Lago Maggiore Långsemester 16 dagar

Bussresa

- Långsemester vid ljuvliga Lago Maggiore

Vid foten av Alperna i den italienska regionen Piemonte hittar vi den mysiga staden Arona, belägen precis intill sjön Lago Maggiore. Under vår långsemester har vi gott om tid på oss att upptäcka detta natursköna sjölandskap, ett av Italiens främsta paradis. Omgivningarna runt sjön är förtjusande, naturen orörd och bedårande vacker. Här finner vi allt för en lyckad semester!

Snabba fakta

  • Njut av avkopplande dagar vid den vackra sjön.
  • Uppskattat hotell beläget i Arona vid sjöns sydligaste delar.
  • Spännande utflykter till bl.a. Borromeiska öarna och Comosjön, samt möjlighet för shopping i Milano.

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 15 övernattningar i dubbelrum
  • 13 middagar
  • 15 frukostar
  • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, LÖRDAG: MALMÖ – GÖTTINGEN

Vår resa börjar i Malmö och här möter reseledaren och bussen upp. Via Öresundsbron tar vi oss snabbt genom Danmark och till den väntande färjan i Rödby. Väl i land är det dags för lunch innan vi fortsätter söderut. Under eftermiddagens etapp unnar vi oss en uppskattad kaffepaus och lär känna våra medresenärer. Vi anländer under kvällen till vårt komfortabla övernattningshotell i trakten av Göttingen där vi äter en gemensam middag och sträcker ut oss i de bekväma sängarna. Ca 62 mil

DAG 2, SÖNDAG: GÖTTINGEN – ULM

Vi äter en god frukost på och styr sedan vidare söderut. Under förmiddagen stannar vi till för en kaffetår och framåt lunchtid börjar vi närma oss norra Bayern och vindistriktet Franken. Senare under eftermiddagen når vårt utmärkta Hotel InterCity i Ulm och nu har vi möjlighet att upptäcka staden med det höga kyrktornet! Ca 44 mil

DAG 3, MÅNDAG: ULM – ARONA

Efter frukost fortsätter vi i riktning mot Italien. Färden går genom skiftande sydtyska landskap och under dagen bär det upp i den naturfagra schweiziska alpvärlden. Efter att ha passerat gränsen till Italien når vi den trivsamma och välmående lilla staden Arona vid Lago Maggiore. Här installerar vi oss på välbelägna och uppskattade Hotel Antares. Nu kan äventyren börja på riktigt! Ca 45 mil

DAG 4 -13, TISDAG TILL TORSDAG: LAGO MAGGIORE

Tio händelserika och njutbara dagar väntar i det vackra landskapet kring Lago Maggiore. Från vårt hotell i den trevliga italienska semesterorten Arona är det bara en kort promenad ner till den turkosskimrande sjön och den palmkantade strandpromenaden. Lago Maggiore har en inbjudande och romantisk atmosfär. På sluttningarna kring sjön frodas en sydländsk växtlighet som sträcker sig upp mot skogsklädda berg och snötäckta alptoppar. Följ med och upptäck detta fängslande hörn av Italien på våra bekväma utflykter! Vad sägs till exempel om att njuta av panoramat över sjön under en båtfärd till de Borromeiska öarna? Om vi för en dag vill byta sjöbrisen mot stadsluft rekommenderas vår heldagstur till Milano, en av Italiens mest spännande städer. Vi kan bland annat också göra ett besök vid de närbelägna sjöarna Lago d’Orta, Luganosjön och Comosjön!

DAG 14, FREDAG: ARONA – OFFENBURG

Det har blivit dags att ta farväl av vårt italienska semesterparadis för den här gången. Efter frukost styr vi kosan norrut och tar sikte på den tyska staden Offenburg och centrala EHM Hotel. Härifrån är det inte långt till den franska gränsen och vi som vill kan följa med på en kvällstur och besöka den underbara staden Strasbourg! Ca 48 mil

DAG 15, LÖRDAG: OFFENBURG – RUHR

Under förmiddagen lämnar vi den tyska delstaten Baden-Württemberg, färdas parallellt med Rhen och korsar några av dess biflöden. Den välkända finansstaden Frankfurt am Mains imponerande skyline skymtar vi från bussfönstren innan vi anländer till vårt bekväma övernattningshotell i Ruhrområdet. Här väntar oss en god middag och bekväma sängar. Ca 44 mil

DAG 16, SÖNDAG: RUHR – MALMÖ

Efter en stärkande frukost tar bussen oss norröver mot Hamburg. Efter lunch lämnar vi Tyskland via färjan i Puttgarden som tar oss till Rödby i Danmark. Under eftermiddagen rullar vi genom öppna danska landskap och når med hjälp av Öresundsbron åter Malmö vid 20-tiden. Arrivederci! Ca 72 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 2.605:- Ordinarie pris: 2.895:- Du sparar 290:-
 
     

ULM, KVÄLLSTUR

Staden Ulm, belägen i den sydtyska delstaten Baden-Württemberg precis vid gränsen till Bayern och där floden Donau har sin källa, är mest känd för sitt höga kyrktorn. Den över 160 meter höga spiran på Ulmer Münster anses vara världens högsta kyrktorn. Vi tar oss en titt på detta gotiska mästerverk och njuter av den erkänt trevliga stämningen i staden. Vi rundar av kvällen med att stifta bekantskap med det lokala köket.

Pris inkl. middag med dryck 365:-

DE BORROMEISKA ÖARNA, LÅNG HALVDAG

I Stresa går vi ombord på båten som tar oss till Isola Bella, en liten ö med tjusigt palats och överdådig terrasserad trädgård. Har vi tur får vi se några av öns omtalade vita påfåglar med majestätiska fjäderskrudar. Vi njuter av skönheten för att sedan fortsätta till Isola Superiore, en annan ö i närheten som inbjuder till trevliga promenader genom vindlande gränder kantade med mysiga serveringar. En dag i skönhetens tecken!

Pris inkl. båtfärd och inträde ca 395:-

MILANO, HELDAG

Italiens näst största stad och kanske viktigaste handelsstad, bjuder på välrenommerad shopping och intressant arkitektur. Förutom den storslagna domen och det nyklassicistiska operahuset La Scala ståtar Milano med en av Italiens mest omtalade shoppinggallerior, uppkallad efter kung Vittorio Emanuele II. Efter den inledande stadsrundturen får vi tid att botanisera längs shoppinggatan Via della Spiga, där många kända modehus finns representerade, eller sätta oss på en trattoria och njuta av folklivet över ett glas vin.

Pris ca 295:-

COMOSJÖN, LÅNG HALVDAG

Vi lämnar Lago Maggiore för att besöka den minst lika omtalade Lago di Como. Vi åker med vår buss till staden Como, som grundades av romarna som Comum. Vår reseledare tar oss på en rundtur i staden innan vi kan utforska de exklusiva butikerna och fina serveringarna.

Pris ca 245:-

LAGO D’ORTA, HALVDAG

Väster om Lago Maggiore finner vi den mindre kända, men minst lika romantiska sjön Lago D’Orta. Vi tar båten från Omegna längs med nästan hela sjön till Orta San Giulio. Här får vi tid att njuta av en glass, gå i de trånga gränderna eller dricka en grappa, innan båten tar oss vidare till fridfulla Isola San Giulio, med sina vackra vyer.

Pris inkl. båttur ca 345 :-

LUGANO OCH CAMPIONE D’ITALIA, HELDAG

Nordost om Lago Maggiore hittar vi Luganosjön, delad mellan Italien och Schweiz. Vi inleder med ett besök i schweiziska Lugano och utforskar vad staden har att erbjuda. Vi fortsätter sedan vidare till den italienska orten Campione d’Italia, som ligger helt omgärdat av Schweiz. Trots att staden tillhör Italien använder man den schweiziska francen som valuta. På grund av områdets speciella status har man här byggt Europas största casino.

Pris ca 345:-

VINGÅRDSBESÖK, HALVDAG

De världskända italienska vinerna produceras även nära Lago Maggiore. Vi gör ett besök hos en lokal vinproducent där vi får en kortare rundtur innan vi sätter oss ner för en provsmakning av gårdens egna viner.

Pris inkl. vinprovning ca 265:-

ROCCA DI ANGERA, HALVDAG

På sjöns östra sida, mitt emot Arona, ligger borgen Rocca di Angera, som har kopplingar till familjerna Visconti och Borromeo. På slottet kan vi titta på de vackra freskerna och vandra i den stora slottsträdgården. Vi får heller inte missa dockmuseet, med över tusen dockor gjorda mellan 1700-talet och idag!

Pris ca 245:-

STRASBOURG, KVÄLLSTUR

Vi åker över gränsen från Tyskland till Frankrike och den trevliga staden Strasbourg, där hela Europa sammanträder i olika konstellationer. Här flyter romartid, medeltid och nutid samman. Kontrasterna möter vi då vi jämför de moderna kvarteren, präglade av internationell verksamhet, med korsvirkeshusen i "Petite France". Vår reseledare visar upp staden för oss innan vi sätter oss till bords för en gemensam fransk middag.

Pris inkl. middag med dryck ca 395:-

 

Avgångar & priser

Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Halvpension utom vid övernattningarna i Ulm och Offenburg (13 middagar och 15 frukostar). I priset ingår även bro-, väg-, färje och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 2.495:-

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö lördagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)