Madrid med Toledo 5 dagar ✈

2 personer ger medelbetyg 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

Flygresa

- Konststaden som aldrig sover

Madrid kan verkligen sägas vara Spaniens hjärta. Den räknas som den spanskaste av landets alla städer och här finns ett sprudlande gatuliv, imponerande byggnader, bra shopping och flera konstmuseer i världsklass. Som extra krydda i anrättningen lägger vi Toledo, Spaniens gamla världarvslistade huvudstad. Mer Spanien än så här går inte att få!

Snabba fakta

  • Underbart vacker och spännande stad som inte alla har varit i.
  • Vi upplever det bästa både i och utanför Madrid.
  • Utflykten till Toledo med vinprovning och middag på en underbar gård ingår i resans pris!

Ingår i priset!

  • Flyg Skandinavien–Madrid t/r
  • Transfer flygplats–hotell t/r
  • 4 övernattningar i dubbelrum
  • 4 frukostar
  • Utflykt till Toledo
  • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, ONSDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM – MADRID

Vi lämnar Skandinavien och efter bara ett par timmars i luften landar vi i Spaniens huvudstad Madrid.  Väl framme välkomnas vi av vår reseledare och tar plats i transferbussen som snabbt och smidigt tar oss till bekväma Hotel City House Florida Norte. Ca 2 mil

DAG 2-4, TORSDAG TILL LÖRDAG: MADRID

I Spaniens geografiska mittpunkt ligger den kungliga huvudstaden Madrid, belägen 600 meter över havet, och lockar med stora boulevarder, öppna platser med fontäner och tjusiga byggnader där skulpturer tronar på taken. Stadens medelpunkt är det livliga torget Puerta del Sol. Längs huvudstråket Gran Via hittas alla de stora modekedjorna, såväl som mindre butiker, restauranger och kaféer. För den shoppingfrälste är staden en dröm med sitt utbud av skor och väskor, varor som satt Spanien på shoppingkartan. I gamla stadsdelen La Latina kan vi strosa längs smala och branta gator som leder till stora torg med många uteserveringar. Kanske förnimmer vi dofter av saffran från den populära paellan eller kryddiga tapas? Här trivs både konstnärer, hippa Madridbor och besökare. För konstintresserade är Madrid en verklig skattkista, med tre stora konstmuseer av yppersta världsklass, belägna inom bekvämt gångavstånd från varandra; Museo del Prado visar upp klassiska mästerverk av Velázquez, Goya och El Greco, museet Thyssen-Bornemisza innehåller bland annat verk av van Gogh och Picasso och på Centro de Arte Reina Sofia finns Picassos Guernica, men även fantastiska verk av Dalí och Miró. Fotbollsintresserade njuter av åsynen av Real Madrids hemmaarena Santiago Bernabéu. Vi passar också på att se oss omkring på den omgivande landsbygden på väg mot Toledo, Spaniens gamla välbevarade huvudstad. De vindlande gränderna och vackert belägna vingården bjuder på minnesvärda upplevelser! Låt oss njuta av en innehållsrik långweekend!

DAG 5, SÖNDAG: MADRID – KÖPENHAMN/STOCKHOLM

Efter frukost lämnar vi hotellet och beger oss till Madrids flygplats. Så småningom lyfter flygplanet och vi säger adjö till Kastilien och Spanien för den här gången. Efter några timmars flygning landar vi åter i Skandinavien. Hasta luego - på återseende! Ca 2 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 855:- Ordinarie pris: 950:- Du sparar: 95:-
 
     

STADSRUNDTUR I MADRID, HALVDAG

År 1561 upphöjdes Madrid till kunglig huvudstad och stadens storhetstid inleddes. I de västra delarna ser vi det majestätiska palatset som dominerar Madrids gamla stad. En bit därifrån fascineras vi av stora torget, Plaza Mayor. Det är svårt att föreställa sig att det torg som nu sjuder av liv en gång användes som tjurfäktningsarena och avrättningsplats! Vi höjer blicken och beundrar de magnifika palatsen och monumenten, samt upptäcker de folkliga kvarteren och torgen. En spännande resa genom Madrids kultur, historia och geografi.

Pris ca 280:-

FARO DE MONCLOA OCH PARQUE DEL OESTE, FÖRMIDDAGSTUR

Vi beger oss med tunnelbana till Faro de Moncloa. Här tar vi hissen upp och njuter av den magnifika panoramautsikten över Madrid. Efteråt promenerar vi genom en av Madrids välkända parker, Parque del Oeste, där vi bland annat beskådar bunkrarna som fortfarande finns kvar sedan det spanska inbördeskriget och Debod-templet.

Pris inkl. tunnelbana- och hissavgift ca 165:-

TOLEDO OCH VINGÅRDSMIDDAG, EFTERMIDDAGS- OCH KVÄLLSTUR

Vackra Toledo vid floden Tajo var fram till mitten av 1500-talet Spaniens huvudstad, då Felipe II bestämde sig för att bygga El Escorial och flytta makten till Madrid. I dag är Toledo ett levande museum och finns med på Unescos lista över världsarv. Vi tittar närmare på stadens intressantaste platser och byggnader under en trivsam rundtur. Framåt kvällen beger vi oss till en vingård utanför staden där man vårdar en lång och traditionsrik historia av vintillverkning. Efter rundvandring och vinprovning smakar en trerätters middag med gårdens egna viner alldeles utmärkt!

Ingår i resans pris!

AVSKEDSMIDDAG I MADRID, KVÄLLSTUR

I kväll tar vi tunnelbanan till en rustik taberna, som de gamla restaurangerna i Madrid kallas, och tar oss tid att njuta av mat och dryck. Resans alla intryck och minnen sorteras och diskuteras med våra reskamrater. Kanske har vi blivit Spanienfrälsta på kuppen? Efter något sött till kaffet har det blivit dags att säga hasta la vista till Madrid och buenas noches till de nya vännerna.

Pris inkl. middag med dryck ca 505:-

 

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

2 personer ger den här resan medelbetyget 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Fantastisk resa, utflykter, kunnig reseledare samt resesällskap

av

★ ★ ★ ★ ★

Härlig födelsedags resa 40 ,45 och 75 år firades med barn och sambos. Värmen gjorde gott på våren som vi sedan fick leva av resterande av året. Underbara dagar/kvällar helt i spanjorers anda. God dricka bjöds från hotellet.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar & priser

Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-Madrid tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (4 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår en utflykt till Toledo med vingårdsbesök och middag.

Enkelrumstillägg: 1.195:-

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på hemresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Arlanda erbjuder vi övernattning på hotell vid den aktuella flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)