Skip to main content

Marrakech 5 dagar ✈

Kungar och sultaner har präglat Marocko som bjuder på arabisk tradition, blandat med europeiska och orientaliska influenser. Tusen och en natt-känslan är ständigt närvarande. Flera av Unescos världsarvsfavoriter står på programmet. Färgsprakande Marrakech och den vackra kuststaden Essaouira. Minnen för livet väntar oss!

Ingår i priset!

  • Flyg Skandinavien-Marrakech t/r
  • Transfer flygplats-hotell t/r
  • 4 övernattningar i dubbelrum
  • 4 middagar
  • 4 frukostar
  • Reseledarservice

Dagsprogram

DAG 1, TISDAG: KÖPENHAMN – MARRAKECH

Vi lämnar Skandinavien med direktflyg och landar smidigt och bekvämt i Marrakech. Här möter vår reseledare upp med den moderna helturistbussen som tar oss till bekväma och fyrstjärniga Hotel Atlas Asni. Under kvällens gemensamma middag på hotellet får vi möjlighet att bekanta oss närmare med våra medresenärer och vår svensktalande reseledare. Ca 1 mil

DAG 2-4, ONSDAG TILL FREDAG: MARRAKECH

Marrakech betyder ”Guds land” på berbiska och det är ett namn som minst sagt förpliktigar. Den snart tusen år gamla staden gör oss inte besvikna. Med en färgsprakande siluett visar Marrakech upp den ena sevärdheten efter den andra. Den labyrintliknande gamla staden ”Medinan” är omringad av en mur och är världsarvlistad sedan 1985. Innanför murarna blir vi hänförda av den majestätiska Koutoubiamoskén som praktfullt reser sig mot himlen. Mittpunkten i den gamla staden är marknadsplatsen ”Djema el-Fna” där vimlet och atmosfären skapar minnen som varar i tusen och en natt. Vill vi fördjupa oss i sagan finns det möjlighet att följa med på stadsrundtur i Marrakech och utflykt till den häpnadsväckande Ourikadalen. Häng med och upplev sagolika platser med Marrakech som utgångspunkt!

DAG 5, LÖRDAG: MARRAKECH – KÖPENHAMN

Vi checkar ut från vårt hotell på förmiddagen och tar oss till flygplatsen. Rikare på minnen, vänner och bekantskaper tar vi farväl av Marocko och styr vingarna mot nordligare breddgrader igen. Ca 1 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar.
Alla Utflykter: 1.160:- Ordinarie pris: 1.290:- Du sparar: 130:-
 
     

STADSRUNDTUR MARRAKECH, HAVLDAG

Vid foten av de majestätiska Atlasbergen utkristalliserar sig en stad i rött skimmer. Tillsammans tar vi oss an Marrakech. Koutobiamoskén reser sig från hjärtat av den gamla staden ”Medinan” och vakar över torget Djema El-Fna. Torget är inte bara platsen för den mytomspunna souken utan det symboliserar även hela Marockos samexistens. Vi besöker även Bahiapalatset. Ofantligt mycket rikare på enastående intryck återvänder vi tryggt med buss till hotellet framåt kvällen.

Pris ca 290:-

OURIKADALEN, LÅNG HALVDAG

På förmiddagen beger vi oss mot Ourikadalen, beläget uppe i Atlasbergen. Vägen dit domineras av stora fält med soltörstande olivträd och väl framme väntar en grönskande dal som sträcker sig längs med Ourikafloden. Vi besöker en lokal keramikverkstad och provsmakar te i de lokala invånarnas miljö. Vi passar på att njuta av storartade utsikter och tar med oss nya minnen på bussen tillbaka till hotellet under eftermiddagen.

Pris ca 330:-

ESSAOUIRA, HELDAG

Vi beger oss västerut mot kusten och staden Essaouira. Här bjuds vi på en guidad tur med höjdpunkterna som frekventerades av kändisar som Leonard Cohen och Cat Stevens på 60- och 70-talen. Arkeologiska utgrävningar visar att det fanns bosättningar här redan under förhistorisk tid. Essaouira är belägen inne i en bukt med den stora ön Mogador utanför som nästan stänger till bukten. Detta ger staden ett skyddat läge från Atlantens vindar och eftersom platsen är rik på färskvatten har den i alla tider varit en av de mest populära platserna för sjöfarten att lägga till vid. Dagens stad grundades i mitten av 1700-talet av sultanen Mohammed ben Abdallah. Han önskade vända sitt kungarike mot Atlanten och förbättra relationerna med de europeiska staterna som passerade med sina fartyg. Vi besöker den kända Medinan som ett exempel på hur en befäst stad från senare delen av 1700-talet kunde se ut i Nordafrika. Medinan är även upptagen på listan som ett av Unescos världsarv.

                                                                                                             Pris ca 390:-

MARRAKECHS TRÄDGÅRDAR, HALVDAG

Under 1920-talet skapade den franske konstnären Jaques Majorelle den vackra trädgården som bär hans namn. Efter hans död 1962 förföll parken och växte igen, men räddades när den franske modeskaparen Yves Saint Laurent förälskade sig i platsen och köpte trädgården i början av 1980-talet. Varsamt och kärleksfullt såg han till att trädgården återfick sitt ursprungliga utseende. I dag kan besökare återigen njuta av en trädgård full av kontraster och färgspel där den koboltblå färgen dominerar. Njut av välordnade rabatter, kakelklädda gångar och fontäner bland blommande buskar, bambu, palmer och fantasifulla kaktusar. Det är inte svårt att förstå Yves Saint Laurents förälskelse! Vi besöker även Menara-trädgården som är uppsatt på Unescos världsarvlista och grundat redan på 1100-talet. Omgärdade av olivlundar beskådar vi paviljongen som byggdes under Saadi-dynastin på 1500-talet och vandrar längs vattenreservoaren som får sitt vatten från Atlasbergen, än i dag på samma sätt som för flera hundra år sedan.  

Pris inkl. inträden ca 280:-

 

Kontakta oss
Adress:
Ölvemarks Holiday
Box 4012
SE-203 11 Malmö