Loiredalen 5 dagar ✈

Som ett blått band flyter Loirefloden genom frodigt grönskade dalgångar. Majestätiska renässansslott och praktfulla slottsträdgårdar får oss att tappa andan. Vinodlingarna lockar till besök, korsvirkesidyllerna inbjuder till promenader. Historien är närvarande överallt och befolkningens gästfrihet går inte att ta miste på. Unesco har lagt sin skyddande hand över detta världsarv och nu är det vår tur att upptäcka det!

Snabba fakta

  • Efterfrågad nyhet!
  • Underbara utflykter – ta en båttur på Loirefloden eller följ med på en äkta fransk lantmiddag.
  • Vi bor centralt i Tours, en av Loiredalens mest sevärda städer.

Ingår i priset!

  • Flyg Skandinavien–Paris t/r
  • Transfer flygplats–hotell t/r
  • 4 övernattningar i dubbelrum
  • 4 frukostar
  • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, TORSDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM/GÖTEBORG – PARIS – TOURS

Vi lämnar Skandinavien bakom oss och tar sikte på den franska huvudstaden. Efter ett par timmar i luften landar vi och vår reseledare möter upp på flygplatsen. Ombord på den bekväma helturistbussen tar vi sedan sikte på Loiredalen och staden Tours. Vi checkar in på moderna och smakfullt inredda Hotel Au Relais St Eloi som blir vårt hem de kommande dagarna och gör oss redo för intressanta upptäckter! Ca 26 mil

DAG 2-4, FREDAG – SÖNDAG: LOIREDALEN

Tours blir utgångspunkten för våra kommande upptäckter av Loiredalen. Denna grönskande och lummiga del av det franska inlandet genomkorsas av Frankrikes längsta flod, Loire. Loire har sin källa i Centralmassivet och på väg mot Biscayabukten tillryggalägger den drygt hundra mil. Den allra vackraste delen av flödet finns mellan Orléans i öster och Angers i väster. Sedan millennieskiftet är just den här delen av Loiredalen klassat som världsarv och efter några dagar i trakterna kommer vi att förstå varför. Att Loire har spelat en viktig roll i den franska historien märks när vi beundrar den skiftande arkitekturen. Loiredalen har varit krigsskådeplats för ett flertal drabbningar. På 1500-talet utkämpades blodiga stridigheter mellan katoliker och hugenotter och under seklerna dessförinnan, under hundraårskriget, slogs fransmän mot engelsmän i området. Men Loiredalen utrycker framförallt rikedom och prakt. Många av Frankrikes mest överdådiga slott och herresäten finns vackert utplacerade längs dalgångarna och under renässansen uppehöll sig gärna det franska hovet på dessa storslagna egendomar, nära till jaktmarker och oöverträffade parkanläggningar. Under våra dagsutflykter får vi stifta närmare bekantskap med denna frodiga dal och renässansslotten som ligger utströdda likt juveler. Loiredalen är dessutom ett av landets mest kända vindistrikt. Vi gör ett besök hos en vinodlare i en närbelägen ort och provsmakar traktens lätta och friska viner. Loiredalen kommer att förgylla våra minnen för lång tid framöver!

DAG 5: MÅNDAG: TOURS – PARIS – KÖPENHAMN/STOCKHOLM/GÖTEBORG

Vi säger ”au revoir” till Loiredalen och sätter kurs mot Paris. Från flygplatsen Charles de Gaulle lyfter planen tillbaka mot Skandinavien. Tack för den här gången Ca 26 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och spara pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.855:- Ordinarie pris: 2.065:- Du sparar: 210:-
 
     

RUNDTUR I TOURS, KVÄLLSTUR

Tours är kanske den mest sevärda av alla städer i Loiredalen. Staden har gallisk-romerska anor och under 1400-talet fungerade Tours som huvudstad för det franska hovet. Vår reseledare tar oss med på en tur genom staden och vi får höra om Tours förflutna som i mångt och mycket även handlar om Frankrikes historia. Sedan väntar en trevlig restaurang för en gemensam middag.

Pris inkl. middag med dryck ca 425:-

CHÂTEAU DE CHAMBORD OCH VENDÔME, HELDAG

Under 1500-talet blev Loiredalen tummelplatsen för den franska aristokratin och en mängd storslagna slott uppfördes. Det kanske mest omtalade slottet är Chambord, som efter ritningar av Leonardo da Vinci började byggas under Frans I:s ledning. Vi gör även ett besök i Vendôme som räknas till en av Frankrikes naturskönaste städer. Staden är uppförd på en grupp öar i en liten flod och ramas in av förtjusande broar och slussportar. Välansade trädgårdar och ålderstigna korsvirkeshus hör också till stadsbilden.

Pris inkl. inträde ca 355:-

BÅTTUR PÅ LOIREFLODEN OCH VINGÅRSBESÖK, HALVDAG

Loireflodens flöde är extra naturskönt vid Tours och de grönskande öarna reflekteras i det spegelblanka vattnet. Vi stiger ombord på en båt som i sakta mak glider fram över vattnet medan vi låter oss förtrollas av landskapets skönhet. Vi bekantar oss också med ett av Frankrikes största och mest vidsträckta vindistrikt, beläget i just Loiredalen. Här tillverkas en mängd olika viner, både röda men framförallt vita. Vi besöker en lokal vinodlare och får veta mer om hur framställnigen går till. Smakprov ur källaren blir det också och givetvis möjlighet till inköp.

Pris inkl. båttur och vinprovning ca 405:-

VILLANDRY OCH LANTMIDDAG, KVÄLLSTUR

De magnifika slottsträdgårdarna vid Chateau de Villandry räknas som den franska trädgårdsarkitekturens mest storslagna verk. Vi tar en skön kvällspromenad bland konstfullt klippta häckar och prunkande blomster. Kanske finner vi inspiration till täppan därhemma? Därefter väntar en gemytlig fransk middag på en genuin 1600-talsgård.

Pris inkl. inträde och middag med dryck ca 575:-

CHÂTEAU DE CHENONCEAU OCH AMBOISE, LÅNG HALVDAG

Slottet Chenonceau är ett av Loiredalens mest spektakulära, byggt över floden Loires biflöde Cher. Slottet kallas Damernas slott då det till stor del byggts, styrts och älskats av framgångsrika och starka kvinnor, bland annat Katarina av Medici. Vi låter oss imponeras av salarna och den sagolika trädgården. Därefter går färden mot Amboise, mysig stad precis vid Loirefloden, som givetvis vaktas av ett stiligt slott.

Pris inkl. inträde ca 305:-

 

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
12 / 9 Au Relais Saint Eloi, Tours
Arlanda 7 395:- Inga tillgängliga platser
12 / 9 Au Relais Saint Eloi, Tours
Kastrup 7 395:- Inga tillgängliga platser
12 / 9 Au Relais Saint Eloi, Tours
Landvetter 5 495:- Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-Paris tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (4 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter, reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 1.595:-

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på hemresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Arlanda eller Landvetter erbjuder vi övernattning på hotell vid flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

Au Relais Saint Eloi, Tours
Modernt och stilfullt inrett hotell, centralt beläget cirka 10-15 minuters promenad från det historiska hjärtat. Läge: Centralt beläget ca 10-15 minuter promenad till Gamla s...