Skip to main content

Kroatien med Dubrovnik 8 dagar ✈

FLYGRESA - Kroatien - Rundresa med flyg & buss, Kroatien med Dubrovnik 8 dagar

- Härligt skärgårdsliv vid Medelhavet

Följ med till det underbara och oförstörda Kroatien. Kristallklart vatten, välbevarade historiska stadskärnor och enastående naturupplevelser är några av ingredienserna i denna soliga resa. Hela den bedårande dalmatiska kusten ligger för dina fötter och det är bara att luta sig tillbaka och njuta av tillvaron!

 

1 person(er) ger medelbetyg 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

Snabba fakta
 • En perfekt kombination!
 • Bekvämt direktflyg till Split.
 • Höjdpunkter som Gamla stan i Dubrovnik, nationalparken Krka, ostronodling och grannlandet Montenegro.
Ingår i priset!
 • Flyg Skandinavien–Split t/r
 • Transfer flygplats–hotell t/r
 • Rundresa i helturistbuss
 • 7 övernattningar i dubbelrum
 • 3 middagar
 • 7 frukostar
 • Besök i Krka nationalpark
 • Reseledarservice

Dagsprogram

DAG 1, LÖRDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM – SPLIT – TROGIR

Vi landar på flygplatsen i Split och här möter vår reseledare upp med den bekväma turistbussen. Sedan sätter vi kurs mot fyrstjärniga Hotel Rotondo i Trogir, beläget nära havet. Spännande upplevelser väntar på oss! Ca 1 mil

DAG 2, SÖNDAG: TROGIR – KRKA – ZADAR

Efter frukost lämnar vi Trogir för att fortsätta norrut. Under förmiddagen besöker vi nationalparken Krka, en av Kroatiens mest omskrivna naturupplevelser, som visar upp mäktiga vattenfall. Nästa anhalt blir den gamla fiskebyn Petrcane och Hotel Pinija, beläget strax utanför den välbevarade staden Zadar vid den sagolikt vackra dalmatiska kusten. Ca 15 mil

DAG 3, MÅNDAG: ZADAR

Redan de gamla grekerna uppskattade Zadars skyddade läge, omgivet av havet, den fascinerande skärgården med många små öar och traktens höga berg. Efter grekerna kom romarna som lämnade kvar mängder av arkitektoniska mästerverk som fortfarande präglar staden och dess omgivningar. Gamla delen av staden är omgärdad av en stadsmur med torn och portar från den epok då Zadar var en viktig del av republiken Venedig. Zadars omgivande dramatiska natur är tilltalande med hisnande höga berg, turkosblått vatten, gröna pinjeskogar och skärgårdar som saknar motstycke. Följ med på våra utflykter och se det vackra landskapet på nära håll. Månlandskapet på ön Pag och den rikt varierade arkitekturen i Zadar lockar oss i detta kontrasternas land!

DAG 4, TISDAG: ZADAR – DUBROVNIK

Efter frukost fortsätter vi söderut mot Dubrovnik. Längs vägen njuter vi av hänförande vyer över land och hav och den kroatiska övärlden. Efter lunch når vi de södra delarna av Dalmatien och checkar in på stilfulla Hotel Adria som blir vårt hem de kommande nätterna. Ca 35 mil

DAG 5-6, ONSDAG TILL TORSDAG: DUBROVNIK

Inför våra fötter ligger Dubrovnik, ”Adriatiska havets pärla”, där vi under några dagar kan se fram mot minnesvärda upplevelser. Dubrovnik ligger på en halvö omgivet av azurblått hav och är en av de mest romantiska städerna vid den kroatiska kusten. Stadens vita marmorpalats och kyrkor glänser verkligen som en skimrande pärla infattad i havets blå diadem. Staden grundades då flyktingar på 600-talet sökte skydd på en klippö som senare förbands med fastlandet. Dubrovniks rikedom skapades av handel och sjöfart. Under renässansen var staden en svår rival till Venedig och kontrollerade sjöfarten i Adriatiska havet. Flera byggnader i Stari grad, Gamla stan, vittnar än i dag om forna tiders glans. Från muren belönas man med sagolika vyer över stadens röda terrakottatak. Gamla stans promenadstråk Stradun kantas av kaféer och butiker och i närheten ligger dessutom en marknad. Längs Stradun strosar man gärna när skymningen kommer med svalka efter ännu en dag med slösande sol!

DAG 7, FREDAG: DUBROVNIK – CIOVO

Vi tar farväl av Dubrovnik och beger oss norrut längs den dalmatiska kusten. Under eftermiddagen anländer vi till ön Ciovo och checkar vi på inbjudande Hotel Sveti Kriz, nära till vattnet. Under kvällen får vi möjlighet att följa med på en trevlig promenad i Trogir med avskedsmiddag. Ca 26 mil

DAG 8, LÖRDAG: CIOVO – SPLIT – KÖPENHAMN/STOCKHOLM

Tidigt på morgonen hämtar transferbussen oss på hotellet. På Splits flygplats tar vi farväl av vår reseledare och efter några timmar ovan molnen landar vi åter på skandinavisk mark med härliga semesterminnen i bagaget. Tack och på återseende! Ca 1 mil

 

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 2.070:- Ordinarie pris: 2.300:- Du sparar 230:-
 
     

 

KRKA NATIONALPARK

Krka är ett av de mest natursköna områdena i Europa. Den här fantastiska nationalparken invigdes 1985 och är över 142 kvadratkilometer stor. Krka är ett flod- och sjöområde med rikt fågelliv, vackra vattenfall, lummiga skogar och ett bedårande kloster beläget på en ö mitt i flodsystemet. Det stora vattenfallet är något av det mest praktfulla som den kroatiska naturen har att erbjuda.

Ingår i resans pris!

ÖN PAG, HALVDAG

Vi passar på att njuta av Pags vilda och vackra natur under vår tur på ön. Längs kusten stupar klipporna brant ner i havet. Från ängarna doftar det av örter som betas av öns många får. Av mjölken tillverkas Pags berömda ost, Paski Sir, som lagras i olivolja och har en behaglig sälta. Vi får veta mer om osten och dessutom provsmaka tillsammans med ett glas lokalt vin under ett givande mejeribesök.

Pris inkl. ostprovning ca 345:-

STADSRUNDTUR I ZADAR, HALVDAG

Zadar är en grön och vacker stad belägen på en halvö vid den dalmatiska kusten. Gamla delen av staden är omgärdad av en stadsmur med torn och portar från tiden då Zadar var en viktig del av republiken Venedig. Innanför finns ett torg med fem brunnar, som under turkarnas belägring på 1500-talet försåg staden med dricksvatten. Vi besöker St Donats kyrka från 800-talet, som avkristnades på 1700-talet och numera är en konsertlokal. Vår stadsrundtur blir en resa bakåt i tiden. Följ med och låt dig fascineras!

Pris ca 280:-

STADSRUNDTUR I DUBROVNIK, EFTERMIDDAGSTUR

Välkommen att följa med på en upptäcktsfärd till fots i en av Europas mest mytomspunna städer! Främmande härskare har genom århundradena satt sin prägel på Dubrovnik men staden har alltid försvarat sin självständighet. Genom Pileporten tar vi oss in i Stari grad, Gamla stan, där en mängd sevärdheter väntar oss. Huvudstråket Stradun med Onofrios stora fontän, Franciskanerklostret från 1300-talet och Rektorspalatset utgör bara några av sevärdheterna bakom de mäktiga stadsmurarna.

Pris ca 280:-

OSTRON OCH VIN PÅ PELJESACHALVÖN, HELDAG

Bergiga och grönskande Peljesachalvön bär på en omtumlande historia där både greker och romare har satt sina uråldriga spår. Längs kusten har mussel- och ostronodlingen gamla anor. Vi åker ut med båt till en ponton där vi inspekterar odlingarna och bjuds på provsmakning. Därefter beger vi oss till den inhägnade staden Ston, vars befästningsverk vittnar om den förr så viktiga saltutvinningen. På senare tid har även vinodlingen fått ett uppsving och på sluttningarna samsas fruktträd med vinrankor. Av den blå druvan Plavac Mali framställs några av de absolut bästa av Kroatiens viner. Vi gör ett besök i en för området typisk vinkällare och får självklart provsmaka!

Pris inkl. båttur och vinprovning ca 495:-

MONTENEGRO, HELDAG

Strax söder om Dubrovnik ligger Montenegro, en av Europas yngsta stater. I Kotorbukten möts vi av ett dramatiskt fjordlandskap utan motsvarighet någon annanstans. De höga bergväggarna stupar brant ner i det klarblå vattnet och de urgamla byarna i sten längs kustvägen är som hämtade från en tavla. Vi besöker även den muromgärdade staden Kotor med bevarad medeltida atmosfär.

Pris ca 475:-

TROGIR, KVÄLLSTUR

Under vår sista gemensamma kväll i Kroatien beger vi oss in till Trogirs medeltida stadskärna. Denna lilla historiska stad ligger på en ö och är så unik att den tillhör världskulturarvet. Mäktiga murar reser sig kring staden som styrts av bland annat greker, ungrare och venetianare och vi njuter av både dåtid och nutid under vår promenad som vi rundar av på en mysig restaurang

Pris inkl. middag med dryck ca 425:-

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

1 recension(er) medelbetyg 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Allt så korrekt men på ett humoristiskt vis! Svensk guide och trevligt bemötande

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
5/9ArlandaHotel Adria, DubrovnikMer än 811 495:-Boka
5/9KastrupHotel Adria, DubrovnikMer än 811 495:-Boka
5/9LandvetterHotel Adria, DubrovnikMer än 811 495:-Boka
19/9ArlandaHotel Adria, DubrovnikMer än 811 795:-Boka
19/9KastrupHotel Adria, DubrovnikMer än 811 995:-Boka
10/10ArlandaHotel Adria, DubrovnikInga tillgängliga platser11 695:-Inga tillgängliga platser
10/10KastrupHotel Adria, DubrovnikInga tillgängliga platser11 995:-Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-Split tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Rundresa i inhemsk turistbuss. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension under resan samt middagar i Trogir och Zadar (3 middagar och 7 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår besök i Krka nationalpark.

Enkelrumstillägg: 1.995:-

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på hemresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Från många orter erbjuder vi även bussanslutningsresa till Malmö dagen före utresa. Väljer du att flyga från Arlanda erbjuder vi övernattning på hotell vid flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Kroatisk Kuna (HRK)

 

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 4 - 7

Hotel Adria, Dubrovnik
Hotel Adria, Dubrovnik
Modernt hotell med ett utmärkt läge och vackert panorama över Lapadbukten och Elafatiöarna. Läge: Lugnt beläget endast ett par kilometer från centrum. Bra bussförbindelser till Dubrovniks hjärta. Adre...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Hotel Rotondo, Seget Donji-Trogir
Hotel Rotondo, Seget Donji-Trogir
Familjeägt mindre hotell som har en härlig takterrass med bedårande utsikt över det vackra havet och marinan, beläget cirka 1,5 km från den fina stadskärnan i Trogirs. Läge: Väl beläget vid marinan me...

Övernattning Dag 2 - 4

Hotel Pinija, Petrcane-Zadar
Hotel Pinija, Petrcane-Zadar
Fyrstjärnigt och mycket välskött hotell med härligt läge på en liten halvö precis vid havet. Läge: Lugnt beläget cirka 50 meter från stranden i orten Petrcane, cirka 10 km från Zadar. Adress: Petrcane...

Övernattning Dag 7 - 8

Hotel Sveti Kriz, Arbanija
Hotel Sveti Kriz, Arbanija
Välskött mindre hotell omgivet av en vacker pinjeskog endast ett längre stenkast från havet, promenadavstånd till den lilla klosterkyrkan Sv Kriza. Läge: Väl beläget endast 50 meter till stranden vid...
Kontakta oss
Adress:
Ölvemarks Holiday
Box 4012
SE-203 11 Malmö