLLSTUR

Vi kör en bit utanför Lissabon till ett av de välkända vinhusen i området. Efter en guidad rundvisning får vi provsmaka deras viner. Vi fortsätter sedan till en trevlig restaurang där vi njuter av en god middag med mycket mat bestående av traditionella rätter från det portugisiska köket.


Pris inkl. vinprovning och middag ca 490:-

BELÉM OCH GULBENKIANMUSEET, HALVDAG

Vi börjar med att besöka en av Lissabons mest framträdande stadsdelar, Belém. Här finns många av stadens främsta sevärdheter såsom Jerónimosklostret, det pampiga upptäckarmonumentet och Torre de Belém, vakttornet från 1500-talet som blivit Lissabons symbol. Eller är det kanske det berömda kaféet Pasteis de Belém där Portugals populära nationalbakelse har serverats sedan 1837 som lockar? Vi beger oss sedan till Gulbenkianmuseet som erbjuder tusentals uråldriga skatter att beskåda från Rom, Grekland och Fjärran Öster. Museet innefattar även många historiska konstverk av välkända konstnärer, bland annat Rembrandt och Ruben.

Pris inkl. inträde 270:-

-

Karta

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
31 / 12 Hotel Acores, Lissabon
Kastrup 6 995:- Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-Lissabon tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension samt nyårsfirande med middag (4 frukostar och 1 middag). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 1.795:-

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på hemresemorgonen.

Resan avgår:  Från Kastrup. Vi erbjuder övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

Hotel Acores, Lissabon
Modernt och mycket stilfullt fyrstjärnigt hotell med god service, väldigt väl beläget för att ta sig till shopping, restauranger och stadens fantastiska sevärdheter. L&au...