Skip to main content

Kampanien - Middagssolens land 8 dagar ✈

FLYGRESA - Italien - Rundresa med flyg & buss, Kampanien 8 dagar

Kampanien - Middagssolens land- Nyhet!

Soldränkta Baia Domizia hälsar oss välkomna till Italien och Kampanien för en skön och avkopplande vecka. Porten till Middagssolens land vet att ta hand om sina gäster på bästa sätt. Vågornas mjuka toner skänker oss lugn och stillhet när de rullar in över land medan det välkomponerade utflyktsprogrammet bjuder på upplevelser för alla våra sinnen. Kort sagt, välkommen till en perfekt semester!
Snabba fakta
  • Njut av skön avkoppling och innehållsrika utflykter – en perfekt kombination!
  • Vi bor i den eleganta orten Baia Domizia på fyrstjärnigt och strandnära hotell.
  • Spännande utflykter till storstäderna Rom och Neapel, kungliga palatset i Caserta, historiska Monte Cassino, vingårdsbesök och antika Sperlonga.
Ingår i priset
  • Flyg Skandinavien–Neapel t/r
  • Transfer flygplats–hotell t/r
  • 7 övernattningar i dubbelrum
  • 7 middagar
  • 7 frukostar
  • Reseledarservice

Dagsprogram

DAG 1, LÖRDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM – NEAPEL – BAIA DOMIZIA

Vi landar på Neapels flygplats och möts av vår reseledare och moderna helturistbuss. Färden går längs kusten till den trivsamma semesterorten Baia Domizia och fyrstjärniga Hotel Giulivo, beläget endast en mycket kort promenad från det gnistrande medelhavet, som kommer att bli vårt hem de kommande dagarna. Ca 7 mil

DAG 2-7, SÖNDAG TILL FREDAG: TYRRENSKA RIVIERAN

Nu har vi en avkopplande vecka framför oss vid porten till Middagssolens land, som området runt Baia Domizia kallas för ibland. Även om Baia Domizia är en förhållandevis ung semsterort har de finkorniga sandstränderna längs Tyrrenska havet lockat besökare ända sedan romartiden. Det är inte alls svårt att förstå att människor sökte sig hit redan för flera tusen år sedan för att bo eller bara göra angenäma besök, precis som vi gör nu. När solen sänker sig över havet är det en känsla av oöverträffad lycka att vandra utmed strandpromenaden och lyssna till vågorna som saktar rullar in mot land! Vi som vill sätta extra guldkant på tillvaron har ett välkomponerat utflyktsprogram att se framemot. Rom behöver ju inte någon närmare presentation, men knappast någon annan plats på jorden lyckas kombinera antikens mysterium och dagens moderna storstadsliv på ett lika naturligt och oförställt sätt som denna eviga stad. Exotiska Neapel bubblar av liv och rörelse, det kungliga slottet i Caserta utmanar våra proportioner med överdådig barockprakt och vid ursprungsplatsen för västerlandets klosterrörelse, Monte Cassino, känner vi historiens vingslag. Och precis som överallt i Italien finner vi även i Kampanien trevliga vingårdar som gärna tar emot besökare, bjuder frikostigt på sitt vin och sin berättelse. Med andra ord väntar en perfekt semester på oss!

DAG 8, LÖRDAG: BAIA DOMIZIA – NEAPEL – KÖPENHAMN/STOCKHOLM

Efter en god frukost har det blivit dags för oss att ta farväl av Baia Domizia. Via Neapels flygplats lämnar vi Italien för den här gången och efter ett par timmar i luften är vi hemma i Skandinavien igen. På återseende!  Ca 7 mil

 

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.645:- Ordinarie pris: 1.830:- Du sparar 185:-
 
     

SPERLONGA OCH GAETA, HALVDAG

Vi korsar gränsen till regionen Lazio och besöker Sperlonga. Den ursprungliga delen ligger väl skyddad uppe på en klippa och de smala gränderna och vitmålade stenhusen för tankarna till den grekiska övärlden. Redan för två tusen år sedan lät framstående romare uppföra sommarbostäder utmed kusten. På vägen tillbaka stannar vi till i Gaeta, belägen längst ut på en udde och skyddad av en mäktig borg. Utsikten över havet är minst sagt vidsträckt! 

Pris ca 265:-

NEAPEL, HELDAG

På väg mot Kampaniens huvudstad Neapel färdas vi längs Tyrrenska havet och njuter av den hänförande utsikten över Neapelbukten. Grundad av grekerna och förskönad av romarna hälsar oss denna livliga stad, som under lång tid utgjorde centralorten i ett eget kungarike, välkomna. Vår reseledare tar oss med på en rundtur bland alla sköna palats och historiska kyrkor innan vi får möjlighet till egna utforskningar.

Pris ca 365:-

MONTE CASSINO, HALVDAG

I början av 500-talet grundade Benedikt av Nursia ett kloster på berget Monet Cassino och la på så vis grunden till hela västerlandets klosterrörelse. Monte Cassions utveckling till betydelsefullt lärdomscentrum och dess strategiska läget har lett till plundringar och förstörelse genom århundradena, inte minst rasade här intensiva strider under andra världskriget. Trots detta finns många kulturskatter kvar och förutom sekel av spännande historia bjuder besöket på hänförande vyer!

Pris ca 265:- 

ROM, HELDAG

Den eviga staden, som Rom ofta kallas, behöver kanske ingen närmare presentation. Få städer kan visa upp så många historiska sevärdheter och samtidigt en sådan vitalitet och framåtanda. Vi inleder besöket med en kortare rundtur och beskådar bland annat Pantheon och Fontana di Trevi. Vi får även tid att på egen hand botanisera bland det enorma utbudet av butiker, serveringar och kulturell prakt som Rom erbjuder.

Pris ca 365:-

KUNGLIGA PALATSET I CASERTA, LÅNG HALVDAG

De neapolitanska bourbonkungarna ville inte vara sämre än sina franska motsvarigheter och lät under mitten av 1700-talet uppföra ett enastående palats, givetvis inspirerat av slottskomplexet i Versailles. Sedan ett par decennier skyddas denna enastående barockprakt av Unesco och förutom de kungliga våningarna kommer vi att imponeras av den storslagna slottsparkens statyer, vattenspel och enorma rymd.

Pris inkl. inträde i slott och park ca 330:-

VINGÅRDSBESÖK, EFTERMIDDAGSTUR

I norra Kampanien har det odlats vin sedan urminnes tider. Under eftermiddagen besöker vi en lokal vinodlare för att lära känna de karaktäristiska vinerna från trakten och få veta mer om vinodlingskonsten.

Pris inkl. vinprovning ca 240:-

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
5/9ArlandaHotel Giulivo, Baia DomiziaInga tillgängliga platser9 295:-Inga tillgängliga platser
5/9KastrupHotel Giulivo, Baia DomiziaInga tillgängliga platser9 295:-Inga tillgängliga platser
12/9ArlandaHotel Giulivo, Baia DomiziaMer än 89 295:-Boka
12/9KastrupHotel Giulivo, Baia DomiziaMer än 89 295:-Boka
19/9ArlandaHotel Giulivo, Baia DomiziaInga tillgängliga platser9 295:-Inga tillgängliga platser
19/9KastrupHotel Giulivo, Baia DomiziaInga tillgängliga platser9 295:-Inga tillgängliga platser
26/9ArlandaHotel Giulivo, Baia DomiziaMer än 89 495:-Boka
26/9KastrupHotel Giulivo, Baia DomiziaMer än 89 495:-Boka

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-Neapel tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Rundresa i inhemsk turistbuss. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Halvpension (7 middagar och 7 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 1.495:-

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på hemresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Från många orter erbjuder vi även bussanslutningsresa till Malmö dagen före utresa. Väljer du att flyga från Arlanda erbjuder vi övernattning på hotell vid flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Hotel Giulivo, Baia Domizia
Hotel Giulivo, Baia Domizia
Modernt hotell med spännande och färgstark design och inredning. Väl beläget i Baia Domizia. Hotellet har även en privat strand avsedd för dess gäster. Läge: Centralt beläget i den lilla härliga bador...
Sista minuten
Kontakta oss
Adress:
Ölvemarks Holiday
Box 4012
SE-203 11 Malmö