Lübeck Weekend 4 dagar

nyhet, bussresa, weekend, lubeck, tyskland

Den medeltida Hansastaden Lübeck är en av de allra vackraste städerna i Tyskland. På den här bussresan hittar vi både shopping och nöje, natur och kultur. Dess läge, enbart 30 mil från Malmö, gör det till en perfekt weekenddestination!
 

Snabba fakta

  • En av de närmsta Weekenddestinationerna du kan åka till.
  • En av Tysklands allra vackraste städer!
  • Tyskt gemyt och trevliga utflykter.

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar
  • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, TORSDAG: MALMÖ – LÜBECK

På morgonen möter vi våra medresenärer, reseledare och chaufför på Öresundsterminalen i Malmö. Vi går ombord på bussen och åker över Öresundsbron till Danmark. Efter någon timme är vi framme i färjeläget i Rödby, där vi inväntar färjan till Puttgarden. Väl över i Tyskland inleder vi med ett besök den trevliga småstaden Burg innan vi fortsätter till vårt välkomnande Tryp by Wyndham Aquamarin i Lübeck. Redan under eftermiddagen har vi som vill möjlighet att upptäcka en av Tysklands mest populära städer! Ca 29 mil

DAG 2-3, FREDAG TILL LÖRDAG: LÜBECK

Vi har nu ytterligare två dagar på oss att utforska den historiska Hansestaden Lübeck. Staden, som främst besöks av oss svenskar under adventstid, är väl värt ett besök även under andra årstider. Den typiskt hanseatiska arkitekturen talar om ett rikt förflutet och Lübecks äldsta delar ligger ute på en ö i floden Trave som rinner genom staden. Stadens vindlande gränder är spännande att promenera genom och vi kan aldrig vara säkra på vad som väntar bortom nästa krök. Shoppingutbudet är både rikligt och varierat, småbutiker varvas med serveringar och kaféer.  Vi har även möjlighet att utforska okända pärlor i närheten, däribland det den lokala bryggeritraditionen, det vackra sjölandskapet kring Plön och storstaden Hamburg. Kanske lockar också en kvällstur till Timmendorfer Strand, en av Tysklands mest populära semesterorter?

DAG 4, SÖNDAG: LÜBECK – GRÖMITZ - MALMÖ

Det har nu blivit dags att lämna Lübeck för den här gången. På väg hemåt stannar vi till i Grömitz, vackert beläget i Lübeckbukten. Vi gläds åt både gränshandel och god lunch innan vi via Puttgarden lämnar kontinenten och efter den raska färjeöverfarten är vi snart tillbaka vid resans startpunkt, Öresundsterminalen. Tack för ett trevligt veckoslut! Ca 30 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och spara pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.305:- Ordinarie pris: 1.450:- Du sparar: 145:-
 
     

STADSRUNDTUR I LÜBECK, EFTERMIDDAGSTUR

Floden Trave och dess kanaler avgränsar Lübecks innerstad på ett naturligt sätt och det är innanför detta vatten som de flesta av sevärdheterna ligger. Den gamla ledande hansestaden bjuder framförallt sina besökare på välbevarade byggnader, profana såväl som sakrala, uppförda i det för trakten så typiska rödaktiga teglet. Några av höjdpunkterna vi möter är stadsporten Holstentor men även Buddenbrookhuset, som förevigats genom författaren Thomas Manns litterära mästerverk.

Pris ca 185:-

HAMBURG, LÅNG HALVDAG

Grannstaden Hamburg lockar med Storstadsliv och ett rikligt utbud av allt vi kan önska oss. Vi inleder med en rundtur och beskådar bland annat det majestätiska rådhuset, eleganta boulevarden Jungfernstieg längs Alsters vatten, stadens protestantiska huvudkyrka St Michaelis och det gigantiska hamnområdet. Välorienterade i staden fortsätter vi sedan utforskningen på egen hand och kanske är det shoppingutbudet som lockar oss mest.

Pris ca 210:-

EUTIN OCH BRYGGERIBESÖK, KVÄLLSTUR

Kulturstaden Eutin bjuder in till trevliga promenader. Konstnärer, författare och tonsättare har levt och verkat i den vackra miljön och nu har tiden kommit till oss. Vår reseledare tar oss med på en stillsam vandring innan vi får möjlighet att njuta utav dagens skaparglädje i form av besök på ett lokalt bryggeri. Vi får reda på finessen bakom äkta öltillverkning och rundar av besöket med något gott att både äta och dricka från bryggeriets restaurang.

Pris inkl. ölprovning och middag med dryck ca 405:-

RATZEBURG OCH MÖLLN, HALVDAG

Inklämt mellan fyra sjöar hittar vi den lilla staden Ratzeburg, en idyllisk tysk pärla. Vi stannar till och vandrar på egen hand runt i stadskärnan, innan vi fortsätter till Mölln, belägen i ett naturskönt landskap bland skog och vatten. Här tar vi en kort promenad och förundras över den medeltida stadsmuren, St Nicolaikyrkan och statyn av narren i Eulenspiegel.

Pris ca 230:-

TIMMENDORFER STRAND, KVÄLLSTUR

Nära havet i anrika badorten Timmendorfer Strand finner vi gemytligt inredda restaurant Schifferklause, dekorerad som ett gammaldags fiskefartyg. Här serveras vi tysk husmanskost och skummande fatöl medan vi noterar hur stämningen stiger i takt med att kvällen fortskrider.

Pris inkl. middag med dryck ca 420:-

GRÖMITZ OCH CISMAR

På hemvägen besöker vi Grömitz, en populär semesterort vackert belägen i Lübeckbukten och omtalad för sin långa badbrygga som räknas som en av de längsta i hela Tyskland. I närheten ligger också klosteranläggningen Cismar, en av de främsta företrädarna för den nordtyska tegelarkitekturen. Vi njuter av såväl vacker natur som arkitektur.

Ingår i resans pris!

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
24 / 10 Tryp by Wyndham Aquamarin, Lübeck
3 195:- Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (3 frukostar). I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 595:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö torsdagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

Tryp by Wyndham Aquamarin, Lübeck
Välkomnande och trevligt hotell med bra kommunikationer till centrum, bekväma rum och en serviceinriktad personal. Läge: Beläget i stadsdelen St Lorenz, ca 2 km från centrum....