Nyår i Budapest 4 dagar ✈

Budapest har något för alla – pampiga palats, mysiga kaféer, välgörande thermalbad, ett mustigt kök med lokala viner, prisvärd shopping och gästvänlig befolkning. Och genom staden flyter mäktiga Donau fram. Detta är en av de bästa platserna i Europa för att fira nyår!

Ingår i priset!

  • Flygresa Skandinavien–Budapest t/r
  • Transfer flygplats–hotell t/r
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar
  • Nyårsfirande inkl. middag
  • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, LÖRDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM/GÖTEBORG – BERLIN – BUDAPEST

Under förmiddagen lämnar vi våra hemtrakter och sätter kurs mot Centraleuropa. Efter en kort mellanlandning ankommer vi Budapest under förmiddagen. På flygplatsen möter vår reseledare upp och efter en kortare transfer till välrenommerade Hotel Hungaria ges vi möjlighet till lunch innan det är dags för incheckning. Nu är Budapest vårt! Ca 2 mil

DAG 2-3, SÖNDAG TILL MÅNDAG: BUDAPEST

En skattkista fylld med över två tusen år av historia är nu vår. Storslagna händelser från förr, nyskapande konst för framtiden, arkitektur, shopping, musik och nöjen! Bland Budapests ca två miljoner invånare är kärleken till staden omisskännlig! Låt ögonen vila på gammal magnifik arkitektur som bevarats. Upptäck de olika karaktärerna hos bergiga Buda och platta Pest som delas av den stolta Donau och förenas av många broar. Strosa omkring i stadskärnan eller vandra längs strandpromenaden till toner av Béla Bartok och Franz Liszt, exempel på kompositörer som fann inspiration till världsberömd musik här. Varför inte koppla av en stund på något av stadens många termalbad? 1800-tals konditoriet Gerbeaud, vars dignande kakdisk är en fröjd för såväl öga som gom, är strategiskt beläget vid torget som är uppkallat efter poeten Mihály Vörösmarty och utgör samtidigt startplatsen för Váci Utca, Budapests förnämsta shoppingstråk. Följ med på vår rundtur där vi får se både det ålderdomliga Buda och det storslagna Pest. En kväll tar vår reseledare med oss på en riktigt mustig ungersk afton. Missa inte heller den romantiska båtturen under broarna. Höjdpunkten på resan är nyårsfirandet, då vi får njuta av god mat och dryck innan det är dags att bege sig ut på gatorna för att beskåda de vackra fyrverkerierna. Budapest är en stad att återkomma till!

DAG 4, TISDAG: BUDAPEST – BERLIN – KÖPENHAMN/STOCKHOLM/GÖTEBORG

Vi njuter av frukosten i lugn och ro innan det är dags att checka ut från hotellet. Innan vi beger oss till flygplatsen får vi tid att fortsätta med att utforska staden på egen hand. Vi tar sedan farväl av Ungern och efter ett par timmar är vi åter hemma i Skandinavien. På återseende! Ca 2 mil

 

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 970:- Ordinarie pris: 1.080:- Du sparar 110:-
 
     

STADSRUNDTUR I BUDAPEST, HALVDAG

På västra sidan om Donau ligger det ålderdomliga Buda med vindlande gränder och små medeltida hus. Här finner vi även Fiskarbastionen med Matthiaskyrkan som var de gamla ungerska kungarnas kröningskyrka. Det mer storslagna Pest, med breda gator och vackra sekelskiftesbyggnader, ligger på floden Donaus östra strand. I denna stadsdel finner vi Statsoperan, parlamentet och Hjältarnas torg. Vi lär känna en av Europas vackraste och mest spännande huvudstäder!

Pris ca 190:-

UNGERSK AFTON, KVÄLLSTUR

Maten i Ungern är färgstark och ungrarna har ingenting emot kryddor. På ett värdshus med lantlig atmosfär avnjuter vi en trerätters måltid där den doftande gulaschen får smaklökarna att ta riktiga glädjeskutt. Till maten lyssnar vi på smäktande violiner med hetsiga och medryckande toner.

Pris inkl. middag med dryck ca 380:-

NYÅRSFIRANDE

Att fira nyår i Budapest är en helt unik upplevelse. Vid tolvslaget brukar ungrarna gå ut och sjunga nationalsången och de av oss som känner sig tillräckligt bra på ungerska kan självklart sjunga med. Vi andra kan istället avnjuta en god middag i trevligt sällskap och sedan imponeras av de storslagna fyrverkerierna. Detta blir en kväll som vi sent glömmer!

Ingår i resans pris!

THERMALBAD, HALVDAG

De varma underjordiska vattenkällorna i dagens Budapest upptäcktes redan av romarna för snart två tusen år sedan, men badkulturen utvecklades framförallt under den osmanska eran på 1500-talet. Genom seklerna har badanläggningarna utvecklats och blivit viktiga sociala institutioner. Vi gör ett besök på en av stadens ansedda badanläggningar och får tillfälle att känna oss som riktiga budapestbor. En upplevelse utöver det vanliga som gör gott för både kropp och själ!

Pris inkl. inträde ca 260:-

BÅTTUR PÅ DONAU, KVÄLLSTUR

Donaus drottning Budapest presenterar sig festklädd i kvällsbelysning när vi glider fram på den mäktiga floden. En förföriskt underbar och romantisk afton - Budapest när det är som bäst!

Pris inkl. dryck ca 250:-

 

 

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
30 / 12 Hotel Hungaria, Budapest
Arlanda 7 495:- Inga tillgängliga platser
30 / 12 Hotel Hungaria, Budapest
Kastrup 6 995:- Inga tillgängliga platser
30 / 12 Hotel Hungaria, Budapest
Landvetter 6 995:- Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Flygresa Skandinavien-Berlin-Budapest tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension samt Nyårsfirande inkl. middag (3 frukostar och 1 middag) . I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 995:-.

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på hemresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Arlanda eller Landvetter erbjuder vi övernattning på hotell vid respektive flygplats i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Ungerska Forint (HUF)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

Hotel Hungaria, Budapest
Trevligt fyrstjärnigt hotell med smakfull inredning och mycket centralt läge. Läge: Centralt beläget i stadsdelen Pest, nära till både spårvagn och tunnelbana. Gen...