Kiev 5 dagar ✈

Gyllene kupoler, ståtliga boulevarder, god mat och låga priser är bara några av alla de upplevelser vi får i Ukrainas huvudstad Kiev. Detta är staden för oss som vill upptäcka något nytt, spännande och vackert, bekvämt inpackat i en femdagarsresa!

Snabba fakta

  • Ukrainas huvudstad lockar med rik historia, spännande upplevelser och låga priser.
  • Vi bor på bästa läge i hjärtat av Kiev.
  • Underbara utflykter - bl.a Båttur på floden Djnepr!

Ingår i priset!

  • Flyg Skandinavien–Kiev t/r
  • Transfer flygplats–hotell t/r
  • 4 övernattningar i dubbelrum
  • 4 frukostar
  • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, TORSDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOM – KIEV

Direktflyget till Kiev avgår från våra skandinaviska avreseflygplatser och vi ställer fram klockorna en timme innan vi landar. På flygplatsen i Kiev möts vi av vår svensktalande reseledare och inhemska chaufför och sedan tar vi sikte på centralt belägna fyrstjärniga Hotel Ukraina, precis intill Majdantorget, som välkomnar oss för intressanta dagar! Ca 3 mil

DAG 2-4, FREDAG TILL SÖNDAG: KIEV

Kiev, med drygt tre miljoner invånare, är en av Europas största städer. Under medeltiden var staden huvudstad i Kievrus, en föregångare till dagens Ryssland, Ukraina och Vitryssland. Dagens Kiev är en intressant blandning av arkitekturstilar från många århundranden. Här finns bland annat ståtliga byggnader från tiden innan den ryska revolutionen. Missa inte heller stadens vackra tunnelbana med dekorerade stationer i paritet med Moskvas!

Vi börjar vår vistelse med en stadsrundtur, vilket ger oss en bra första inblick i staden. Vi som vill se ännu mer kan följa med på en tur till Mezjyhirjapalatset, den förra presidenten Janukovytjs residens. Här kan vi se hur den korrupta presidenten levde i lyx fram till 2014, då han flydde till Ryssland. Vi kan också besöka Petjerskaklostret, som med sina gröna och gyllene kupoler är ett av stadens främsta landmärken! Vi får också möjlighet att upptäcka stadens rika kaféutbud, mysiga gator och en riktigt behagliga prisnivå. Det finns något för alla i Kiev!

DAG 5, MÅNDAG: KIEV – KÖPENHAMN/STOCKHOM

Under dagen fortsätter vi att utforska Kiev och efter en innehållsrik och trevlig vistelse har det blivit dags att vända hemåt. Transferbussen hämtar oss vid hotellet för gemensam färd till flygplatsen och här tar vi farväl av våra medresenärer och reseledare. Snart är vi åter hemma i Skandinavien. Tack för en trevlig resa! Ca 3 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar.
Alla Utflykter: 1.690:- Ordinarie pris: 1.880:- Du sparar 190:-
 
     

STADSRUNDTUR I KIEV, HALVDAG

I dag ska vi upptäcka Kiev! Vi färdas med buss längs stadens ståtliga boulevarder och färgglada fasader. Vi får bland annat se nationaloperan, Sofiakatedralen, det trivsamma området Podil och den mäktiga floden Dnjepr. Vår lokalguide tar även med oss på en promenad i centrum och berättar om stadens och landets spännande historia.

Pris ca 280:-

UKRAINSK AFTON, KVÄLLSTUR

I kväll promenerar vi längs huvudgatan Kresjtjatik, som sägs vara den kortaste och bredaste huvudgatan i världen. Vi kommer snart fram till en trevlig restaurang där vi serveras en typisk ukrainsk middag med tillhörande traditionell underhållning.

Pris inkl. middag med dryck och underhållning ca 435:-

PETJERSKAKLOSTRET OCH MODERLANDSMONUMENTET, HALVDAG

I dag besöker vi det fascinerande Petjerskaklostret med gyllene kupoler och gröna tak. Klostret lockar oss med spännande historia och vacker arkitektur. Petjerskaklostret är uppsatt på Unescos världsarvlista och har sedan det byggdes i början av 1000-talet varit centrum för den ortodoxa kyrkan i östra Europa. Vi beger oss sedan vidare för att beskåda det 102 meter höga Moderlandsmonumentet som sattes upp av Sovjet och som fortfarande är ett välkänt landmärke i staden.

Pris inkl. inträde ca 365:-

MEZJYHIRJAPALATSET, HALVDAG

Hur såg livet ut för en korrupt president? Vi besöker Mezjyhirjapalatset, som var Ukrainas president Viktor Janukovytjs residens fram till 2014, då han flydde landet. Palatset har nu omvandlats till ett korruptionsmuseum och visar vilken lyx landets ledare levde i.

Pris inkl. inträde och lokalguide ca 435:-

BÅTTUR PÅ DNJEPR, KVÄLLSTUR

I behagligt tempo glider vi fram på Europas fjärde största flod, Dnjepr. Här beskådar vi flera av Kievs många monument från ett annat perspektiv. Vi njuter av vyerna när stadens lampor tänds och Kiev visar upp sig från sin bästa sida!

Pris ca 365:-

Avgångar & priser

Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-Kiev tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (4 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter, flygplatsavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 1.495:-

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på hemresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Arlanda erbjuder vi övernattning på hotell vid flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Ukrainsk Hryvnia (UAH) - går ej att växla i Sverige, utan bör tas ut i bankomat på plats.
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

Hotel Ukraina, Kiev

Fyrstjärnigt och mycket välskött hotell uppfört i storslagen stil. Beläget på bästa läge i hjärtat av Kiev.

Läge: Fantastiskt beläget i hjärtat av Kiev precis vid självständighetstorget, mycket behagligt promenadavstånd till många av stadens storslagna sevärdheter, shopping och restauranger.
Adress: 4 Instytutska Street, UA-01001 KIEV
Telefon: 00380-44-2790347
Officiell klass: ****
Vår bedömning: ÖÖÖÖ
Våningar: 14
Rum: 367
Hiss: Ja
Byggår: 1961
Renoverat: Delvis 2015
På rummet finns: Dusch/bad, wc, telefon, TV, hårtork, luftkonditionering samt trådlös internetuppkoppling
Rummens storlek: Normal till större
På hotellet finns: Restaurang, bar, växlingsmöjligheter, luftkonditionering samt trådlös internetuppkoppling