Lissabon 5 dagar ✈

2 personer ger medelbetyg 3,5 av 5

★ ★ ★ ★

Portugals huvudstad Lissabon är en vackert kuperad hamnstad belägen vid Atlantkusten. Staden är en av Europas äldsta och här blandas gammalt med nytt i en perfekt kombination. I stadsdelen Alfama slingrar sig de gamla gränderna fram och kontrasterar mot den moderna bebyggelsen i Parque de Nações, Nationernas park. Strosa längs boulevarderna, njut ett glas portvin på en uteservering eller bara insup den genuina atmosfären. Lissabon är en pulserande storstad med det bästa av kultur och nöjen!

Notera att vi på avresan den 21 mars 2020 bor i kustresorten Estoril.

Snabba fakta

  • Mycket populär resa!
  • Underbart vacker och charmig stad.
  • Höjdpunkter som ”världens ände” Cabo da Roca och Sintra.
  • Missa inte stadsrundturen med inhyrd klassisk spårvagn!

Ingår i priset!

  • Flyg Skandinavien–Lissabon t/r
  • Transfer flygplats–hotell t/r
  • 4 övernattningar i dubbelrum
  • 4 frukostar
  • Reseledarservice
Pris från:
5 495:-
Dagar:5
Boka resa

Dagsprogram

DAG 1: KÖPENHAMN/STOCKHOLM – LISSABON

Vi lämnar Skandinavien med direktflyg och efter några timmar i luften landar vi i Lissabon. På flygplatsen möter vår reseledare upp och transferbussen tar oss snabbt och smidigt till fyrstjärniga och bekväma Hotel VIP Entrecampos. Ca 1 mil

DAG 2-4: LISSABON

För över tre tusen år sedan grundade fenicierna Lissabon och många kulturer har därefter satt sin prägel på staden. Lissabon är, i likhet med Rom, byggd på sju kullar och vackert belägen vid floden Tejos mynning i Atlanten.  Bästa sättet att uppleva stadens alla små gator på är med spårvagn. Vi som vill har möjlighet att åka på en rundtur med vår specialchartrade spårvagn och på så sätt komma in till platser dit en buss aldrig skulle kunna ta oss. Stadens centrum utgörs av flera stadsdelar som alla olika till utseende och innehåll men lika charmiga. Paradgatan Avenida da Liberade ligger i hjärtat av Lissabon, i stadsdelen Baixa som uppfördes efter den stora jordbävningen 1755. Stadsdelen är belägen nära floden och ett måste för den shoppingsugne med modehus och butikskedjor! Längre österut ligger Alfama, med branta och nästintill labyrintliknande gator, som överlevde jordbävningen och därmed bjuder på gammaldags och genuin atmosfär. I Bairro Alto är tempot lugnare och här finns många restauranger och småbutiker. Kanske lockar den berömda marknaden Feira da Ladra, tjuvarnas marknad, som sitt något missvisande namn till trots lockar med både gammalt och nytt! Från stadsdelen Belém seglade upptäcktsresande som Vasco da Gama och Henrik Sjöfararen iväg över de sju haven. På vår upptäcktsresa till Lissabon upplever vi det mesta och det bästa denna spännande stad har att erbjuda!

DAG 5: LISSABON – KÖPENHAMN/STOCKHOLM

Efter en sista portugisisk frukost är det dags att stiga ombord på transferbussen som tar oss ut till flygplatsen. Efter några timmar i luften landar vi återigen i Skandinavien, fyllda av portugisiska minnen. På återseende!


 

 

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar.
Alla Utflykter: 1.735:- Ordinarie pris: 1.930:- Du sparar 195:-
 
     

LISSABON MED SPÅRVAGN, HALVDAG

Vi tar oss till Lissabons historiska centrum och utforskar staden på det mest klassiska vis man kan göra, nämligen med spårvagn. De historiska vagnarna tar oss upp och ner genom trånga gator och gränder, dit vår buss aldrig når, och vi får komma riktigt nära inpå det genuina livet i de gamla kvarteren. Under rundturen beskådar vi bland annat katedralen, operan och det portugisiska parlamentet.

Alla Utflykter och/eller utflykten Lissabon med spårvagn måste förbokas senast två veckor före avresa (med reservation för slutförsäljning).

Pris ca 505:-

CASCAIS, CABO DA ROCA OCH SINTRA, HELDAG

Inte långt från Lissabon ligger några riktiga pärlor till byar, populära både bland kungligheter, jetset och vanligt folk. Vi åker längs kusten och inleder med ett besök i Cascais, en gång ett litet fiskeläge men i dag en av Lissabons flottaste förorter. Här ligger färgglada fiskebåtar sida vid sida med de välbeställda invånarnas yachter. Vi fortsätter till Cabo da Roca, det europeiska fastlandets västligaste punkt. Från klipphöjden bjuds vi en fantastisk utsikt över Atlanten och de kringliggande bergstrakterna. Vi fortsätter till Sintra, sedan länge lissabonbornas mest populära utflyktsmål. Tack vare sitt läge vid bergen bjuder staden på ett svalare klimat än Lissabon. Här flanerar vi bland utsmyckade sommarvillor och beser det gamla kungliga palatset. En dag full av hänförande naturscenerier och sköna intryck!

Pris ca 385:-

BELÉM OCH MIDDAG I DOCAS, EFTERMIDDAGS- OCH KVÄLLSTUR

Vi besöker två av Lissabons mest framträdande stadsdelar, Belém och Docas. I Belém finns många av stadens mesta sevärdheter såsom Jerónimosklostret, det pampiga upptäckarmonumentet och Torre de Belém, vakttornet från 1500-talet som blivit Lissabons symbol. Eller är det kanske det berömda kaféet där Portugals populära nationalbakelse har serverats sedan 1837 som lockar? Vi beger oss sedan till de vackra hamnkvarteren Santo Amaro Docks nedanför den berömda hängbron 25 de Abril och äter en god middag.

Pris inkl. middag med dryck ca 510:-

VINGÅRDSBESÖK OCH PORTUGISISKA SPECIALITETER, LÅNG HALVDAG

Vi kör en bit utanför Lissabon till ett av de välkända vinhusen i området. Efter en guidad rundvisning får vi provsmaka deras viner. Vi fortsätter sedan till en trevlig restaurang där vi njuter av en god lunch med mycket mat bestående av traditionella rätter från det portugisiska köket.

Pris inkl. vinprovning och lunch med dryck ca 530:-

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

2 person(er) ger den här resan medelbetyget 3,5 av 5

★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★

Lissabon ett härligt resmål. Mycket att uppleva. Dock låg hotellet lite i utkanten av staden. Reseledare var tyvärr inte så engagerad.

av

★ ★ ★

Bra upplägg med utflykter. Tyvärr falerade spårvagnsturen där beställningen blivit fel. Vi hade dessutom önskat ett mera centralt hotell. Dåligt med restauranger i området. Tunnelbaneresorna tog tyvärr för mycket tid från de egna utflykterna.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
29 / 9 Hotel VIP Entrecampos, Lissabon
Obs 8 platser kvar!
Arlanda 5 495:- Boka
29 / 9 Hotel VIP Entrecampos, Lissabon
Obs 6 platser kvar!
Kastrup 5 495:- Boka

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-Lissabon tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (4 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 1.695:-

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på hemresemorgonen.

Resan avgår:  Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Arlanda erbjuder vi övernattning på hotell vid den aktuella flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

Hotel VIP Entrecampos, Lissabon
Modernt och stilfullt fyrstjärnigt hotell med god service, väl beläget för att ta sig till shopping och alla stadens sevärdheter. Läge: Beläget på promenadavst...