Meissen 5 dagar

nyhet, bussresa, 5 dagar, meissen, tyskland

Meissen blev under 1700-talet känt i Europa med anledning av stadens unika porslinstillverkning. Under vår resa hit upptäcker vi både porslinet och stadens skönhet. Renässansbyggnaderna, slotten och de närliggande vinodlingarna utgör några av alla de sevärdheter vi kan uppleva under denna fantastiska resa!

Snabba fakta

  • En oupptäckt pärla!
  • Upplev underbara Meissen – en stad full av skönhet och vackra byggnader.
  • Missa inte utflykten till Meissens porslinsfabrik eller den pampiga staden Dresden.

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 4 övernattningar i dubbelrum
  • 1 middag
  • 4 frukostar
  • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, SÖNDAG: MALMÖ – MEISSEN

Förväntansfulla samlas vi på Öresundsterminalen i Malmö och hälsas välkomna av vår reseledare och chaufför. Ombord på den bekväma helturistbussen tar vi oss över Öresundsbron och genom Danmark till Gedser. Under färjeöverfarten till Rostock får vi möjlighet att äta lunch och väl framme i Tyskland fortsätter vi söderut mot Meissen. Vi stannar för fika längs vägen och passerar bland annat Berlin innan vi kommer fram till bekväma och välkomnande Hotel Alte Kalvierfabrik i Meissen som tar emot med en god middag. Ca 66 mil

DAG 2-4, MÅNDAG TILL ONSDAG: MEISSEN

Den sachsiska staden Meissen är en trevlig liten stad belägen vid floden Elbe. Stadsbilden domineras av det mäktiga Albrechtsburgslottet och den intilliggande katedralen. I stadskärnan tävlar alla de fina renässansbyggnaderna om vår uppmärksamhet. Det som vi kanske främst känner till om Meissen är det berömda Meissenporslinet, som fått sitt namn efter staden. I början av 1700-talets inleddes porslinstillverkning här, vilket man var först med i Europa. Än i dag är Meissenporslinet vida känt och självklart har vi som vill möjlighet att följa med till stadens porslinmuseum! Vi kan också njuta av andra närliggande besöksmål som staden Dresden, som likt en fågel Fenix rest sig ur askan efter andra världskrigets förstörelse samt utforska regionen Sachsiska Schweiz, ett naturskönt vildmarksområde öster om Meissen. Vi får också möjlighet att bekanta oss med Sachsiska vinvägen, och prova vindistriktets stolthet. Underbara dagar väntar oss i ett lika okänt som vackert hörn av Tyskland!

DAG 5, TORSDAG: MEISSEN – MALMÖ

Efter en god hotellfrukost har det blivit dags att lämna Meissen. På väg norrut stannar vi för kaffe innan vi tar färjan från Rostock. Ombord kan vi njuta av den goda buffén medan vi seglar mot Danmark. Vid 20-tiden beräknas vi vara tillbaka på Öresundsterminalen i Malmö. Tack för en trevlig resa! Ca 66 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och spara pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.305:- Ordinarie pris: 1.455:- Du sparar 150:-
 
     

STADSRUNDTUR I MEISSEN MED MEISSENPORSLIN, HALVDAG

Under dagen upptäcker vi vad Meissen har att erbjuda. Vår reseledare tar oss på en rundtur där vi bland annat gör stopp på den gamla marknadsplatsen och domkyrkan. Vi färdas sedan gemensamt till stadens porslinsmuseum där vi går en rundtur och får höra om porslinets spännande historia. Kanske blir det även något inköp av porslinssouvenirer?

Pris inkl. inträde ca 285:-

DRESDEN, EFTERMIDDAGS – OCH KVÄLLSTUR

Under en ödesdiger natt i slutet av andra världskriget förstördes hela Dresden av de allierades bombningar. I dag kan man återigen se Dresdens silhuett i dess forna prakt. Under vår promenad i den gamla stadskärnan ser vi den berömda Semperoperan, barockpalatset Zwinger, Hofkirche och Augustusbrücke över Elbe, allt återuppbyggt igen. Vi rundar av kvällen med en gemensam middag på en trevlig restaurang.

Pris inkl. middag med dryck ca 490:-

SLOTT OCH VIN I SACHSEN, LÅNG HALVDAG

I dag tar oss bussen längs den Sachsiska vinvägen, en av Tysklands trevligaste och minsta vinregioner. Här har vin odlats i århundraden och det är framförallt de vita druvorna Riesling och Müller-Thurgau som är mest populära. Vi beundrar vinfälten och stannar till hos en vinbonde för provsmakning. Därefter åker vi tillbaka mot Meissen och gör ett besök på 1400-talsslottet Albrechtsburg som dominerar Meissens stadsbild. Vår reseledare berättar mer om slottets historia innan vi på egen hand får gå runt och beundra slottets pampiga arkitektur.

Pris inkl. inträde och vinprovning ca 385:-

SACHSISKA SCHWEIZ OCH FESTUNG KÖNIGSTEIN, LÅNG HALVDAG

Öster om Meissen finner vi det natursköna vildmarksområdet som kallas för Sachsiska Schweiz. Festung Königstein, ursprungligen en medeltida borg, är en av Tysklands största försvarsanläggningar. Förutom en enastående utsikt över trakterna bjuder Königstein på spännande rundvandring och en häpnadsväckande historia. Därefter väntar de mäktiga klippformationerna vid Bastei, ett fantasieggande naturfenomen. Här blir det även tid för lunch för oss som önskar. Vi forsätter sedan färden utmed floden Elbes dalgång till Pirna, en välbevarad liten stad med en vacker gammal stadskärna. Vår reseledare tar oss med på en orienterande promenad genom det symmetriska gatunätet. Pirnas smäckra rådhus är värd att titta närmare på innan vi får möjlighet att utforska staden på egen hand.

Pris inkl. inträde ca 295:-

Avgångar & priser

Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension samt middag första kvällen (1 middag och 4 frukostar). I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 895:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö söndagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

Hotel Alte Klavierfabrik, Meissen
Välkomnande hotell väl beläget på Elbes högra sida. Hotellet är inhyst i Meissens förre detta pianofabrik där man fram till 1955 tillverkade 67.000 högkla...