Nice 5 dagar ✈

Ett azurblått Medelhav vid milslånga stränder där palmerna vajar längs strandpromenaderna. Genuina franska restauranger med rödvita dukar och kryddiga rätter. Så ljuvliga och vackra platser du inte trodde fanns, men det gör de, både i verkligheten och på konstnärens målarduk. Följ med oss till Nice på den Franska Rivieran!

Ingår i priset!

  • Flyg Skandinavien–Nice t/r
  • Transfer flygplats–hotell t/r
  • 4 övernattningar i dubbelrum
  • 4 frukostar
  • Reseledarservice
Pris från:
6 295:-
Dagar:5
Boka resa

Dagsprogram

DAG 1, TORSDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM/GÖTEBORG – NICE

Vi lämnar Skandinavien och landar snabbt och bekvämt i Nice. Vår reseledare möter upp och transferbussen tar oss smidigt till perfekt belägna Hotel de Suède. Nu väntar nya och äventyr och vi hälsas välkommen till Rivieran! Ca 1 mil

DAG 2-4, FREDAG TILL SÖNDAG: NICE

Nice kallas med rätta Rivierans drottning. Längs hela Baie des Anges - Änglabukten - sträcker sig generöst den kilometerlånga strandpromenaden Promenade des Anglais. Här är platsen att se och synas, strosa lugnt eller slå sig ner och insupa atmosfären. Välj ut en liten havsslipad klappersten att ta med hem, som ett minne av vår vistelse här. Bra shopping, ett alldeles eget kök och ett inspirerande kulturliv med bland annat Chagall- och Matissemuseer är annat som utmärker Nice, lika italienskt som franskt till sinnet. Mikroklimatet vid medelhavsbukten med de skyddande bergen runtomkring har lagt grunden för stadens ställning som tillflyktsort för soltörstande och livsnjutande människor året om. Likaså frodas blommor, palmer och pinjeträd. Kom med och släpp in ljuset!

DAG 5, TISDAG: NICE – KÖPENHAMN/STOCKHOLM/GÖTEBORG

Efter en god frukost lämnar vi vårt hotell och tar oss till flygplatsen, vackert belägen vid havet strax väster om Nice. Under flygresan har vi möjlighet att köpa kaffe, förfriskningar och tilltugg. Framåt eftermiddagen är vi tillbaka där vår resa startade, rika på minnen och upplevelser. Ca 1 mil

 

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.150:- Ordinarie pris: 1.280:- Du sparar 130:-
 
     

STADSRUNDTUR I NICE, HALVDAG

Vi gör en intressant stadsrundtur i Nice och får veta mer om stadens flera tusen år långa historia som först grekisk och sedan romersk bosättning. Vi hänförs av utsikten uppe på Cimiezkullen och njuter givetvis av den magnifika Promenade des Anglais. Denna eleganta stadspromenad vittnar om när välbärgade engelsmän spred sin glans över staden vid förra sekelskiftet. Men Nice är inte bara palmkantade avenyer, vi söker oss också in de gamla kvarterens krokiga gränder. Nice är sydfranskt gemyt, flärd och temperament på en och samma gång!

Pris ca 100:-

PROVENCE, HELDAG

Det vackra inlandet står i stark kontrast till Rivierans luxuösa livsstil. I dag åker vi upp bland bergen till parfymstaden Grasse, där blomblad förvandlas till doftande oljor och förföriska parfymer. Vi fortsätter till den omtalade konstnärsstaden St Paul de Vence, Provences kanske mest omtalade village perché, bergsby. Under medeltiden befästes de högt belägna bosättningarna som skydd mot fiender och nuförtiden utgör de populära utflyktsmål med sina vindlande gränder, välbevarade stenhus och intressanta konstgallerier. En vacker tur med konst, natur och kultur!

Pris ca 295:-

MONTE CARLO, EFTERMIDDAG OCH KVÄLLSTUR

Monaco har under århundradena styrts av både greker och romare, men sedan 1300-talet är det ätten Grimaldi som innehar tronen i furstendömet. Nere i hamnen trängs skyskraporna med varandra medan lyxyachterna ligger varsamt förtöjda vid kajen. På kasinot i Monte Carlo kan vi både spela ihop till hela reskassan och mingla runt där filmstjärnor och kungligheter känner sig hemma.

Pris ca 365:-

VENTIMIGLIA OCH DOLCEACQUA, LÅNG HALVDAG

Vi korsar gränsen  till Italien och stannar till i gränsstaden Ventimiglia. Efter en gemensam rundtur får vi tid att titta oss omkring innan vi beger oss upp i de vackra bergstrakterna norrut. Här finner vi vinodlingsbyn Dolceacqua, vars färggranna stenhus klänger sig fast på bergsluttningarna. Byn genomkorsas av floden Nervia och länkas samman av en medeltida stenbro som Claude Monet låtit avbilda. Förutom de gamla borgruinerna domineras omgivningarna av terrasserade vingårdar och vi besöker en gemytlig restaurang där vi får möjlighet att smaka det robusta vinet Rossese tillsammans med andra lokala godsaker.

Pris inkl. vinprovning och lätt lunch med dryck ca 375:-

CANNES, KVÄLLSTUR

I afton beger vi oss till Cannes och flanerar längs den kända strandpromenaden La Croisette. I Cannes finner vi luxuösa områden där många kändisar har en våning, men även de gamla kvarteren där bohemerna en gång bodde. Vi stannar till utanför Palais des Festivals där den årliga filmfestivalen äger rum. Kanske passar vi på att jämföra våra händer med många världsartisters avtryck vid foten av trappan? Vår promenad går vidare till den gamla stadsdelen Le Suquet med sina vindlande gränder och kyrkan Notre Dame de l'Espérance.

Pris ca 145:-

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
22 / 3 Hotel de Suede, Nice
Arlanda 6 295:- Boka
22 / 3 Hotel de Suede, Nice
Kastrup 6 295:- Boka
22 / 3 Hotel de Suede, Nice
Landvetter 6 295:- Boka

Information

I priset ingår: Flygresa Skandinavien-Nice tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Rundresa i inhemsk turistbuss. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (4 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 895:-.

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på avresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Landvetter eller Arlanda erbjuder vi övernattning på hotell vid den aktuella flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

Hotel de Suede, Nice
Modernt trestjärnigt hotell med finstämd och blygsam charm, beläget i hjärtat av Nice på kort promenadavstånd från den kända Promenade des Anglais. Läge...