Lübeck i februari 4 dagar

nyhet, bussresa, weekend, lubeck, tyskland

Den medeltida Hansastaden Lübeck är en av de allra vackraste städerna i Tyskland. Här hittar vi både shopping och nöje, natur och kultur. Dess läge, enbart 30 mil från Malmö, gör det till ett perfekt resmål. Och närheten till Hamburg och Wismar gör att vi kan vidga vyerna ytterligare!

 

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar
  • Stadspromenad i Lübeck
  • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, SÖNDAG: MALMÖ – LÜBECK

På morgonen möter vi våra medresenärer, reseledare och chaufför på Öresundsterminalen i Malmö. Vi går ombord på bussen och åker över Öresundsbron till Danmark. Efter någon timme är vi framme i färjeläget i Rödby, där vi inväntar färjan till Puttgarden. Väl över i Tyskland fortsätter vi till inbjudande och fyrstjärniga Park Inn by Radisson i Lübeck. Redan under eftermiddagen har vi som vill möjlighet att upptäcka en av Tysklands mest populära städer! Ca 29 mil

DAG 2-3, MÅNDAG TILL TISDAG: LÜBECK

Vi har nu ytterligare två dagar på oss att utforska den historiska Hansestaden Lübeck. Staden, som främst besöks av oss svenskar under adventstid, är väl värt ett besök även under andra årstider. Den typiskt hanseatiska arkitekturen talar om ett rikt förflutet och Lübecks äldsta delar ligger ute på en ö i floden Trave som rinner genom staden. Stadens vindlande gränder är spännande att promenera genom och vi kan aldrig vara säkra på vad som väntar bortom nästa krök. Shoppingutbudet är både rikligt och varierat, småbutiker varvas med serveringar och kaféer. Vi har även möjlighet att utforska meteropolen Hamburg och den forna svenskstaden Wismar. Kanske lockar också en kvällstur till Timmendorfer Strand, en av Tysklands mest populära semesterorter, vackert belägen vid vattnet?

DAG 4, ONSDAG: LÜBECK – MALMÖ

Det har nu blivit dags att lämna Lübeck för den här gången. På väg hemåt stannar vi till i Heiligenhafen och får möjlighet till prisvärd gränshandel innan vi gästar ett trevligt värdshus för lunch. I Puttgarden lämnar vi kontinenten och efter den snabba färjeöverfarten är vi snart tillbaka vid resans startpunkt, Öresundsterminalen. Tack för ett trevligt veckoslut! Ca 29 mil

 

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och spara pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 900:- Ordinarie pris: 1.000:- Du sparar: 100:-
 

 

 

 

STADSRUNDTUR I LÜBECK, EFTERMIDDAGSTUR

Floden Trave och dess kanaler avgränsar Lübecks innerstad på ett naturligt sätt och det är innanför detta vatten som de flesta av sevärdheterna ligger. Den gamla ledande hansestaden bjuder framförallt sina besökare på välbevarade byggnader, profana såväl som sakrala, uppförda i det för trakten så typiska rödaktiga teglet. Några av höjdpunkterna vi möter är stadsporten Holstentor och Buddenbrookhuset där Thomas Mann bodde vid tiden då han författade sitt mästerverk.

Ingår i resans pris!

TIMMENDORFER STRAND, KVÄLLSTUR

Nära havet i anrika badorten Timmendorfer Strand finner vi gemytligt inredda restaurant Schifferklause, dekorerad som ett gammaldags fiskefartyg. Här serveras vi tysk husmanskost och skummande fatöl medan vi noterar hur stämningen stiger i takt med att kvällen fortskrider.

Pris inkl. middag med dryck ca 380:-

HAMBURG, LÅNG HALVDAG

Vi tar sikte på Hamburg, Tysklands näst största stad, och inleder med en intressant rundtur. Rådhuset, Mikaelikyrkan, hamnen och nöjeskvarteren kring berömda Reeperbahn är några av Hamburgs alla sevärdheter som vi bekantar oss med. Efter rundturen får vi möjlighet att fortsätta utforska staden på egen hand. Det omfattande shoppingutbudet eller Miniatur Wunderland kanske lockar?

Pris ca 190:-

WISMAR, HALVDAG

Den gamla hansestaden Wismar återfinns på Unescos världsarvslista och om ett par timmar kommer vi alla att förstå varför. Vår reseledare tar oss med på en tur genom tid och rum medan vi bland annat får reda på hemligheterna bakom begreppen ”Schwedenstein” och ”Schwedenköpfe”. Vi njuter av de noggrant underhållna fasaderna utmed Markplatz, förundras över eleganta Wasserkunst. Wismar ståtar med 350 byggnadsminnesmärken och den gamla stadskärnan präglas av präktiga gavelhus från skilda epoker. Än i dag är det liv och rörelse. Den allra äldsta av Wismars byggnader, Alter Schwede, finner vi också vid torget och dess välbevarade trappstensgavel utgör ett av stadens viktigaste landmärken. Atmosfären är vänlig och varm och utbudet i butikerna gör att även den shoppinglystne får sitt lystmäte.

Pris ca 190:-

HEILIGENHAFEN MED GRÄNSHANDEL

Under förmiddagen stannar vi till vid en butik som erbjuder traditionell gränshandel och vi som vill kan göra prisvärda inköp. Därefter besöker vi Heiligenhafens vars gamla stadskärna bjuder in till trevliga promenader.

Ingår i resans pris!

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
17 / 2 Park Inn by Radisson, Lübeck
3 495:- Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (3 frukostar) samt stadspromenad i Lübeck. I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 1.295:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö kl 08.10. Det finns möjlighet att boka övernattning i Malmö i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

Park Inn by Radisson, Lübeck
Modernt och inbjudande fyrstjärnigt hotell mycket centralt beläget endast ett stenkast från det kända Holstentor. Läge: Centralt beläget i närheten av det berö...