Klaipeda med Shopping 3 dagar

En kort resa med mycket innehåll! Vi åker med färja från Sverige till den oupptäckta östersjöpärlan Klaipeda, Litauens viktigaste hamnstad. Här njuter vi av trevlig atmosfär och billig shopping. Dessutom gör vi ett besök på Klaipedas största shoppingcenter, med 244 butiker! En effektiv resa med massa karaktär!

Snabba fakta

  • Liten och charmig kuststad!
  • Mycket prisvärd shopping på köpcentret Akropolis!
  • Kort restid när vi åker nattfärjan i båda riktningarna!

 

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss med fri anslutning från orter längs med färdvägen
  • 2 övernattningar i dubbelhytt
  • 2 frukostar
  • Svensktalande lokalguide i Klaipeda
  • Utflykterna Stadsrundtur i Klaipeda och shopping på Akropolis
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

Dag 1. Hemorten - Karlshamn

Under dagen hämtar vår bekväma helturistbuss upp oss vid orter längs med färdvägen. Under seneftermiddagen når vi Karlshamn, där vårt fartyg från DFDS väntar på oss. Vi går ombord och kan passa på att njuta av en god öl eller något att äta i restaurangen innan lägger oss för att sova i de bekväma sängarna.

Dag 2. Klaipeda

Under morgonen vaknar vi upp på andra sidan av Östersjön. Snart lägger båten till men innan dess kan vi passa på att njuta av frukost ombord. Vi stiger på bussen och när vi kommit i land möts vi av vår svensktalande lokalguide som visar oss det bästa av Klaipeda! Därefter får vi fri tid i staden för att strosa runt på egen hand innan vi åker vidare till shoppingcentret Akropolis, som med sina 244 butiker är det största i regionen. Trots att den svenska kronan på senaste åren varit svag är Litauen fortfarande en riktigt prisvärd destination!

Den som inte känner sig shoppingsugen kanske passar på att förbättra sina skridskokunskaper på shoppingcentrets isrink eller botanisera i det trevliga restaurangutbudet. Under tidig kväll färdas vi tillbaka till Klaipedas hamn för att åter stiga ombord på färjan.

Dag 3. Karlshamn - Hemorten

Efter att åter färdats över Östersjön når vi under morgonen Karlshamn. Vi äter frukost ombord innan vi sätter oss ner i vår bekväma helturistbuss för återfärd till vår respektive hemort. Tack för en trevlig resa!

 

Utflykter

     
  Ingår i resans pris!.  
     

STADSRUNDTUR I KLAIPEDA

Klaipeda är en stad som bytt land många gånger om – bland annat var staden svensk under 1600-talet och gick då under namnet Memel. När vi går runt i staden känner vi de Hanseatiska influenserna som tydligt präglar arkitekturen i de gamla delarna, med sina vackra korsvirkeshus. Vi ser bland annat stadens teater och går längs kajpromenaden och dess många serveringar. Efter turen får vi fri tid att titta runt på egen hand. Kanske lockar också den trevliga baren på Svyturusbryggeriet ett stenkast från gamla staden? 

Ingår i resans pris!

SHOPPING PÅ AKROPOLIS

Passa på att göra riktiga fynd! På shoppingcentret Akropolis i utkanten av Klaipeda hittar vi 244 olika butiker som erbjuder allt mellan himmel och jord! Prisnivån är angenämt låg och om vi känner för en paus i shoppandet kan vi fördriva tiden på shoppingcentrets isrink eller på någon av centrets alla trevliga restauranger.

Ingår i resans pris!

Avgångar & priser

Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelhytt med dusch och wc. Frukostpension (2 frukostar). I priset ingår även väg-, färje- och serviceavgifter samt svensktalande lokalguide. Dessutom ingår alla utflykter!

Det finns möjlighet att köpa till tvårättersmiddag ombord på färjan mot extra kostnad vid bokningstillfället.

Enkelrumstillägg: 700:-

Tillägg för utsides hytt: 200:- per person

Resan avgår från:

Avresa 20/5: Helsingborg, Landskrona, Löddeköpinge, Lomma, Malmö, Lund, Hörby, Tollarp, Kristianstad, Bromölla, Sölvesborg och Karlshamn.

Avresa 28/5: Uddevalla, Trollhättan, Kungälv, Göteborg, Borås, Ulricehamn, Jönköping, Vaggeryd, Skillingaryd, Värnamo, Alvesta, Växjö, Tingsryd, Karlshamn.

Vänligen notera att DFDS kräver giltigt pass vid incheckning på färjan. Utan pass kommer du bli nekad ombordstigning. 

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)