Lissabon-Douro-Madrid 7 dagar ✈

Flygresa & bussresa

- Atlantstad, konststad och ljuvlig vindal i härlig mix

 

En kombination av det bästa från både kända storstäder och mindre kända byar väntar oss. Charmiga Lissabon, med trånga gator och färgglada hus. Douroflodens vackra dalgångar och vinfält. Magnifika Madrid, med ståtliga byggnader från en svunnen era. Allt detta och mycket mer därtill upplever vi under denna behagliga rundresa till Iberiska halvöns pärlor!
 

Reseledaren tipsar: Gustav om Lissabon-Douro-Madrid »

  Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »

Ingår i priset!

  • Flyg Skandinavien–Lissabon
  • Flyg Madrid–Skandinavien
  • Transfer flygplats–hotell t/r
  • Rundresa i helturistbuss
  • 6 övernattningar i dubbelrum
  • 3 middagar
  • 6 frukostar
  • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, TORSDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM – LISSABON

Förväntansfulla stiger vi ombord på flygplanet som efter några timmar i luften landar i Portugals huvudstad, Lissabon. Vi möter vår reseledare på flygplatsen och åker med transferbussen till eleganta Hotel Vila Gale Opera. Ca 1 mil

DAG 2, FREDAG: LISSABON – PORTO          

Under förmiddagen får vi tid att upptäcka Portugals huvudstad innan vi därefter åker norrut till landets näst största stad, Porto. Porto är främst känt för sitt portvin som vi kommer få möjlighet att prova på under vår vistelse i staden. Under vår väg upp till Porto passerar vi natursköna vyer och intressanta städer, som vår reseledare berättar om. Väl framme checkar vi in på välrenommerade Hotel Ipanema Porto i denna vackra stad och som blir vår utgångspunkt under vistelsen. Ca 32 mil

DAG 3, LÖRDAG: PORTO

Porto är en charmig stad med rik historia och har rustats upp så väl så att den utsågs till Europas kulturhuvudstad 2001. Stadens centrum står på Unescos världsarvslista och här finner vi mängder av spår som påminner om Portos glansdagar under sen medeltid. Vår reseledare tar oss nyfikna med på en stadsrundtur där vi färdas både med buss och båt för att på bästa sätt uppleva denna färgstarka stad. Vi som så önskar får också möjlighet att följa med på en portvinsprovning för att smaka de omtalade dropparna.

DAG 4, SÖNDAG: PORTO –  VISEU

Under dagen färdas vi med buss längs den mäktiga Dourofloden och kör genom oexploaterade byar medan vi blickar ut över de imponerande vyerna av vinodlingar längs med flodbankarna. Vid Regua lämnar vi Dourofloden och kör söderut till Viseu, som vi anländer till under tidig eftermiddag. I Viseu tillbringar vi den kommande natten på centralt belägna Hotel Grao Vasco. Vi får också möjlighet att upptäcka denna stad på en promenad med vår reseledare. Ca 20 mil

DAG 5, MÅNDAG: VISEU – TRANCOSO – SALAMANCA

Dagens etapp tar oss ut ur Portugal och in i grannlandet Spanien. Innan vi når den spanska gränsen gör vi en avstickare till historiska Trancoso och här får vi tillfälle att upptäcka dess medeltida stadskärna och avnjuta en lunch. Vi fortsätter sedan över gränsen till Spanien och anländer till förträffliga Hotel Alameda Palace i Salamanca. Under eftermiddagen har vi också möjlighet att följa med på en rundtur i denna genuina universitetsstad. Ca 26 mil

DAG 6, TISDAG: SALAMANCA – ÁVILA – MADRID

Vi sätter kurs mot Spaniens huvudstad och gör ett stopp i den välbevarade staden Ávila, som redan under sent 1800-tal bedömdes vara av sådan historisk betydelse att gamla byggnader inte revs. Runt om staden går en par kilometer lång ringmur och innanför denna häpnas vi av stadens katedral som började byggas redan på 1100-talet. Vi får även möjlighet att äta lunch innan vi  fortsätter till Madrid, som vi anländer till under tidig eftermiddag. Väl i Madrid checkar vi in på trevliga Hotel Florida Norte, beläget i närheten av det kungliga palatset. Under eftermiddagen och kvällen har vi möjlighet att följa med på en rundtur i staden, som avslutas med en tapasmiddag på en gemytlig restaurang. Ca 22 mil

DAG 7, ONSDAG: MADRID – KÖPENHAMN/STOCKHOLM

Fullt med minnen i bagaget lämnar vi Madrid för att ta oss till flygplatsen, där vi checkar in för färden tillbaka till Skandinavien. Det är dags att ta farväl av Spanien och av våra medresenärer. Hasta la vista! Ca 1 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och spara pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.295:- Ordinarie pris: 1.440:- Du sparar 145:-
 
     

LISSABON, HALVDAG

Lissabon har växt fram kring en dalgång och höjdskillnaderna bjuder på vackra vyer överallt. Staden är en av de äldsta i Europa och här blandas gammalt och nytt i en praktfull kombination. Under vår rundtur beskådar vi bland annat Belemtornet, Upptäckarmonumentet och Praca do Comercio. 

Pris ca 220:-

PORTVINSPROVNING, KVÄLLSTUR

I kväll besöker vi ett av Portos många portvinshus för en provning. Vi får dessutom berättat för oss hur portvinet framställs och vad som gör det så speciellt.

Pris ca 215:-

STADSRUNDTUR I PORTO, HALVDAG

Porto, Portugals näst största stad och portvinets hemort, väntar nu på att utforskas! Vi börjar bekanta oss med staden via en tur på Dourofloden. Vi fortsätter sedan med buss och får bland annat njuta av utsikten från katedralen innan vi tar del av de andra intressanta sevärdheterna i staden.

Pris inkl. båttur ca 245:-

PROMENAD I VISEU, KVÄLLSTUR

Efter kvällens välsmakande middag på hotellet beger vi oss tillsammans ut på en promenad i staden. Vi beundrar bland annat katedralen och barmhärtighetskyrkan innan vi slår oss ner för en drink på ett närliggande kafé.

 Pris inkl. förfriskning ca 145:-

TRANCOSO

Vi gör ett besök i den lilla medeltida staden Trancoso, en bit norr om huvudvägen till Salamanca. Längs med de smala labyrintliknande stengatorna möts vi av ålderstigna byggnader i sten, stadens slott och den vackra San Pedrokyrkan.

Ingår i resans pris!

SALAMANCA, EFTERMIDDAGSTUR

Under vår guidade rundtur får vi bland annat se det kända snäckhuset, Casa de las Conchas, och den säregna tvillingkatedralen samt Salamancas universitet som är det äldsta på den Iberiska halvön och anses i dag vara en av Europas främsta forskningsinstanser. Staden har med sitt rika kulturarv blivit upptaget på Unescos världsarvslista.

Pris ca 190:-

ÁVILA

Mellan Salamanca och Madrid finner vi staden Ávila, som fått smeknamnet ”Stenens och helgonens stad”. Här sägs det finnas flest antal gotiska kyrkor per capita i hela Spanien. Fortfarande omgärdas den gamla stadens centrum av en ringmur uppförd under medeltiden. Vi får möjlighet att promenera runt och uppleva historiens vingslag.

Ingår i resans pris!

MADRID, EFTERMIDDAGS- OCH KVÄLLSTUR

År 1561 upphöjdes Madrid till kunglig huvudstad och stadens storhetstid inleddes. I de västra delarna ser vi det majestätiska palatset som dominerar Madrids gamla stad. En bit därifrån fascineras vi av stora torget, Plaza Mayor. Det är svårt att föreställa sig att det torg som nu sjuder av liv en gång användes som tjurfäktningsarena och avrättningsplats! Vi höjer blicken och beundrar de magnifika palatsen och monumenten, samt upptäcker de folkliga kvarteren och torgen. En spännande resa genom Madrids kultur, historia och geografi. Efter vår rundtur slår vi oss ner på en restaurang och intar en välsmakande måltid.

Pris inkl. middag med dryck ca 425:-

Avgångar & priser

Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-Lissabon samt Madrid-Skandinavien. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Rundresa i inhemsk turistbuss. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension under resan samt middagar i Lissabon, Porto samt Viseu (3 middagar och 6 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår besök i Trancoso och Ávila.

Enkelrumstillägg: 1.895:-.

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på avresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Arlanda erbjuder vi övernattning på hotell vid flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Avresa 14/9 bor vi på VIP Executive Zurique Hotel i Lissabon dag 1-2.