Lübeck Weekend 4 dagar

nyhet, bussresa, weekend, lubeck, tyskland

Den medeltida Hansastaden Lübeck är en av de allra vackraste städerna i Tyskland. Här hittar vi både shopping och nöje, natur och kultur. Dess läge, enbart 30 mil från Malmö, gör det till en perfekt weekenddestination!

Snabba fakta

  • En av de närmsta Weekenddestinationerna du kan åka till.
  • En av Tysklands allra vackraste städer!
  • Tyskt gemyt och trevliga utflykter.

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar
  • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, TORSDAG: MALMÖ – LÜBECK

På morgonen möter vi våra medresenärer, reseledare och chaufför på Öresundsterminalen i Malmö. Vi går ombord på bussen och åker över Öresundsbron till Danmark. Efter någon timme är vi framme i färjeläget i Rödby, där vi inväntar färjan till Puttgarden. Väl över i Tyskland inleder vi med ett besök den trevliga småstaden Burg innan vi fortsätter till fyrstjärniga Hotel Hanseatischer Hof i Lübeck. Redan under eftermiddagen har vi som vill möjlighet att upptäcka en av Tysklands mest populära städer! Ca 29 mil

DAG 2-3, FREDAG TILL LÖRDAG: LÜBECK

Vi har nu ytterligare två dagar på oss att utforska den historiska Hansestaden Lübeck. Staden, som främst besöks av oss svenskar under adventstid, är väl värt ett besök även under andra årstider. Den typiskt hanseatiska arkitekturen talar om ett rikt förflutet och Lübecks äldsta delar ligger ute på en ö i floden Trave som rinner genom staden. Stadens vindlande gränder är spännande att promenera genom och vi kan aldrig vara säkra på vad som väntar bortom nästa krök. Shoppingutbudet är både rikligt och varierat, småbutiker varvas med serveringar och kaféer.  Vi har även möjlighet att utforska okända pärlor i närheten, däribland Ratzeburg, Mölln och det vackra landskapet i Holsteinska Schweiz. Kanske lockar också en kvällstur till Timmendorfer Strand, en av Tysklands mest populära semesterorter?

DAG 4, SÖNDAG: LÜBECK – MALMÖ

Det har nu blivit dags att lämna Lübeck för den här gången. På väg hemåt stannar vi till i Heiligenhafen och får möjlighet till prisvärd gränshandel innan vi gästar ett trevligt värdshus för lunch. I Puttgarden lämnar vi kontinenten och efter den snabba färjeöverfarten är vi snart tillbaka vid resans startpunkt, Öresundsterminalen. Tack för ett trevligt veckoslut! Ca 29 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och spara pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 900:- Ordinarie pris: 1.000:- Du sparar: 100:-
 
     

STADSRUNDTUR I LÜBECK, EFTERMIDDAGSTUR

Floden Trave och dess kanaler avgränsar Lübecks innerstad på ett naturligt sätt och det är innanför detta vatten som de flesta av sevärdheterna ligger. Den gamla ledande hansestaden bjuder framförallt sina besökare på välbevarade byggnader, profana såväl som sakrala, uppförda i det för trakten så typiska rödaktiga teglet. Några av höjdpunkterna vi möter är stadsporten Holstentor och Buddenbrookhuset där Thomas Mann bodde vid tiden då han författade sitt mästerverk.

Pris ca 165:-

HOLSTEINSKA SCHWEIZ, LÅNG HALVDAG

I dag väntar både natur och kultur i trakterna kring Lübeck. Vi åker norrut in i området som kallas för det Holsteinska Schweiz. På 1800-talet var Schweiz en av de främsta destinationerna som tyska resenärer åkte till, vilket ledde till att flera regioner runt om i Tyskland valde att kalla sig liknande namn. Även om alplandskapet saknas, finns det däremot mycket annat att göra. Vi börjar med att besöka staden Eutin, där vi runt Marktplatz hittar hus med gammal välbevarad småstadsarkitektur. I närheten finns de två shoppinggatorna Peterstraße och Königstraße. Ofta är det marknad på lördagar, kanske även dagen då vi befinner oss här? Vi fortsätter sedan vidare till Plön, beläget i ett sjölandskap nordost om Lübeck. Efter vårt stopp här åker vi till Preetz, som karaktäriseras av kullerstensgator, bilfritt centrum och gamla hus med klassicistiska fasader.

Pris ca 245:-

RATZEBURG OCH MÖLLN, HALVDAG

Inklämt mellan fyra sjöar hittar vi den lilla staden Ratzeburg, en idyllisk tysk pärla. Vi stannar till och vandrar på egen hand runt i stadskärnan, innan vi fortsätter till Mölln, belägen i ett naturskönt landskap bland skog och vatten. Här tar vi en kort promenad och förundras över den medeltida stadsmuren, St Nicolaikyrkan och statyn av narren i Eulenspiegel.

Pris ca 210:-

TIMMENDORFER STRAND, KVÄLLSTUR

Nära havet i anrika badorten Timmendorfer Strand finner vi gemytligt inredda restaurant Schifferklause, dekorerad som ett gammaldags fiskefartyg. Här serveras vi tysk husmanskost och skummande fatöl medan vi noterar hur stämningen stiger i takt med att kvällen fortskrider.

Pris inkl. middag med dryck ca 380:-

HEILIGENHAFEN MED GRÄNSHANDEL

Under förmiddagen stannar vi till vid en butik som erbjuder traditionell gränshandel och vi som vill kan göra prisvärda inköp. Därefter besöker vi Heiligenhafens vars gamla stadskärna bjuder in till trevliga promenader.

Ingår i resans pris!

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
27 / 9 Hotel Hanseatischer Hof, Lübeck
3 495:- Inga tillgängliga platser
11 / 10 Hotel Hanseatischer Hof, Lübeck
3 495:- Inga tillgängliga platser
1 / 11 Hotel Hanseatischer Hof, Lübeck
2 995:- Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (3 frukostar). I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 1.195:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö torsdagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

Hotel Hanseatischer Hof, Lübeck
Privatägt fyrstjärnigt hotell med inomhuspool och centralt läge nära järnvägsstationen, promenadavstånd till det kända Holstentor. Läge: Centralt bel&aum...