Skip to main content

Lissabon och Estoril 5 dagar ✈

Flyg + buss - Portugal - Rundresa , Lissabon och Estoril ✈ 5 dagar

Lissabon och Estoril 5 dagar ✈

 

Följ med till Europas kanske hetaste huvudstadsregion och möt våren. Portugal är landet och pulserande Lissabon är staden på allas läppar för närvarande. Det är lätt att förstå varför. Klimatet är tilltalande, upplevelserna oräkneliga, maten och vinet välsmakande och folket är genuint trevliga och gästvänliga. Under vår 5-dagarsresa bor vi i den populära kustorten Estoril, ca en halvtimme utanför Lissabon, en pärla som stoltserar med en härlig strandpromenad. Under våra utflykter har du möjlighet att uppleva Lissaobn med spårvagn, äta två härliga middagar och uppleva historiska Sintra och udden Cabo da Roca.

Snabba fakta
  • Populär och charmig kustresort med fantastisk strandpromenad.
  • Höjdpunkter som ”världens ände” Cabo da Roca och Sintra.
  • Missa inte stadsrundturen med inhyrd klassisk spårvagn!
  • Hejdundrande avskedsmiddag med brasilianskt tema i Cascais
Ingår i priset!
  • Flyg Skandinavien–Lissabon t/r
  • Transfer flygplats–hotell t/r
  • 4 övernattningar i dubbelrum
  • 4 frukostar
  • Reseledarservice

Dagsprogram

DAG 1: KÖPENHAMN/STOCKHOLM – LISSABON

Vi lämnar Skandinavien med direktflyg och efter några timmar i luften landar vi i Lissabon. På flygplatsen möter vår reseledare upp och transferbussen tar oss snabbt och smidigt till det populära svenskägda Hotel Londres i Estoril. Ca 3 mil

DAG 2-4: ESTORIL och LISSABON

För över tre tusen år sedan grundade fenicierna Lissabon och många kulturer har därefter satt sin prägel på staden. Lissabon är, i likhet med Rom, byggd på sju kullar och vackert belägen vid floden Tejos mynning i Atlanten.  Bästa sättet att uppleva stadens alla små gator på är med spårvagn. Vi som vill har möjlighet att åka på en rundtur med vår specialchartrade spårvagn och på så sätt komma in till platser dit en buss aldrig skulle kunna ta oss. Stadens centrum utgörs av flera stadsdelar som alla olika till utseende och innehåll men lika charmiga. Paradgatan Avenida da Liberade ligger i hjärtat av Lissabon, i stadsdelen Baixa som uppfördes efter den stora jordbävningen 1755. Stadsdelen är belägen nära floden och ett måste för den shoppingsugne med modehus och butikskedjor! Längre österut ligger Alfama, med branta och nästintill labyrintliknande gator, som överlevde jordbävningen och därmed bjuder på gammaldags och genuin atmosfär. I Bairro Alto är tempot lugnare och här finns många restauranger och småbutiker. Kanske lockar den berömda marknaden Feira da Ladra, tjuvarnas marknad, som sitt något missvisande namn till trots lockar med både gammalt och nytt! Från stadsdelen Belém seglade upptäcktsresande som Vasco da Gama och Henrik Sjöfararen iväg över de sju haven. En halvtimme från Lissbon hittar vi den fantastiska kustorten Estoril som lockar med sin flanörvänliga strandpromenad. Estoril blir vår bas under denna resa varifrån vi genomför våra utflykter, dels med tåg dels med buss.

DAG 5: LISSABON – KÖPENHAMN/STOCKHOLM

Efter en sista portugisisk frukost är det dags att stiga ombord på transferbussen för gästerna som flyger från Arlanda. Gäster som ska till Köpenhamn flyger först tidig kväll och transferbussen hämtar under eftermiddagen på hotellet. Efter några timmar i luften landar vi återigen i Skandinavien, fyllda av portugisiska minnen. På återseende!


 

 

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar.
Alla Utflykter: 1.650:- Ordinarie pris: 1.835:- Du sparar 185:-
 
     

LISSABON MED SPÅRVAGN

Vi tar oss till Lissabons historiska centrum och utforskar staden på det mest klassiska vis man kan göra, nämligen med spårvagn. De historiska vagnarna tar oss upp och ner genom trånga gator och gränder, dit vår buss aldrig når, och vi får komma riktigt nära inpå det genuina livet i de gamla kvarteren. Under rundturen beskådar vi bland annat katedralen, operan och det portugisiska parlamentet. Efter spårvagnsturen tar vi en kort promenad innan det ges tid att utforska denna vackra stad även på egen hand.

Alla Utflykter och/eller utflykten Lissabon med spårvagn måste förbokas senast två veckor före avresa (med reservation för slutförsäljning).

Pris ca 495:-

ESTORIL TILL FOTS

Vi beger oss ut på en promenad i lilla Estoril. Trots stadens ringa storlek räknas den idag tillsammans med Cascais som Portugals mest luxuösa turistort. Redan sedan 1800-talet har staden bjudit in till kungliga visiter och under andra världskriget var staden en frizon som med sitt överdådiga kasino och lyxiga Hotel Palacio lockade maktens folk och med det även spioner från Europas alla hörn. Ian Fleming var en period stationerad i Estoril och fick under sin tid här stor inspiration till att skriva sina böcker om den brittiske agenten James Bond. Givetvis går det efter rundturen att beställa en Dry Martini i Hotel Palacios majestätiska salar. Givetvis skakad och inte rörd.

Ingår i resans pris

BELÉM OCH MIDDAG I DOCAS

Vi besöker med tåg två av Lissabons mest framträdande stadsdelar, Belém och Docas. I Belém finns många av stadens mesta sevärdheter såsom Jerónimosklostret, det pampiga upptäckarmonumentet och Torre de Belém, vakttornet från 1500-talet som blivit Lissabons symbol. Eller är det kanske det berömda kaféet där Portugals populära nationalbakelse har serverats sedan 1837 som lockar? Vi beger oss sedan vidare till de vackra hamnkvarteren Santo Amaro Docks nedanför den berömda hängbron 25 de Abril, Här tar vi tar en promenad till kvällens restaurang som bjuder på en välsmakande middag i underbar miljö.

Pris inkl. middag med dryck ca 495:-

CABO DA ROCA OCH KUNGASTADEN SINTRA

Via det gamla fiskeläget Cascais sätter vi kurs mot den europeiska kontinentens västligaste punkt, Cabo da Roca. Från klipphöjden har vi en magisk utsikt över Atlanten och de kringliggande bergstrakterna. Vi fortsätter till historiska Sintra som var en av de första städerna att upptas på Unescos världsarvslista. Staden är sedan länge lissabonbornas mest populära utflyktsmål. Denna historiska plats med romantiska förtecken har med sin sagomiljö inspirerat författare som Lord Byron och H.C. Andersen. Sintra var omtyckt av det portugisiska kungahuset och förutom smala gränder med små hantverksbutiker finns här också eleganta slott och palats med romantisk arkitektur.

Pris ca 295:-

CASCAIS MED BRASILIANSK AFTON

Inte långt från Estoril finner vi pärlan Cascais, en gång ett litet fiskeläge men i dag en av Lissabons flottaste förorter. Här ligger färgglada fiskebåtar sida vid sida med de välbeställda invånarnas yachter. Cascais bjuder även på mysiga gågator som vi får tid att ta del av. Portugals historia som kolonialmakt har inneburit att flera sydamerikanska kulinariska influenser nått Europa och nu blivit en naturlig del av den portugisiska vardagen. Vi beger oss för denna avskedsmiddag till en närliggande brasiliansk restaurang för en hejdundrande kväll som bjuder på det mesta av det bästa från det brasilianska köket - fördrink och dryck till maten, storslagen buffé av förrätter och olika specialiteter, rodizio - grillspett med kött av alla de slag och en läcker efterrättsvagn. Självfallet avrundar vi detta med kaffe och avec innan hemgång. En afton att för länge minnas!

Pris inkl middag med dryck ca 550:-

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
21/3ArlandaHotel LondresInga tillgängliga platser5 495:-Inga tillgängliga platser
21/3KastrupHotel LondresInga tillgängliga platser5 995:-Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-Lissabon tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (4 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 1.295:-

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på hemresemorgonen.

Resan avgår:  Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Arlanda erbjuder vi övernattning på hotell vid den aktuella flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Hotel Londres
Nyrenoverat och välskött mellanklasshotell i hjärtat av Estoril med gångavstånd till stranden och bruset från Atlanten. Läge: Trevligt och välkomnande hotell, byggt 1959 och delvis renoverat senast 20...
Kontakta oss
Adress:
Ölvemarks Holiday
Box 4012
SE-203 11 Malmö