Nyår i Berlin 4 dagar

Efter murens fall är det få platser i Europa som förknippas lika mycket med glädje, förväntningar och eufori som Berlin. Är det på någon plats man ska fira nyår så är det väl på Brandenburger Tor?
 

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar
  • Nyårsfirande vid Brandenburger Tor inkl. middag
  • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, SÖNDAG: MALMÖ – BERLIN

Förväntansfulla inför kommande nyårsfirande möts vi i Malmö på morgonen. Öresundsbron och färjan till Rostock tar oss till kontinenten. Under eftermiddagen välkomnas vi till fyrstjärniga och centralt belägna Hotel Wyndham excelsior. Nu kan vi börja utforskandet av vår närmaste världsstad! Ca 43 mil

DAG 2-3, MÅNDAG TILL TISDAG: BERLIN

Sedan Berlinmurens fall har Berlin utvecklats till en av Europas mest inspirerande storstäder. Den tyska huvudstaden är en trivsam metropol med en erkänt vänlig stämning. Öst och väst är på väg att växa samman i en skön förening av gammalt och nytt. Centrum i öst är kring TV-tornet vid Alexanderplatz och paradgatan Unter den Linden, medan centrum i väst traditionellt ligger kring affärsgatan Kurfürstendamm. Som sig bör är nyår i Berlin en fest utöver det vanliga. Framåt midnatt söker sig många med oss till stadens symbol Brandenburger Tor för att avnjuta ett jättelikt fyrverkeri. Berlins sprudlande nyårsfest skapar den rätta feststämningen inför allt spännande som väntar nästa år! På nyårsdagen rekommenderar vi varmt vår konsert med middag i Charlottenburgs slott.

DAG 4, ONSDAG: BERLIN – MALMÖ

Efter en god frukost lämnar vi Berlin och sätter kurs mot Östersjön. Färjan till Gedser avseglar under eftermiddagen och efter ett par timmars färd genom Danmark är vi åter på hemmaplan. Tack och adjö för den här gången! Ca 43 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.475:- Ordinarie pris: 1.640:- Du sparar 165:-
 
     

AFTON I BERLIN, KVÄLLSTUR

Första kvällen i Berlin kör vi en stämningsfull tur förbi några av stadens mest ikoniska platser. Vi insuper den berlinska aftonen tillsammans med vår reseledare som gärna bjuder på en och annan anekdot om det ena och det andra som hör den myllrande tyska huvudstaden till.

Pris ca 90:-

STADSRUNDTUR I BERLIN, HALVDAG

Vi gör en omfattande stadsrundtur i Berlin som mer än någon annan världsstad är en stad i förvandling. Efter murens fall är Berlin en fördubblad stad och mer aktuell än någonsin. Vår reseledare berättar många intressanta fakta och medan vi färdas på paradgatorna Unter den Linden och Kurfürstendamm får vi höra historien bakom alla kända platser och byggnader såsom Staatsoper, Siegessäule och Riksdagshuset.

Pris ca 200:-

NYÅRSFIRANDE VID BRANDENBURGER TOR

På en trevlig restaurang ett stenkast från Brandenburger Tor samlas vi för en riktigt festlig kväll. Efter välkomstdrinken tar vi oss an den rikliga buffén och låter oss väl smaka av tillhörande drycker. Musikunderhållningen höjer stämningen ytterligare. Nyårsafton bjuder Berlin in till världens största gatufest på en två km lång stäcka mellan Brandenburger Tor och segerkolonnen Siegessäule. Fyrverkerier, liveband, ljusshower och massor av nyårsfirande berlinbor och tillresta skapar en magisk stämning. Allt detta har vi på mycket bekvämt avstånd från vår restaurang. Här och ingen annanstans ska nyår firas!

Ingår i resans pris!

NYÅRSDAGSKONSERT OCH MIDDAG I CHARLOTTENBURGS SLOTT, KVÄLLSTUR

Charlottenburgs slott är Berlins största slott, pampigt uppfört i barockstil i slutet av 1600-talet. I festsalen i slottets ståtliga orangeri bjuds vi på nyårsdagen in till en trerätters galamiddag med tillhörande dryck. Därefter väntar en oförglömlig konsert med Berlin Residenz Orchester under ledning av konsertmästare Vladi Corda. Iförda tidsenliga klädedräkter tar ensemblen oss med på en resa genom tidernas mest älskade klassiska mästerverk av Mozart, Bach, Vivaldi och Tjajkovskij. Efter pausen bjuds vi på modernare toner i eleganta högtidskläder. Ett förstklassigt nyårsdagsfirande som lovar gott inför det nya året!

Pris inkl. konsertbiljett och middag med dryck ca 1.350:-

Bokas tillsammans med resan, dock senast 1/12. Begränsat antal platser.

Karta

Avgångar & priser

Inga tillgängliga platser

Information


I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension samt nyårsfirande vid Brandenburger Tor inkl. middag (3 frukostar samt 1 middag). I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 1 995:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö söndag 30/12 kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)