Nyår i Dresden 4 dagar

Dresdens vackert upplysta kulturbyggnader låter sina skepnader speglas i Elbes stilla vatten medan champagnekorkarna yr genom luften. Ett stämningsfullt nyårsfirande i en stilfull miljö väntar oss som väljer att fira tolvslaget i den sachsiska huvudstaden!

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar
  • Nyårsfirande inkl. middag
  • Reseledarservice
Pris från:
3 495:-
Dagar:4
Boka resa

Dagsprogram

DAG 1, SÖNDAG: MALMÖ – DRESDEN

Fredag morgon är det dags att lämna Malmö. Via Öresundsbron och färjan i danska Gedser rullar vi vidare mot den tyska delstaten Sachsens ståtliga huvudstad. På kvällen installerar vi oss på välskötta Achat Premium Hotel och förberedelserna inför nyårsfirandet kan ta sin början på riktigt! Ca 62 mil

DAG 2-3, MÅNDAG TILL TISDAG: DRESDEN

Vid floden Elbes strand reser sig silhuetten av den över 800 år gamla kulturstaden Dresden. För drygt ett halvt sekel sedan, vid krigsslutet 1945, låg Dresden i ruiner och därefter följde årtionden av grå östtysk tristess. Detta är som bortblåst i dag och Dresden har återfått sin glans från förr. Vi låter oss imponeras av berömda praktbyggnader som Hofkirche och barockpalatset Zwinger. När det gamla året övergår i det nya samlas nyårsfirarna på Theaterplatz vid Semperoperan eller på terrassen ovanför Elbe. I ett anrikt 1700-talspalats invid Frauenkirche sätter vi oss till bords för att tillsammans njuta av stämningen inför det nya året. Bättre än så här kan det nya året inte inledas!

DAG 4, ONSDAG: DRESDEN – MALMÖ

Stärkta av den innehållsrika hotellfrukosten lämnar vi Dresden. Under eftermiddagen lägger färjan ut från hamnen i Rostock och efter ett par timmars färd genom Danmark trampar vi framåt kvällen åter svensk mark. På Öresundsterminalen tar vi farväl av våra reskamrater och önskar en god fortsättning på det nya året! Ca 62 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.130:- Ordinarie pris: 1.260:- Du sparar 130:-
 
     

STADSRUNDTUR I DRESDEN, HALVDAG

Under en ödesdiger natt i slutet av andra världskriget förstördes hela Dresden av de allierades bombningar. I dag kan vi återigen se Dresdens silhuett i dess forna prakt. Under vår promenad i den gamla stadskärnan ser vi den berömda Semperoperan, Frauenkirche, barockpalatset Zwinger, Hofkirche och Augustusbrücke över Elbe, allt återuppbyggt igen. En pärla värd att upptäcka! 

Pris ca 160:-

NYÅRSFIRANDE

Mitt i Dresdens medeltida kvarter Altstadt, välkomnas vi till en välrenommerad restaurang för att fira årets sista kväll. En flerrätters festmeny dukas fram tillsammans med tillhörande dryck. När tolvslaget närmar sig tar vi en promenad medan vi låter stadens glittrande ljus spegla sig i Elbe.Vid Brühlsche Terrasse, flankerad av Hofkirche och konsthögskolan, och med utsikt över floden och Neustadt, skålar vi in det nya året! Kanske blir nyårslöftet att komma tillbaka till Dresden?

Ingår i resans pris!

MEISSEN, HALVDAG

För trehundra år sedan lyckades August den starkes alkemist Johann Friedrich Böttger som förste europé framställa stengods i Dresden. Metoderna förfinades och strax därpå startades porslinstillverkning i grannstaden Meissen. Porslinet bär än i dag tillverkningsortens namn och kännetecknas av två blå korslagda svärd. Vi bjuds på en innehållsrik rundtur och förevisas hemligheterna bakom porslinstillverkningen.

Pris inkl. inträde ca 210:-

NYÅRSDAGSKONSERT, KVÄLLSTUR

Mitt i Dresden ligger det imponerande Zwingerpalatset som bombades under kriget men nu är återuppbyggt till sin forna glans. Här går vi på en stämningsfull nyårskonsert och låter oss njuta av de skickliga musikernas ljuva toner. En perfekt avslutning på vår resa och en riktig smakstart på det nya året!

Pris inkl. förfriskning ca 890:-

Bokas tillsammans med resan, dock senast 1/12. Begränsat antal platser. 

 

Karta

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
30 / 12 Achat Premium Hotel, Dresden
3 495:- Boka

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension samt middag inkl. nyårsfirande (3 frukostar och 1 middag). I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 595:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö söndag 30/12 kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

Achat Premium Hotel, Dresden
Mycket trevligt och uppskattat hotell med utmärkt service och bra kommunikationer till centrum. Läge: Lugnt beläget i utkanten av Dresden med utmärkta förbindelser till centr...