Nyår i Hévíz med Budapest 5 dagar ✈

Färden går ut på den ungerska landsbygden till de unika varma och välgörande källorna i Hévìz. Vi låter den omtänksamma personalen på spahotellet Danubius skämma bort oss på bästa sätt medan vi firar in det nya året. Ett besök i huvudstaden Budapest blir kronan på verket!

Ingår i priset!

  • Flyg Skandinavien–Budapest t/r
  • Transfer flygplats–hotell t/r
  • Rundresa i modern helturistbuss
  • 4 övernattningar i dubbelrum
  • 4 frukostar
  • 3 middagar inkl. nyårsfirande
  • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, SÖNDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM – BUDAPEST – HÉVÍZ

Under dagen lämnar vi våra hemtrakter och sätter kurs mot Centraleuropa. Efter ett par timmars direktflygning landar vi i Ungern och på flygplatsen möter vår reseledare upp. Ombord på den bekväma helturistbussen sätter vi kurs mot Balatonsjön och kurorten Hévíz. Här tar vi in på mycket uppskattade Danubius Spa Resort där man gör mer än bara sover. Här skämmer vi bort oss med ett dopp i jacuzzin, en skönhetsbehandling eller en härlig och uppfriskande promenad i omgivningarna. Detta är livskvalitet! Det gästvänliga och härliga Danubius Spa Resort blir även vår värd för det kommande nyårsfirandet! Ca 19 mil

DAG 2-3, MÅNDAG TILL TISDAG: HÉVÍZ

Med vårt utmärkta Danubius Spa Resort som utgångspunkt kan vi under några härliga dagar passa på att njuta av tillvaron. Omgivningarna kring Balatonsjön tillhör de mest kända och populära semesterparadisen i Centraleuropa och i orten vi bor, Héviz, finns också en av världens största termalkällor som i sin tur bildar en insjön med enastående egenskaper. Vattentemperaturen understiger aldrig 24 grader, inte ens på vintern, och det är givetvis helt underbart att inleda ett nytt år med ett välgörande dopp i sjön. Runt Balatonsjön sträcker sig också ett av Ungerns främsta vindistrikt och här tillverkas både röda och vita viner. På vår utflykt i omgivningarna ges vi en mycket trevlig möjlighet att under lättsamma former själva ta del av den ungerska vinkulturen. Danubius Spa Resort erbjuder en mängd  avkopplande skönhetsbehandlingar, massage, termalbad och bastualternativ. Allt detta ger oss en härlig inledning på det nya året! 

DAG 4, ONSDAG: HÉVÍZ – BUDAPEST

Stärkta till kropp och själ tar vi farväl av Hévíz och ställer in siktet på Budapest. En skattkista fylld med över två tusen år av historia är nu vår. Storslagna händelser från förr, nyskapande konst för framtiden, arkitektur, shopping, musik och nöjen! Vi upptäcker de olika karaktärerna hos bergiga Buda och platta Pest som delas av den stolta Donau och förenas av många broar. 1800-talskonditoriet Gerbeaud, vars dignande kakdisk är en fröjd för såväl öga som gom, är strategiskt beläget vid torget som är uppkallat efter poeten Mihály Vörösmarty och utgör samtidigt startplatsen för Váci Utca, Budapests förnämsta shoppingstråk. Följ med på vår rundtur där vi får se både det ålderdomliga Buda och det storslagna Pest. Missa inte heller den romantiska båtturen under broarna, ett minne som aldrig bleknar! Ca 19 mil

DAG 5 TISDAG: BUDAPEST – KÖPENHAMN/STOCKHOLM

Vi börjar med en god hotellfrukost innan vi checkar ut från Hotel Ibis Styles Budapest City. Transfern kör oss ut till flygplatsen och med nya intryck och färska minnen från innehållsrika upplevelser tar vi farväl av Ungern. Senare under dagen är vi åter hemma i Skandinavien och önskar ett snart återseende. Ca 2 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar.
Alla Utflykter: 1.160:- Ordinarie pris: 1.290:- Du sparar: 130:-
 
     

NYÅRSFIRANDE

Att fira nyår i Ungern är en spännande och annorlunda upplevelse. Vi avnjuter en festlig middag med tillhörande drycker i trevligt sällskap. Vår kväll kommer naturligtvis också att kantas av fartfylld dans och härligt medryckande och välstämd musik, kanske rent utav får vi njuta av en csárda!

Ingår i resans pris!


UNGERSK VINGÅRD, HALVDAG

I Ungern finns en lång tradition av att odla vin och hos en lokal vinbonde får vi inblick i detta hantverk. Vi får en rundtur på gården och inblick i tillverkningsprocessen. Därefter sätter vi oss till bords för en välsmakande lunch medan vi får höra om vinodlingen i Ungern. Givetvis smakar vi de goda vinerna och besöket rundas av med möjlighet till inköp.

Pris inkl. lunch och vinprovning ca 380:-

TERMALSJÖN HÉVÍZ, HALVDAG

De ungerska termalvattenkällorna och vattnets hälsobringande verkan upptäcktes för flera tusen år sedan. Redan under den romerska eran fanns åtskilliga badanläggningar och under årens lopp har dessa utvecklats och blivit viktiga sociala institutioner. I dag är det vår tur att göra ett besök i termalsjön Hévíz, den mest kända kurbadorten i Balatondistriktet. Här ges vi tillfälle att bada i det behagligt tempererade vattnet som innehåller många nyttiga mineraler. En upplevelse utöver det vanliga som gör gott för både kropp och själ!

Pris inkl. inträde ca 260:-

STADSRUNDTUR I BUDAPEST, HALVDAG

Uppe på Gellérthöjden, belägen väster om Donau, har vi en vidunderlig utsikt över hela staden. Storslagna Pest, med breda gator och vackra sekelskiftesbyggnader, ligger på floden Donaus östra strand. I denna stadsdel finner vi bland annat Statsoperan, parlamentet och Hjältarnas torg. Vi lär känna en av Europas vackraste och mest spännande huvudstäder!

Pris ca 220:-

BÅTTUR PÅ DONAU, KVÄLLSTUR

I kväll tar vi båttur på Donau och fylls av vackra synintryck då vi stilla glider fram längs floden. Medan den ståtliga huvudstaden passerar revy bjuds vi på en trerätters middag. En härlig avslutning på vårt ungerska äventyr som ingen får missa!

Pris inkl. middag med dryck ca 430:-

Karta

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
31 / 12 Danubius Spa Resort, Hévíz
Arlanda 8 995:- Inga tillgängliga platser
31 / 12 Danubius Spa Resort, Hévíz
Kastrup 8 995:- Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Flygresa Skandinavien-Budapest tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Halvpension inkl. nyårsfirande med middag i Hévíz och frukostpension i Budapest (4 frukostar och 3 middagar) . I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 895:-.

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på avresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Arlanda erbjuder vi övernattning på hotell vid flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Ungerska Forint (HUF)

Hotell

Destinationshotell

Övernattning Dag 1 - 4

Danubius Spa Resort, Hévíz
Härlig fyrstjärnig och mycket uppskattad spa-resort känd för sin gästvänlighet. Hotellets möjligheter till rogivande bad, spabehandlingar och andra härliga h&au...

Övernattningshotell

Övernattning Dag 4 - 5

Ibis Styles Budapest City, Budapest
Omtyckt och gästvänligt hotell med serviceinriktad personal, centralt läge och floden Donau runt knuten. Läge: Centralt beläget i stadsdelen Pest, nära till både spårvagn o ....