Kiev 5 dagar ✈

Gyllene kupoler, ståtliga boulevarder, god mat och låga priser är bara några av alla de upplevelser vi får i Ukrainas huvudstad Kiev. Detta är staden för dig som vill upptäcka något nytt, spännande och vackert, bekvämt inpackat i en femdagarsresa! Dessutom har vi möjlighet att besöka Tjernobyl, en av de mest annorlunda platserna i världen!

Snabba fakta

  • Europas kanske mest prisvärda huvudstad!
  • Spännande och annorlunda.
  • Missa inte att besöka Tjernobyl!

Ingår i priset!

  • Flyg Skandinavien–Kiev t/r
  • Transfer flygplats–hotell t/r
  • 4 övernattningar i dubbelrum
  • 4 frukostar
  • Stadsrundtur i Kiev
  • Reseledarservice
Pris från:
5 695:-
Dagar:5
Boka resa

Dagsprogram

DAG 1: SKANDINAVIEN  – KIEV

Efter lunch avgår flyget från vår skandinaviska avreseflygplats mot Kiev. Vi ställer fram klockorna en timme och landar under sen eftermiddag. På flygplatsen möts vi av vår svensktalande reseledare och inhemska chaufför. Efter en knapp timmes färd är vi mitt i Kiev och checkar in på det centralt belägna fyrstjärniga Hotel Ukraina, precis intill Majdantorget. Ca 3 mil.

DAG 2-4: KIEV

Kiev, med drygt tre miljoner invånare, är en av Europas största städer. Under medeltiden var staden huvudstad i Kievrus, en föregångare till dagens Ryssland, Ukraina och Vitryssland. Dagens Kiev är en intressant blandning av arkitekturstilar från många århundranden. Här finns bland annat det medeltida Petjerskaklostret och många ståtliga byggnader från tiden innan den ryska revolutionen. Missa inte heller stadens vackra tunnelbana med dekorerade stationer i paritet med Moskvas!

Vi börjar vår vistelse med en stadsrundtur, vilket ger oss en bra första inblick i staden. Vi som vill se ännu mer kan följa med på en tur till Mezjyhirjapalatset, den förra presidenten Janukovytjs residens. Här kan vi se hur den korrupta presidenten levde i lyx fram till 2014, då han flydde till Ryssland. Känner vi oss riktigt äventyrssugna kan vi besöka en av världens mest ökända platser – Tjernobyl! Med hjälp av en erfaren Tjernobylguide får vi möjligheten att se den övergivna staden Pripjat och även själva kärnkraftverket i Tjernobyl!

Vill vi hellre stanna i centrala Kiev lockar staden med ett rikt kaféutbud, mysiga gator och en väldigt behaglig prisnivå. Det finns något för alla i Kiev!

DAG 5: KIEV – SKANDINAVIEN

Efter en innehållsrik och trevlig vistelse i Kiev har det blivit dags att vända hemåt. Beroende på flygtiderna kan det hända att vi har ytterligare ett antal timmar att spendera i staden under dagen. Kanske passar vi på att se världens djupaste tunnelbanestation eller vandra runt i det idylliska området Podil? När tiden närmar sig för flyget möts vi åter på hotellet för en gemensam transfer till flygplatsen, där vi tar farväl av våra medresenärer och reseledare. Snart är vi åter hemma i Skandinavien. Tack för en trevlig resa! Ca 3 mil.

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar.
Alla Utflykter: 1.965:- Ordinarie pris: 2.185:- Du sparar 220:-
 
     

 

Alla Utflykter eller enstaka separata utflykter måste förbokas senast 14 dagar före avresa (med reservation för slutförsäljning).

 

STADSRUNDTUR I KIEV

I dag ska vi upptäcka Kiev! Vi färdas med buss längs stadens ståtliga boulevarder och färgglada fasader. Vi får bland annat se nationaloperan, Petjerskaklostret, Moderlandsmonumentet, det charmiga området Podil och den mäktiga floden Dnjepr. Vår lokalguide tar även med oss på en promenad i centrum och berättar om stadens och landets spännande historia.

Ingår i resans pris!

UKRAINSK AFTON, KVÄLLSTUR

I kväll promenerar vi längs huvudgatan Kresjtjatik, som sägs vara den kortaste och bredaste huvudgatan i världen. Vi kommer snart fram till en trevlig restaurang där vi serveras en typisk ukrainsk middag med tillhörande traditionell underhållning.

Pris inkl. middag med dryck och underhållning ca 395:-

 

TJERNOBYL, HELDAG

Få platser i världen är så ökända som Tjernobyl. Efter olyckan den 26 april 1986 blev inget sig likt igen. Det radioaktiva nedfallet drabbade inte bara närliggande platser, utan nådde ända upp till norra Sverige. Den intilliggande staden Pripjat tömdes hastigt och fortfarande står många hus fullt möblerade precis som de gjorde när invånarna bodde där. Nivån av radioaktivitet har gått ner och området är nu säkert för kortare besök.

Tillsammans med en erfaren Tjernobylguide utrustad med geigermätare åker vi till reaktor 4, som var epicentrum för olyckan. På 270 meters avstånd blickar vi ut över bygget av den nya sarkofagen som ska isolera reaktorn i ytterligare 100 år. 

Vi åker sedan till den övergivna och av naturen återtagna staden Pripjat och får bland annat se nöjesfältet som skulle invigas fem dagar efter olyckan. I Pripjat står alla dörrar öppna, då detta hjälper till att minska strålningen. Under vår vistelse går vi in i några av stadens många byggnader. I närheten stannar vi till för lunch. Alla ingredienserna är strålningsfria och inget har skördats i det närliggande området.

På väg tillbaka mot Kiev stannar vi till vid en militärpostering för en obligatorisk strålningskontroll.

Pris inkl. lokalguide och lunch ca 1.395:-

MEZJYHIRJAPALATSET, HALVDAG

Hur såg livet ut för en korrupt president? Vi besöker Mezjyhirjapalatset, som var Ukrainas president Viktor Janukovytjs residens fram till 2014, då han flydde landet. Palatset har nu omvandlats till korruptionsmuseet och visar vilken lyx landets ledare levde i.

Pris inkl. inträde och lokalguide ca 395:-

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
12 / 7 Hotel Ukraina, Kiev
Arlanda 5 695:- Boka
12 / 7 Hotel Ukraina, Kiev
Kastrup 5 695:- Boka
13 / 9 Hotel Ukraina, Kiev
Arlanda 5 995:- Boka
13 / 9 Hotel Ukraina, Kiev
Kastrup 5 995:- Boka
11 / 10 Hotel Ukraina, Kiev
Arlanda 5 895:- Boka
11 / 10 Hotel Ukraina, Kiev
Kastrup 5 895:- Boka

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-Kiev tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (4 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter, flygplatsavgifter samt reseledarservice och stadsrundtur i Kiev.

Enkelrumstillägg: 1.000:-

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på hemresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Arlanda erbjuder vi övernattning på hotell vid den aktuella flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Ukrainsk Hryvnia (UAH)
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

Hotel Ukraina, Kiev
Fyrstjärnigt och mycket välskött hotell uppfört i storslagen stil. Beläget på bästa läge i hjärtat av Kiev. Läge: Fantastiskt beläget i hjä...