Skip to main content

Krakow 6 dagar

Bussrundresa - Polen - Storstad, Krakow 6 dagar

– Genom bördiga Polen till kulturstaden

Krakow räknas som en av Centraleuropas vackraste och mest välbevarade städer. Mjukt färglagda renässansbyggnader och gotiska mästerverk tävlar om uppmärksamheten. Moderna inslag saknas inte. Kafékulturen, prisvärd shopping och ett digert utbud av restauranger har också hittat hit. Alla sinnen trivs på en bussresa till Krakow!
 

14 personer ger medelbetyg 4,7 av 5

★ ★ ★ ★ ★

  Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »

Snabba fakta
  • Välbevarad och vacker stadskärna.
  • Utflykten Judisk afton med klezmermusik är en höjdare!
  • Gripande utflykt till Auschwitz med svenskspråkig guidad rundtur som för många är resans höjdpunkt.
Ingår i priset!
  • Resa i helturistbuss
  • 5 övernattningar i dubbelrum
  • 2 middagar
  • 5 frukostar
  • Reseledarservice

Dagsprogram

DAG 1, SÖNDAG: MALMÖ – POZNAN

Vi lämnar Malmö bakom oss och via Öresundsbron och de danska öarna tar vi färjan från Gedser över till Tyskland. Under eftermiddagen fortsätter vi mot den polska gränsen och lagom till kvällen kommer vi till Poznan som faktiskt en gång i tiden fungerade som polsk huvudstad. Vi checkar in på trevliga Novotel Malta i Poznan där en god middag väntar. Ca 72 mil

DAG 2, MÅNDAG: POZNAN – KRAKOW

Efter frukost fortsätter vi vår resa genom det bördiga landskapet. Vi stannar till för lunch och senare under dagen når vi den delen av Polen som på svenska brukar benämnas Lillpolen. Framåt kvällen rullar vi in i dess huvudort, den välbevarade sagostaden Krakow. Här tar vi in på utomordentliga Hotel Golden Tulip Kazimierz för tre nätter. Ca 46 mil

DAG 3-4, TISDAG TILL ONSDAG: KRAKOW

Krakow har rykte om sig att vara en öppen och elegant stad, ungefär som stadens invånare. Staden grundades redan på 1000-talet och var under lång tid Polens huvudstad. Krakow är också känd som landets vackraste stad med Mariakyrkan som förgyller stadsbilden. Tyghallen Sukiennice är Gamla stans själ och hjärta. Den uppfördes ursprungligen under medeltiden och fick sin nuvarande gestaltning under renässansen. I pyttesmå konstfärdigt utförda trästånd säljs nu bärnstenssmycken, kristallglas, träsniderier, dockor och allehanda konsthantverk. När vädret tillåter flyttar kaféerna ut på torget och stämningen blir närmast sydeuropeisk. I stadskärnan samsas små butiker med trendiga krogar och än så länge är prisnivån förmånlig. Det kungliga palatset är storslaget sedan det på 1500-talet renoverades av florentinska arkitekter och är nu fyllt till bristningsgränsen av allsköns beställningsjobb och krigsbyten. För många blir utflykten till det nazistiska koncentrationslägret Auschwitz väster om Krakow en omskakande upplevelse. Besöket blir en gripande historielektion och ett minne som aldrig bleknar.

DAG 5, TORSDAG: KRAKOW – WROCLAW – SWIEBODZIN

Det är dags att ta farväl av Krakow för den här gången och vi sätter kurs västerut mot huvudstaden i det historiska Schlesien, Wroclaw. Vi passar på att äta lunch och se lite grann av staden. Under eftermiddagen fortsätter vi norrut och kommer fram till Swiebodzin. Här bor vi över på bekväma Hotel Sen som tar emot med middag. Ca 46 mil

DAG 6, FREDAG: SWIEBODZIN – MALMÖ

Dagen inleder vi med frukost och sedan beger vi oss mot Östersjökusten. Från Rostock seglar färjan över till Danmark och sedan har vi inte långt kvar till Malmö som vi beräknas nå vid 20-tiden. Tack för den här gången, vi ses igen! Ca 61 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 2.035:- Ordinarie pris: 2.265:- Du sparar 230:-
 
     

STADSPROMENAD I KRAKOW, KVÄLLSTUR

Krakow klarade sig mirakulöst nog oskadd undan andra världskrigets förstörelse. Stadsplanen är från 1200-talet och många anser att Krakow är en av Europas och världens allra vackraste städer. Gamla stans stora torg är en naturlig samlingsplats för både Krakowbor och besökare. Här finner vi den medeltida Tyghallen som i dag rymmer småbutiker och marknadsstånd. Vår reseledare vet historien bakom det vackra vi ser. Kvällen avslutar vi på en av stadens trevliga restauranger.

Pris inkl. middag med dryck ca 430:-

AUSCHWITZ-BIRKENAU, HELDAG

Byn Oswiecim, på tyska Auschwitz, blev under andra världskriget scenen för grymheter utan like i historien. Här mördades flera miljoner människor, hitförda i boskapsvagnar från stora delar av Europa. Mycket av förintelselägret finns kvar, bland annat fångarnas baracker. Under vår rundvandring påminns vi om en skamlig epok i människans historia.

Avgången 26/4 infaller samtidigt som March of the Living vilket leder till ett mycket högt tryck på inträde till Auschwitz-Birkenau. Vi rekommenderar därför att boka utflykten i samband med bokningen. Med reservation för slutförsäljning. Utflykten genomförs vid biljettillgång.

Pris inkl. inträde och lokalguide ca 450:-

BRYGGERIBESÖK, KVÄLLSTUR

Vi besöker ett av Krakows populära bryggerier, där mat och dryck bjuds vid sidan av den anrika ölproduktionen. Här får vi först en rundtur i bryggeriet och givetvis provar vi ölen som bryggs på plats. Tillsammans äter vi sedan en vällagad polsk måltid. Na Zdrowie!

Pris inkl. middag med dryck ca 495:-

SALTGRUVAN I WIELICZKA, HALVDAG

Strax utanför Krakow ligger saltgruvan Wieliczka. Här öppnar sig ett underjordiskt rike av salt. I den mer än sjuhundra år gamla gruvan har flera underjordiska kapell med skulpturer huggits ut i själva saltlagret. Kring denna unika sevärdhet har många myter och legender skapats, om vilka vi får veta mer under vår rundvandring.

Pris inkl. inträde ca 395:-

JUDISK AFTON, KVÄLLSTUR

Före andra världskriget hade Krakow en betydande judisk befolkning. Judarna hade en egen stadsdel och egna seder och bruk. De flesta av dem överlevde inte andra världskriget. I dag upplever den polskjudiska kulturen en pånyttfödelse. Vi får ta del av en särpräglad kultur under denna kväll, återspeglad i mat och musik.

Pris inkl. middag med dryck ca 495:-

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

14 personer ger resan medelbetyget 4,7 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Hela resan fungerade klockrent från första kilometern till sista. Bästa var att incheckningarna på hotellen flöt på så bra . Vi från bussen gled som på en räckmacka förbi övriga hotellgäster.

av

★ ★ ★ ★

Bra reseledare + intressant resemålet.

av

★ ★ ★ ★

Hade varit helt perfekt med en dag till i Krakow!

av

★ ★ ★ ★ ★

En glad och intressant resa med en historisk bakgrund, och men vår fantastiska reseledare och kapten har resan varit underbar för en 15 åring.

av

★ ★ ★ ★ ★

En historisk resa med en fantastisk reseledare o en mycket duktig Kapten. En mycket givande resa med mitt barnbarn My.

av

★ ★ ★ ★ ★

En glad och intressant resa med en historisk bakgrund, och men vår fantastiska reseledare och kapten har resan varit underbar för en 15 åring.

av

★ ★ ★ ★ ★

Mycket intressant, de fantastiska saltgruvorna och staden Krakow, inte heller att förglömma Auschwitz och Birkenau. Bra hotell och god mat.

av

★ ★ ★ ★ ★

Vackra städer och häftig upplevelse i saltgruvan och skakande besök i Auswitch och Birkenau. Minnesvärd resa.

av

★ ★ ★ ★ ★

En tidig resa - april månad - till Polen blev ett bra minne för framtiden, då vi äntrade bussen i Malmö visade det sig att vi endast var 15 resenärer på bussen, först blev man lite förvånad att Ni åkte iväg på resan med så få deltagande, det var verkligen hög service. Med den guidning och de upplevelser vi fick kombinerat med att vi mötte våren i Krakow var fantastisk. Dorota Bengtsson var vår eminenta reseledare

av

★ ★ ★ ★

Helt perfekt, allt till belåtenhet,förutom guidning en på Auschwitz,ca:2tim var alldeles för kort.Efter 30-40 min.i Birkenau trodde jag att det var dags för en rundtur,men då var guiden klar och gick och vi hade 20 min. på oss att gå till bussen,så vi missade mycket.För min del var det här besöket huvuddelen med den här resan,så jag är ganska besviken,Annars finns inget att klaga på ,bussresan gick perfekt och vi blev omhändertagna av reseledaren,och fick mycket information under resan!

av

★ ★ ★ ★ ★

Till Krakow med er vi for mycket bra kan ni tro Tack ska ni ha för resa fantastiskt bra

av

★ ★ ★ ★ ★

Vår första bussresa som gav mersmak. Allt fungerade perfekt anslutning med buss från Gränna o övernattning i Malmö

av

★ ★ ★ ★ ★

Lantliga England var över förväntan, mycket proffsig reseledare och en duktig busschaufför. Även resan till Krakow får högt betyg med en mycket kunnig reseledare. 🤗

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
16/8Golden Tulip Hotel Kazimierz, KrakowInga tillgängliga platser5 495:-Inga tillgängliga platser
6/9Golden Tulip Hotel Kazimierz, KrakowMer än 85 495:-Boka
27/9Golden Tulip Hotel Kazimierz, KrakowInga tillgängliga platser5 495:-Inga tillgängliga platser
25/10Golden Tulip Hotel Kazimierz, KrakowMer än 85 495:-Boka

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension under resan samt middag i Poznan och Swiebodzin (2 middagar och 5 frukostar). I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 1.695:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö söndagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Polska Zloty (PLN)
Euro (EUR)

På avresa 19/7, 27/9 samt 25/10 bor vi på Ilonn Hotel i Poznan dag 1-2.

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 5

Golden Tulip Hotel Kazimierz, Krakow
Golden Tulip Hotel Kazimierz, Krakow
Modernt och stilfullt hotell centralt beläget i det mycket trendiga och populära distriktet Kazimierz. Läge: Centralt beläget i det populära distriktet Kazimierz, nära till shopping, sevärdheter och r...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Novotel Malta, Poznan
Novotel Malta, Poznan
Välskött fyrstjärnigt hotell med utmärkt service och bekväma rum. Läge: Lugnt beläget i utkanten av Poznan , spårvagnsförbindelse till centrum Adress: Termalna Street 5, PL-61-028 POZNAN Telefon: 0048...

Övernattning Dag 5 - 6

Hotel Sen, Swiebodzin
Hotel Sen, Swiebodzin
Nybyggt hotell med gästvänlig personal, trivsamma rum och ett omtalat kök Läge: Beläget i de centrala delarna av Swiebodzin Adress: Swierczewskiego 1, PL-66-200 SWIEBODZIN Telefon: 0048-68-4756644 Off...
Sista minuten
Kontakta oss
Adress:
Ölvemarks Holiday
Box 4012
SE-203 11 Malmö