Lissabon-Douro-Madrid 7 dagar ✈

3 personer ger medelbetyg 4,7 av 5

★ ★ ★ ★ ★

Flygresa & bussresa

- Atlantstad, konststad och ljuvlig vindal i härlig mix

En kombination av det bästa från både kända storstäder och mindre kända byar väntar oss. Charmiga Lissabon, med trånga gator och färgglada hus. Douroflodens vackra dalgångar och vinfält. Magnifika Madrid, med ståtliga byggnader från en svunnen era. Allt detta och mycket mer därtill upplever vi under denna behagliga rundresa till Iberiska halvöns pärlor!

Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »

Reseledaren tipsar: Gustav om Lissabon-Douro-Madrid »

Snabba fakta

 • En resa där vi upplever Iberiska halvöns pärlor!
 • Charmiga Lissabon, portvinsstaden Porto och magnifika Madrid och okända pärlor som Viseu, Ávila och Trancoso.
 • Utflykterna till Trancoso och Ávila ingår i resans pris.
 • Missa inte stadsrundturen i Porto, där vi även åker båt på Dourofloden, eller den vackra staden Salamanca!

Ingår i priset!

 • Flyg Skandinavien–Lissabon
 • Flyg Madrid–Skandinavien
 • Transfer flygplats–hotell t/r
 • Rundresa i helturistbuss
 • 6 övernattningar i dubbelrum
 • 1 middag
 • 6 frukostar
 • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, TORSDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM – LISSABON

Förväntansfulla stiger vi ombord på flygplanet som efter några timmar i luften landar i Portugals huvudstad, Lissabon. Vi möter vår reseledare på flygplatsen och åker med transferbussen till trevliga Hotel VIP Berna. Ca 1 mil

DAG 2, FREDAG: LISSABON – FÁTIMA – PORTO          

Under förmiddagen får vi tid att upptäcka Portugals huvudstad innan vi därefter åker norrut till landets näst största stad, Porto. Porto är främst känt för sitt portvin som vi kommer få möjlighet att prova på under vår vistelse i staden. Under vår väg upp till Porto passerar vi natursköna vyer och vi passar även på att besöka den vackra lilla staden Fátima, världskänd för de mystiska händelser som inträffade 1917 som gjorde platsen till en av de viktigaste katolska pilgrimsorterna. Väl framme i Porto checkar vi in på välrenommerade Hotel HF Ipanema i denna vackra stad och som blir vår utgångspunkt under vistelsen. Ca 32 mil

DAG 3, LÖRDAG: PORTO

Porto är en charmig stad med rik historia och har rustats upp så väl så att den blev utsedd till Europas kulturhuvudstad för några år sedan. Stadens centrum står på Unescos världsarvslista och här finner vi mängder av spår som påminner om Portos glansdagar under sen medeltid. Vår reseledare tar oss nyfikna med på en stadsrundtur där vi färdas både med buss och båt för att på bästa sätt uppleva denna färgstarka stad. Vi som så önskar får också möjlighet att följa med på en portvinsprovning för att smaka de omtalade dropparna.

DAG 4, SÖNDAG: PORTO –  VISEU

Under dagen färdas vi med buss längs den mäktiga Dourofloden och kör genom oexploaterade byar medan vi blickar ut över de imponerande vyerna av vinodlingar längs med flodbankarna. Vid Regua lämnar vi Dourofloden och kör söderut till Viseu, som vi anländer till under tidig eftermiddag. I Viseu tillbringar vi den kommande natten på centralt belägna Hotel Grao Vasco. Vi får också möjlighet att upptäcka denna stad på en promenad med vår reseledare. Ca 20 mil

DAG 5, MÅNDAG: VISEU – TRANCOSO – SALAMANCA

Dagens etapp tar oss ut ur Portugal och in i grannlandet Spanien. Innan vi når den spanska gränsen gör vi en avstickare till historiska Trancoso och här får vi tillfälle att upptäcka dess medeltida stadskärna och avnjuta en lunch. Vi fortsätter sedan över gränsen till Spanien och anländer till förträffliga Gran Hotel Corona Sol i Salamanca. Under eftermiddagen har vi också möjlighet att följa med på en rundtur i denna genuina universitetsstad. Ca 26 mil

DAG 6, TISDAG: SALAMANCA – ÁVILA – MADRID

Vi sätter kurs mot Spaniens huvudstad och gör ett stopp i den välbevarade staden Ávila, som redan under sent 1800-tal bedömdes vara av sådan historisk betydelse att gamla byggnader inte revs. Runt om staden går en par kilometer lång ringmur och innanför denna häpnas vi av stadens katedral som började byggas redan på 1100-talet. Vi får även möjlighet att äta lunch innan vi  fortsätter till Madrid, som vi anländer till under tidig eftermiddag. Väl i Madrid checkar vi in på trevliga Hotel Santos Agumar, beläget i närheten av vackra Parque de El Retiro. Under eftermiddagen och kvällen har vi möjlighet att följa med på en rundtur i staden, som avslutas med en tapasmiddag på en gemytlig restaurang. Ca 22 mil

DAG 7, ONSDAG: MADRID – KÖPENHAMN/STOCKHOLM

Fullt med minnen i bagaget lämnar vi Madrid för att ta oss till flygplatsen, där vi checkar in för färden tillbaka till Skandinavien. Det är dags att ta farväl av Spanien och av våra medresenärer. Hasta la vista! Ca 1 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och spara pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.575:- Ordinarie pris: 1.755:- Du sparar 180:-
 
     

LISSABON, HALVDAG

Lissabon har växt fram kring en dalgång och höjdskillnaderna bjuder på vackra vyer överallt. Staden är en av de äldsta i Europa och här blandas gammalt och nytt i en praktfull kombination. Under vår rundtur beskådar vi bland annat Belemtornet, Upptäckarmonumentet och Praca do Comercio. 

Pris ca 260:-

FÁTIMA

Den vackra lilla staden Fátima, världskänd för de mystiska händelser som inträffade 1917 som gjorde platsen till en av de viktigaste katolska pilgrimsorterna. Varje år vallfärdar miljoner människor till denna heliga plats och även vi passar på att göra ett besök.
 

Ingår i resans pris!

PORTVINSPROVNING, KVÄLLSTUR

I kväll besöker vi ett av Portos många portvinshus för en provning. Vi får dessutom berättat för oss hur portvinet framställs och vad som gör det så speciellt.

Pris ca 275:-

STADSRUNDTUR I PORTO, HALVDAG

Porto, Portugals näst största stad och portvinets hemort, väntar nu på att utforskas! Vi börjar bekanta oss med staden via en tur på Dourofloden. Vi fortsätter sedan med buss och får bland annat njuta av utsikten från katedralen innan vi tar del av de andra intressanta sevärdheterna i staden.

Pris inkl. båttur ca 295:-

PROMENAD I VISEU, KVÄLLSTUR

Efter kvällens välsmakande middag på hotellet beger vi oss tillsammans ut på en promenad i staden. Vi beundrar bland annat katedralen och barmhärtighetskyrkan innan vi slår oss ner för en drink på ett närliggande kafé.

 Pris inkl. förfriskning ca 185:-

TRANCOSO

Vi gör ett besök i den lilla medeltida staden Trancoso, en bit norr om huvudvägen till Salamanca. Längs med de smala labyrintliknande stengatorna möts vi av ålderstigna byggnader i sten, stadens slott och den vackra San Pedrokyrkan.

Ingår i resans pris!

SALAMANCA, EFTERMIDDAGSTUR

Under vår guidade rundtur får vi bland annat se det kända snäckhuset, Casa de las Conchas, och den säregna tvillingkatedralen samt Salamancas universitet som är det äldsta på den Iberiska halvön och anses i dag vara en av Europas främsta forskningsinstanser. Staden har med sitt rika kulturarv blivit upptaget på Unescos världsarvslista.

Pris ca 235:-

ÁVILA

Mellan Salamanca och Madrid finner vi staden Ávila, som fått smeknamnet ”Stenens och helgonens stad”. Här sägs det finnas flest antal gotiska kyrkor per capita i hela Spanien. Fortfarande omgärdas den gamla stadens centrum av en ringmur uppförd under medeltiden. Vi får möjlighet att promenera runt och uppleva historiens vingslag.

Ingår i resans pris!

MADRID, EFTERMIDDAGS- OCH KVÄLLSTUR

År 1561 upphöjdes Madrid till kunglig huvudstad och stadens storhetstid inleddes. I de västra delarna ser vi det majestätiska palatset som dominerar Madrids gamla stad. En bit därifrån fascineras vi av stora torget, Plaza Mayor. Det är svårt att föreställa sig att det torg som nu sjuder av liv en gång användes som tjurfäktningsarena och avrättningsplats! Vi höjer blicken och beundrar de magnifika palatsen och monumenten, samt upptäcker de folkliga kvarteren och torgen. En spännande resa genom Madrids kultur, historia och geografi. Efter vår rundtur slår vi oss ner på en restaurang och intar en välsmakande måltid.

Pris inkl. middag med dryck ca 505:-

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

3 person(er) ger den här resan medelbetyget 4,7 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Omväxlande, intressant, lärorikt, naturskönt under hela resan

av

★ ★ ★ ★ ★

Premiärtur nykomponerad resa resa. Bättre än vi förväntat.GOTT NYTT RESÅR !!!!!

av

★ ★ ★ ★

👨‍✈️👩‍✈️ och kom fram fort! Där väntar 🚍med trevlig guide för att ta oss 🌍! Mycket att upptäcka 🏛🥂🎨 mellan Lissabon🇵🇹-Madrid 🇪🇸!🤝

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Reseberättelser

"Toppen att flyga till första resmålet och bussen väntar på oss! Som alltid trevlig guide Ingrid!
Lissabon vacker, Madrid vackrare och Porto vackrast!
Underbar slingrande busstur längs Dourofloden med vinodlingar och mysiga byar längs vägen.
Trevliga resenärer förgyllde resan ytterligare!"

Rose-Marie Nyberger Nilsson

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
10 / 10 Hotel HF Ipanema, Porto
Arlanda 8 895:- Inga tillgängliga platser
10 / 10 Hotel HF Ipanema, Porto
Kastrup 8 995:- Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-Lissabon samt Madrid-Skandinavien. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Rundresa i inhemsk turistbuss. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension under resan samt 1 middag i Viseu (1 middag och 6 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår besök i Fátima, Trancoso och Ávila.

Enkelrumstillägg: 2.395:-

Övrigt: Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på avresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Arlanda erbjuder vi övernattning på hotell vid flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Övernattning Dag 2 - 4

Hotel HF Ipanema, Porto

Välkomnande hotell med bekväma rum, fantastiskt beläget i centrala Porto med restauranger och sevärdheter på promenadavstånd.

Läge: Centralt läge i Portos kommersiella ditrikt med massvis av restauranger och sevärdheter på promenadavstånd.
Adress: Rua do Campo Alegre 156, PT-4150-169 Porto
Telefon: 00351-22-6075059
Officiell klass: ****
Vår bedömning: ÖÖÖÖ
Våningar: 10
Rum: 148
Hiss: Ja
Renoverat: Delvis 2015
På rummet finns: Dusch/bad, wc, telefon, TV, hårtork, minibar, deponeringsfack samt trådlös internetuppkoppling.
Rummens storlek: Mindre till normal.
På hotellet finns: Matsal för grupper, bar, lounge, deponeringsmöjligheter samt trådlös internetuppkoppling.

Övernattningshotell

Övernattning Dag 1 - 2

Hotel VIP Berna, Lissabon

Uppskattat och omtyckt mellanklasshotell med god service, bra läge för att ta sig till shopping och alla sevärdheter Lissabon har att bjuda på.

Läge: Beläget på promenadavstånd till Gulbenkian museét samt shopping och restauranger.
Adress: Avenida António de Serpa, 13, PT-1069-199Lissabon
Telefon: 00351-2100-43000
Officiell klass: ***
Vår bedömning: ÖÖÖ+
Våningar: 10
Rum: 240
Hiss: Ja
Byggår: 2005
På rummet finns: Dusch/bad, wc, telefon, TV, hårtork, deponeringsfack, luftkonditionering (under högsäsong) samt trådlös internetuppkoppling.
Rummens storlek:  Mindre till normal.
På hotellet finns: Restaurang, bar samt trådlös internetuppkoppling.

Övernattning Dag 4 - 5

Hotel Grao Vasco, Viseu

Populärt hotell med utmärkt centralt läge i Viseu, nära till sevärdheter och shopping.

Läge: Centralt beläget i Viseu precis intill den vackra parken Aquilino Ribeiro.
Adress: Rua Gaspar Barrerios, PT-3510-032 Viseu
Telefon: 00351-232-423511
Officiell klass: ****
Vår bedömning: ÖÖÖÖ
Våningar: 3
Rum: 107
Hiss: Ja
Byggår: 1964
Renoverat: Delvis 2014
På rummet finns: Dusch/bad, wc, telefon, TV, hårtork, minibar, deponeringsfack, luftkonditionering (under högsäsong) samt trådlös internetuppkoppling.
Rummens storlek: Normal
På hotellet finns: Restaurang, bar, deponeringsmöjligheter, inomhus- och utomhuspool, gym samt trådlös internetuppkoppling.

Övernattning Dag 5 - 6

Gran Hotel Corona Sol, Salamanca

Fyrstjärnigt, modernt och uppskattat hotell på bästa läge i vackra Salamanca, cirka 500 hundra meter från det historiska hjärtat.

Läge: Centralt beläget i Salamanca cirka 500 meter från Gamla stan.
Adress: Victor García de la Concha s/n, ES-37005 SALAMANCA
Telefon: 0034-923-281616
Officiell klass: *****
Vår bedömning: ÖÖÖÖ
Våningar: 5
Rum: 199
Hiss: Ja
Byggår: 2011
På rummet finns: Dusch/bad, wc, telefon, TV, hårtork, minibar, deponeringsfack, luftkonditionering (under högsäsong) samt trådlös internetuppkoppling.
Rummens storlek: Normal
På hotellet finns: Restaurang, bar, terrass, deponeringsmöjligheter, luftkonditionering (under högsäsong) samt trådlös internetuppkoppling.

Övernattning Dag 6 - 7

Hotel Santos Agumar, Madrid

Centralt, välskött fyrstjärnigt storstadshotell med utmärkt service och bekväma rum.

Läge: Centralt beläget i närheten av Real Jardin Botanico Pradomuseet, även promenadavstånd till andra sevärdheter, shopping och restauranger.
Adress: Paseo Reina Cristina, 7, ES-280 14 MADRID
Telefon: 0034-91-5526900
Officiell klass: ****
Vår bedömning: ÖÖÖÖ
Våningar: 7
Rum: 245
Hiss: Ja
Byggår: 1971
Renoverat: Delvis 2016
På rummet finns: Dusch/bad, wc, telefon, TV, hårtork, deponeringsmöjligheter (mot avgift) samt trådlös internetuppkoppling
Rummens storlek: Normal till större
På hotellet finns: Restaurang, bar, lounge, deponeringsmöjligheter (mot avgift), trådlös internetuppkoppling samt luftkonditionering (under högsäsong)