Skip to main content

Molise, Abruzzo och Lazio - det okända Italien 8 dagar ✈

FLYGRESA - Italien - Rundresa, Molise, Abruzzo och Lazio 8 dagar

Molise, Abruzzo och Lazio - det okända Italien 8 dagar - Nyhet!

Apenninernas toppar och Adriatiska havet sandstränder, okända fängelseöar och sägenomspunna kloster, undanskymda naturreservat och praktfulla lantställen är något av det som väntar oss vid besöken i de mindre kända regionerna Molise, Abruzzo och Lazio. Landsbygdens vinbönder, urgamla pilgrimsleder och antikens vingslag. Detta och ännu mer finns samlat på en och samma resa och så avslutar vi med storstadspulsen i Rom!

Snabba fakta
 • Upptäck ett magiskt hörn av Italien!
 • Vi njuter av fantastisk natur, lokala vingårdar och lantliga miljöer.
 • 3 av utflykterna ingår i resans pris; Tivoli och Villa d’Este, Vingård i Abruzzo och Monte Cassino!
Ingår i priset
 • Flyg Skandinavien–Rom t/r
 • Transfer flygplats–hotell t/r
 • Rundresa i helturistbuss
 • 7 övernattningar i dubbelrum
 • 3 middagar
 • 7 frukostar
 • Besök i Monte Cassino och Tivoli
 • Vinprovning i Abruzzo
 • Reseledarservice

Dagsprogram

DAG 1, TISDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM/GÖTEBORG – ROM

Vi lämnar Skandinavien under dagen och landar ett par timmar senare i Rom. Väl på plats i den bekväma helturistbussen bär det av mot utmärkta Hotel Club House i Rom. Här väntar vår reseledare på att hälsa oss välkomna till Italien. Under kvällen samlas vi för en gemensam middag på vårt hotell. Ca 3 mil

DAG 2, ONSDAG: ROM – MONTE CASSINO – LIDO CAMPOMARINO

Efter frukost tar vi farväl av Rom för den här gången, men vi kommer snart tillbaka. Innan dess väntar dock massor av upplevelser och först på tur av dem står klosteranläggningen Monte Cassino, det mest välkända av klostren i regionen Lazzio och kanske i hela Italien. Efter besök och lunch går färden mestadels i östlig riktning och under eftermiddagen korsar vi gränsen till en av Italiens mindre omskrivna regioner, Molise. Den lilla kustorten Lido Campomarino, vackert belägen vid Adriatiska havet, är det slutgiltiga målet för dagen. Här tar vi in på strandnära och inbjudande Hotel Acquario för de kommande tre nätterna. Ca 30 mil

DAG 3-4, TORSDAG TILL FREDAG: MOLISE

Molise är en av Italiens till ytan minsta regioner och även en av de minst besökta. Trots att här inte bor fler människor än i Malmö är det kontrastrika områden vi besöker. Apenninernas toppar i väster sluttar ner mot Adriatiska kustens inbjudande sandstränder i öster. På sluttningarna trivs lokala druvsorter och både jordbruket och livsmedelsindustrin står för flertalet arbetstillfällen. Lokalbefolkningen har inte så bråttom, tid finns att njuta av mat och dryck som har tillverkats i närområdet. Från Lido Campomarino har vi nära till både Garganohalvön, sporren på den italienska stöveln, och de Tremitiska öarna som vi givetvis får möjlighet att besöka. Vi kan se framemot ett par sköna dagar med unika upplevelser!

DAG 5, LÖRDAG: LIDO CAMPOMARINO – PESCARA – L’AQUILA

Vår färd fortsätter norrut och efter en god frukost lämnar vi snart Molise bakom oss. I dag kommer vi att bekanta oss med regionen Abruzzo. Här är bergen ännu högre än i Molise, skogarna grönare och vildmarken ödsligare. Efter ett kortare besök i den livliga fiskestaden Pescara, Abruzzos största stad, lämnar vi kustområdena bakom. Nu börjar stigningarna och vinodlingarna tar vid. Vi lämnar huvudvägen och gästar en vinbonde som kombinerarar tradition och modernitet på ett tilltalande vis. Här finner vi också Gran Sasso, Apenninernas högsta bergmassiv på nästan tre tusen meter och vid dess fot staden L’Aquila, regionens huvudstad. Vi tar in på Hotel Castello som är beläget ett stenkast från stadens hjärta och utforskningen av denna gästvänliga småstad tar vid! Ca 23 mil

DAG 6, SÖNDAG: L’AQUILA – TIVOLI – FRASCATI – ROM

Under förmiddagen lämnar vi Abruzzo men nu väntar Lazio och så småningom även Rom på vår återkomst. I romarnas populäraste utflyktsmål, bergsstaden Tivoli, stannar vi till för ett besök i den vackra palatsträdgården Villa d’Este. Vi fortsätter genom Castelli Romani, det mjukt kuperade området sydost om Rom, vars landskapsbild domineras av framförallt praktfulla lantställen, varvade med sömniga små byar. Vi njuter av omgivningarna i Frascati och kanske provar vi deras välkända vita vin innan vi sätter kurs mot den italienska huvudstaden. Väl på plats checkar vi in på centrala Hotel Archimede för resans två sista nätter. Nu är den eviga staden vår! Ca 16 mil

DAG 7, MÅNDAG: ROM

Det är ingen tillfällighet att Rom kallas den eviga staden. Här finns ett myllrande folkliv, eleganta butiker och espressobarer med omisskännlig italiensk stämning. För två tusen år sedan var Rom huvudstad i ett mäktigt rike som sträckte sig längs hela Medelhavet. Än i dag imponeras vi av antikens byggnadsverk som till exempel Colosseum, platsen för grymma gladiatorspel. Men Rom är så mycket mer än antikens lämningar. Vi befinner oss i en mycket stil- och modemedveten stad där inköpsmöjligheterna är många, både på trendiga affärsgator och livliga marknadstorg. Vår reseledare visar upp Rom från alla möjliga sidor och vi kommer att uppleva en stad utöver det vanliga!

DAG 8, TISDAG: ROM – KÖPENHAMN/STOCKHOLM/GÖTEBORG

Vår italienska rundresa är på väg att närma sig sitt slut och efter hotellfrukosten kommer transferbussen och hämtar oss. På flygplatsen tar vi adjö av vår reseledare och våra medresenärer. Den bekväma flygningen tar oss tillbaka till Skandinavien och med färska upplevelser och nya minnen är vi åter hemma igen! Ca 3 mil

Utflykter

     
 

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.985:- Ordinarie pris: 2.210:- Du sparar 225:-

 
     

MONTE CASSINO

I början av 500-talet grundade Benedikt av Nursia ett kloster på berget Monte Cassino och la på så vis grunden till hela västerlandets klosterrörelse. Monte Cassions utveckling till betydelsefullt lärdomscentrum och dess strategiska läget har lett till plundringar och förstörelse genom århundradena, inte minst rasade här intensiva strider under andra världskriget. Trots detta finns många kulturskatter kvar och förutom sekel av spännande historia bjuder besöket på hänförande vyer!

Ingår i resans pris!

GARGANOHALVÖN, LÅNG HALVDAG

I dag korsar vi gränsen till ytterligare en av Italiens regioner, Apulien, och besöker Garganohalvön. Största delen av halvön är klassad som naturreservat med dramatisk och omväxlande natur. Saltvattensjöar, grönskande skogar med oliv- och mandelträd och urgamla pilgrimsleder har under långa tider lockat besökare till trakten. Längst österut finns mjuka sandstränder och i bildsköna kustorten Vieste bjuder de trånga gränderna in till spännande promenader. En härlig dag med underbara naturupplevelser väntar oss!

Pris ca 325:-

VINGÅRDSBESÖK, KVÄLLSTUR

Vi beger oss ut på landsbygden för att bekanta oss med den lokala vinkulturen. Förutom provsmakning av vingårdens egentillverkade vin serveras vi en välsmakande middag som vi avnjuter i goda vänners lag.

Pris inkl. provsmakning samt middag med dryck ca 495:-

TREMITISKA ÖARNA, LÅNG HALVDAG

Tremitiska öarna, Isole Tremiti på italienska, är en ögrupp ute i Adriatiska havet som vi når med båt från Termoli. Den historiska otillgängligheten ledde till att ön har fungerat som tillflyktsort så väl som fängelseö. Än i dag är det få utländska besökare som hittar hit, men vi får möjlighet att utforska bländvita kalkstensklippor, perforerade grottor, undangömda badvikar och glittrande klart vatten. Badkläderna får vi inte glömma!

Pris inkl. båttur ca 595:-

VINGÅRD I ABRUZZO

Abruzzo kallas ibland för Italiens bortglömda vinprovins, men de prisvärda vinerna härifrån har på senaste tiden rönt försäljningsframgångar, inte minst i Nordeuropa, och i dag ska vi själva undersöka varför. Vi hälsar på en av traktens vinbönder och får reda på mer om odlingen och tillverkningen medan vi provar det intressanta resultatet!

Ingår i resans pris!

RUNDTUR I L’AQUILA, EFTERMIDDAGSTUR

L’Aquila, omgiven av flera snötäckta bergstoppar, är en livskraftig universitetsstad. För ett tiotal år sedan drabbades området av en jordbävning och det var inte den första i stadens omtumlande historia. Redan på medeltiden kämpade några av Europas furstehus om makten här och L’Aquilas strategiska läge har gjort staden utsatt. På ena sidan om stadskärnan reser sig det svårintagliga Spanska fortet och på andra sidan möter vi kyrkan Santa Maria di Collemaggio, vars fasad är värd en egen mässa. Vår reseledare tar oss med på en tur genom stadens trånga gator som domineras av renässans- och barockbyggnader.

Pris ca 125:-

TIVOLI OCH VILLA D’ESTE

Tivoli var en populär stad redan under antiken då folk lockades hit för det friska vattnet. Vi beskådar spåren från den tiden, men vi besöker även Villa d'Este. Detta överdådiga lantställe skapades på 1500-talet och är omtalat för sina terrasserade trädgårdar och iögonfallande fontäner. Följ med på en vandring i tid och rum!

Ingår i resans pris!

BELLA NOTTE, KVÄLLSTUR

Rom glittrar förföriskt och alla sägenomspunna platser och byggnader förgylls i strålkastarskenet. Vi flanerar läng Roms kända gator och tjusas av den eviga staden. Extra stämningsfullt är det vid Piazza di Spagna där den berömda Spanska trappan leder upp till Treenighetskyrkan.

 

Pris inkl. middag med dryck ca 425:-

STADSRUNDTUR I ROM, HALVDAG

Under förmiddagen gör vi en innehållsrik och omfattande stadsrundtur, mestadels till fots, och beser de klassiska platserna och sevärdheterna såsom Fontana di Trevi och Pantheon. Vi fascineras också av det moderna Rom, staden som är en föregångare när det gäller mode och mat, kafé- och restaurangliv.

Pris ca 245:-

 

 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
8/9ArlandaHotel Acquario, Lido CampomarinoMer än 810 795:-Boka
8/9KastrupHotel Acquario, Lido CampomarinoMer än 811 195:-Boka
8/9LandvetterHotel Acquario, Lido Campomarino811 295:-Boka
22/9ArlandaHotel Acquario, Lido CampomarinoMer än 810 995:-Boka
22/9KastrupHotel Acquario, Lido CampomarinoMer än 810 995:-Boka
6/10ArlandaHotel Acquario, Lido CampomarinoMer än 810 795:-Boka
6/10KastrupHotel Acquario, Lido CampomarinoMer än 810 795:-Boka
6/10LandvetterHotel Acquario, Lido Campomarino711 295:-Boka

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-Rom tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Rundresa i inhemsk turistbuss. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension samt en middag i Rom och två middagar i Lido Campomarino, (3 middagar och 7 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår besök i Monte Cassino och Tivoli samt vinprovning i Abruzzo.

Enkelrumstillägg: 1.995:-

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på avresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Arlanda eller Landvetter erbjuder vi övernattning på hotell vid den aktuella flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 5

Hotel Acquario, Lido Campomarino
Hotel Acquario, Lido Campomarino
Familjärt och komfortabelt badortshotell på bra läge i nära anslutning till det fantastiskt vackra medelhavet. Läge: Mycket väl beläget en kort sträcka från stranden, bekvämt promenadavstånd till res...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Club House Hotel, Rom
Club House Hotel, Rom
Välskött och smakfullt inrett storstadshotell med utmärkt service och bra kommunikationer till centrum. Läge: Lugnt beläget i västra Rom, cirka 3 km från Peterskyrkan. Nära till tunnelbana. Genomfarts...

Övernattning Dag 5 - 6

Hotel Castello, L'Aquila
Hotel Castello, L'Aquila
Modernt, charmigt och smakfullt hotell vid det lilla torget Piazza Battaglione degli Alpini där man även finner entrén till Parco del Castello med den vackra befästningsanläggningen. Läge: Mycket väl...

Övernattning Dag 6 - 8

Hotel Archimede, Rom
Hotel Archimede, Rom
Uppskattat fyrstjärnigt hotell med bra service, nära till shopping och sevärdheter. Läge: Mycket centralt beläget nära centralstationen Termini. Livlig genomfartstrafik. Det centrala läget gör att bu...
Sista minuten
Kontakta oss
Adress:
Ölvemarks Holiday
Box 4012
SE-203 11 Malmö