Skip to main content

Normandie Landstigningsspecial 7 dagar

BUSSRUNDRESA - Frankrike - Rundresa, Normandie Landstigningsspecial 7 dagar

– Invasionens stränder och leende landskap

En bussresa med stort B för oss tillbaka till Dagen D. De allierades invasion av Normandie den 6 juni 1944. Atlantvågorna slår in mot Normandies klippor och mot Omaha Beach, när de första soldaterna landsätts. Vi kan nästan ta på historien och livsödena som möter oss. Få dagar är så omtalade som dessa. Och få resor så minnesvärda som denna!

 

15 personer ger medelbetyg 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

Se reseledare Ulf berätta om Normandie Landstigningsspecial »
Snabba fakta
 • Storsäljande favoritresa år efter år!
 • Tre fullmatade utflykter ingår i resans pris!
 • Vårt trevliga hotell i hjärtat av Caen är en perfekt utgångspunkt för alla våra besök.
 • Missa inte utflykten till den berömda Bayeuxtapeten.
 • Upplev höjdpunkterna från en av historiens mest omtalade händelser.
Ingår i priset!
 • Resa i helturistbuss
 • 6 övernattningar i dubbelrum
 • 2 middagar
 • 6 frukostar
 • 3 utflykter på temat Landstigningen i Normandie
 • Reseledarservice

Dagsprogram

DAG 1, LÖRDAG: MALMÖ – RUHR

Vi börjar resan i Malmö och stiger ombord på vår bekväma buss. Efter att ha passerat över Öresundsbron fortsätter vi till Rödby. Här väntar tysklandsfärjan till Puttgarden. Vi gör uppehåll för lunch och kaffe och via tyska motorvägar tar vi oss smidigt till vårt komfortabla övernattningshotell i Ruhrområdet, där mat och skön vila väntar. Ca 74 mil

DAG 2, SÖNDAG: RUHR – CAEN

Efter frukost inleder vi vår andra resdag. Färden går västerut genom Belgien och in i Frankrike där vi gör ett lunchstopp. Vi fortsätter sedan mot Engelska kanalen och vid Seines utlopp kör vi över den imponerande bron Pont de Normandie. Framåt kvällen når vi Caen där vi checkar in på mycket centralt belägna Hotel Royal Caen Centre. Ca 72 mil

DAG 3-5, MÅNDAG TILL ONSDAG: NORMANDIE

Staden Caen vid floden Orne är huvudort i södra delen av Normandie, Basse-Normandie, och har ett välkänt universitet, flera vackra kyrkor och en shoppingvänlig centrumkärna. Caen utgör en utmärkt utgångspunkt för våra upptäcktsfärder i denna grönskande del av Frankrike som omspänner tusen år av spännande historia. Nordiska vikingar grundade en gång ett kungadöme här. Från Normandie utgick Vilhelm Erövrarens krigståg mot England år 1066. Men Normandie förknippas kanske framför allt med invasionen den 6 juni 1944, då allierade styrkor landsteg här och inledde Europas befrielse. Vid de många krigskyrkogårdarna, där stupade soldater jordfästes, känns vår tids historia synnerligen närvarande. Under tre fullmatade dagar ägnar vi oss åt att utforska platserna där dramatiska händelser i samband med landstigningen ägde rum. Bland mycket annat besöker vi Sainte-Mère-Eglise, omtalad för kyrktornet där en amerikansk fallskärmsjägare fastnade, krigskyrkogården vid Omaha Beach, den berömda Pegasusbron och Pointe du Hoc. Historien får liv i landsbygdens småstäder, längs den dramatiska kustlinjen och i det böljande gröna landskapet. Vi lämnar förstås heller inte Normandie utan att ha stiftat närmare bekantskap med landsändans kulinariska specialiteter, såsom cider, camembert och calvados!

DAG 6, TORSDAG: CAEN – RUHR

Våra innehållsrika dagar i Normandie går mot sitt slut. Vi sätter kurs österut och under förmiddagen passerar vi floden Somme där blodiga strider ägde rum under första världskriget. Så småningom måste vi motvilligt ta farväl av Frankrike. På vägen gör vi ett lunchuppehåll innan vi framåt kvällen via Belgien når Tyskland och vårt trevliga övernattningshotell i Ruhrområdet. Vi serveras middag innan nattens timma är slagen. Ca 71 mil

DAG 7, FREDAG: RUHR – MALMÖ

Efter frukosten fortsätter vår färd. Det nordtyska slättlandet rullar vi smidigt igenom och gör uppehåll för kaffe och lunch. Under eftermiddagen väntar färjan till Danmark. Efter några timmars färd genom det danska slättlandskapet siktar vi Öresundsbron och beräknas nå Malmö vid 20-tiden. Rika på härliga minnen säger vi ”au revoir” för den här gången. Ca 74 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.315:- Ordinarie pris: 1.465:- Du sparar 150:-
 
     

STADSPROMENAD I CAEN, KVÄLLSTUR

Första kvällen i Caen beger vi oss ut på en stadspromenad för att lära känna staden. Vi passerar rådhuset, Vilhelm Erövrarens borg, kyrkorna St Pierre och St Sauveur och mycket annat. Vi äter också en middag tillsammans på en trevlig restaurang. En perfekt kväll för att lära känna Caen, reseledaren och medresenärerna.

Pris inkl. middag med dryck ca 455:-

OMAHA BEACH OCH ARROMANCHES

Genom det böljande normandiska landskapet når vi Omaha Beach, där den berömda amerikanska kyrkogården med sina drygt 9 000 vita kors gör ett starkt intryck på oss. Här på stränderna inleddes Europas befrielse från Hitlers våldsvälde. Därefter följer vi kusten österut mot Longues-sur-Mer, där välbevarade tyska kanonbatterier fortfarande står kvar, som ett kusligt minne av Hitlers "Atlantvall". Vi styr sedan till Arromanches vid kuststräckan kallad Gold Beach, där vi fortsätter vår studie av Operation Overlord. Arromanches är förknippat med de enorma konstgjorda hamnar, s.k. "Mulberries", som var en förutsättning för att invasionen skulle lyckas. Ute i havslinjen syns fortfarande ett antal vågbrytande pontoner som överlevt 70 års vinterstormar, trots att hamnen endast byggdes för att användas under ett fåtal månader.

Ingår i resans pris!

CALVADOS OCH TROUVILLE, EFTERMIDDAGS- OCH KVÄLLSTUR

Normandie är berömt för sina goda äpplen och för den ädla dryck de efter noggrann destillering ger upphov till. Denna eftermiddag låter vi bussen ta oss till Pays d’Auge, där den finaste calvadosen framställs. Hos en välrenommerad tillverkare provsmakar vi de gyllene dropparna. Vi fortsätter sedan ut till kusten och den eleganta badorten Trouville. I mitten på 1800-talet blev det högsta mode att tillbringa sommaren längs denna kust, La Côte fleurie, den normandiska blomsterkusten. Strandpromenaden kantas av påkostade villor och anrika hotell, som minner om Trouvilles glansdagar. Vid kajerna landar fiskeflottan sin fångst som säljs i den gamla fiskehallen, byggd i normandisk stil och något av byns symbol. På ett äkta brasserie avnjuter vi en välsmakande middag.

Pris inkl. calvadosprovning och middag med dryck ca 495:-

MERVILLEBATTERIET OCH PEGASUSBRON

Innanför Sword Beach i närheten av Orneflodens mynning besöker vi museet ägnat åt det tyska kustbatteriet vid Merville. I en av bunkarna förflyttar vi oss för en stund med hjälp av bilder och ljud till de normandiska stränderna den 6 juni 1944. Därefter fortsätter vi några kilometer upp längs Ornefloden, vars bro vid byn Bénouville gått till historien som Pegasusbron. Detta kodnamn betecknade bron som blev den första att säkras av allierade glidflygplan under de ödesmättade gryningstimmarna i inledningen av Dagen D.

Ingår i resans pris!

BAYEUXTAPETEN MED MIDDAG, KVÄLLSTUR

På denna kvällstur beger vi oss till grannstaden Bayeux för att besöka den berömda Bayeuxtapeten där Vilhelm Erövrarens fälttåg mot England och slaget vid Hastings 1066 beskrivs i 72 scener. En 70 meter lång actionspäckad historisk exposé vi inte vill missa vid ett besök i detta franska landskap. Vi avslutar med att äta en läcker normandisk middag tillsammans, invid den imponerande katedralen.

Pris inkl. inträde och middag med dryck ca 495:-

LA CAMBE, SAINTE-MERE-EGLISE OCH POINTE DU HOC

Den tredje dagen inleder vi med att ägna en tanke åt förlorarsidan. Strax intill motorvägen vid La Cambe finns den anspråkslösa tyska krigskyrkogården, där 20 000 soldater vilar under oansenliga gravstenar. Vi tar oss sedan till den lilla byn Sainte-Mère-Eglise, belägen några kilometer från Utah Beach. Här fastnade fallskärmsjägaren John Steele i kyrktornet och blev hängande under flera timmar, mitt i den tyska skottlossningen. Mirakulöst överlevde han genom att spela död. Än i dag hänger han där i form av en docka, som ett minne av en av invasionens mest omtalade episoder. Vid torget finns även det intressanta Airbornemuseet, som berättar om de luftburna truppernas alla vedermödor. Vi rundar av dagen med att känna historiens vingslag vid Pointe du Hoc, den branta klippa som amerikanska elitstyrkor intog med hjälp av repstegar.

Ingår i resans pris!

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

15 personer ger resan medelbetyget 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

En helt fantastisk resa i historien & även då med trevliga kulturella upplevelser Ett mkt bra team med kunnig guide & duktig chaufför samt båda 2 väldigt hjälpsamma & tillmötesgående. Vilket gjorde gruppen väldigt sammansvetsad

av

★ ★ ★ ★ ★

Mycket intressant resa. Väldigt kunnig guide.

av

★ ★ ★ ★ ★

Mycket bra resa med duktig och kunnig guide och trevlig chaufför allt välordnat och intressant bra boende och utflykter har länge velat göra denna resa och nu blev det av äntligen skulle gärna göra om den igen

av

★ ★ ★ ★ ★

I september åkte jag till Normandie för att utforska viktiga och spännande platser i andra världskrigets spår. Återigen en lyckad resa med en mycket kunnig reseledare och ett mycket trevligt resesällskap där man faktiskt fick vänner för livet. Bra hotell, spännande utflykter och en bra organisation genomsyrade hela resan. Återigen beröm till reseledaren som med sin kunnighet och organisationsförmåga gav 63 resenärer en upplevelse som de sent ska glömma.

av

★ ★ ★ ★ ★

En helt fantastisk resa med en mycket kunnig och intressant guide. Skulle gärna göra om samma resa igen.

av

★ ★ ★ ★ ★

En otroligt intressant och gripande resa med en mycket påläst och kunnig guide.

av

★ ★ ★ ★ ★

Mycket duktig, tydlig och kunnig reseledare.

av

★ ★ ★ ★ ★

Jag följde med en resa ner till Normandie i början av september 2018. Ulf (guiden) och Tobbe (chauffören) gjorde verkligen resan minnesvärd! Landstigningen i Normandie i juni 1944 är en sån viktig del av historien och att själv få besöka de platser man läst om och sett på film var magiskt.

av

★ ★ ★ ★ ★

En kanoresa skulle kunna åka dit igen guiden Gunnar och chauffören Carsten var underbara och tog oss runt med bravur

av

★ ★ ★ ★ ★

Fantastisk resa och kunnig reseledare Ulf Irheden som gav oss många inlevelser hur det var under landstigningen på både sidor. Stort tack till Ulf.

av

★ ★ ★ ★ ★

Bra och kunnig reseledare och en jättebra chaufför ...

av

★ ★ ★ ★ ★

Kunnig och mycket bra reseledare (Ulf) och en utomordentlig chaufför (Tommy)

av

★ ★ ★ ★ ★

En fantastisk resa för den som ä intresserad av andra världskrigetmed en föstklassig guide. En resa med både skratt och gråt.

av

★ ★ ★ ★ ★

Överraskande bra, fantastisk för den historieintresserade men lika fantastisk för den reseglade medresenären.

av

★ ★ ★ ★ ★

En mycket kunnig och bra guide/reseledare och det räcker långt.

av

★ ★ ★ ★ ★

Toppen guide och chaufför. Toppenval av restauranger och hotell. De historiska platserna var valda helt rätt. Helnöjd med hela resan.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
15/8Hotel Royal Caen Centre, CaenInga tillgängliga platser7 595:-Inga tillgängliga platser
29/8Hotel Royal Caen Centre, CaenInga tillgängliga platser7 795:-Inga tillgängliga platser
19/9Hotel Royal Caen Centre, Caen27 695:-Boka

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension samt middagar på övernattningshotellen i Tyskland (2 middagar och 6 frukostar). I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår de tre utflykterna på temat Landstigningen i Normandie.

Enkelrumstillägg: 1.995:-

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö lördagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

På avresa 19/9 bor vi på Essential by Dorint Hotel i Remscheid dag 6-7.

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 6

Hotel Royal Caen Centre, Caen
Hotel Royal Caen Centre, Caen
Trevligt franskt hotell med utmärkt service och mycket bra läge i Caen. Läge: Beläget mitt i centrum av Caen, nära till gågator, shopping och de flesta sevärdheterna. Adress: 1 Place de la Republique,...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

InterCity Hotel, Essen
InterCity Hotel, Essen
Välkommnande övernattningshotell med trevliga rum, centralt beläget i Essen. Läge: Beläget i centrum av Essen, nära järnvägsstationen. Genomfartstrafik Adress: Hachestrasse 10, DE-451 27 ESSEN Telefo...

Övernattning Dag 6 - 7

Hotel Mercure, Hagen
Hotel Mercure, Hagen
Komfortabelt och välskött fyrstjärnigt hotell med bekväma rum Läge: Lugnt beläget i utkanten av Hagen Adress: Wasserloses Tal 4, DE-58093 HAGEN Telefon: 0049-2331-3910 Officiell klass: **** Vår bedömn...
Sista minuten
Kontakta oss
Adress:
Ölvemarks Holiday
Box 4012
SE-203 11 Malmö