Skip to main content

Kalmar Weekend med Öland och Glasriket 4 dagar

BUSSRESA - Sverige - Rundresa - Weekend, Småländska Glasriket och Öland Weekend 4 dagar

Småländska Glasriket och Öland Weekend 4 dagar - Nyhet!

Ibland behöver vi inte söka oss så långt bort för att vara med om det unika, det som överraskar oss och stannar länge i våra minnen. Östersjöpärlan Kalmar är ett sådant exempel. Arkitektoniska fullträffar i slott och domkyrka, soliga Öland med kunglig glans och oöverträffade naturupplevleser på armlängdsavstånd och svensk småstadskänsla när den är som allra bäst.  Lägger vi till Unescolistade Karlskrona och världsbekanta Glasriket så täcker vi det bästa och mesta av Sydsveriges kulturhistoria. På en och samma resa!

Snabba fakta
 • En underbar mix!
 • Vi bor centralt i idylliska Kalmar.
 • Utflykten till Öland samt rundtur i Kalmar med besök på slottet ingår i resans pris.
Ingår i priset
 • Resa i helturistbuss
 • 3 övernattningar i dubbelrum
 • 3 frukostar
 • Besök i Karlskrona och Glasriket
 • Rundtur i Kalmar med besök på Kalmar slott
 • Utflykt till Södra Öland
 • Reseledarservice

Dagsprogram

DAG 1: TORSDAG: MALMÖ – KARLSKRONA – KALMAR

Från Öresundsterminalen sätter vi kurs i nordöstlig riktning genom Skåne. Vi korsar gränsen till Blekinge och tar sikte på den världsarvslistade örloggstaden Karlskrona. Efter lunch fortsätter vi sedan norrut längs östkusten och anländer under eftermiddagen till Kalmar. Vi checkar in på xxx hotell och kan nu se framemot ett händelserikt veckoslut! Ca 30 mil

DAG 2-3: FREDAG TILL LÖRDAG: KALMAR

Som en av Sveriges äldsta och historiskt viktigaste städer bjuder Kalmar på intressanta upptäckter och välbevarade miljöer. Stadens strategiska läge utvecklade handeln redan under medeltiden och ledde under 1200-talet till betydelsefulla förbindelser med Hansan. Närheten till den dåtida danska riksgränsen låg till grund för uppförande av en viktig försvarsanläggning som senare skulle utvecklas till ett imponerande renässansslott, i dag Nordens bäst välbevarade i sitt slag. I den gamla stadsdelen Kvarnholmen, som egentligen är en ö som blickar ut över Kalmarsund, finns fler kulturminnesmärkta hus än i någon annan stadsdel i hela Sverige. Kronan på verkat är givetvis Kalmar domkyrka, ett mästerverk i pampig barockstil som har sin förlaga i självaste Il Gesù, jesuitordens moderkyrka i Rom. Men Kalmar är inte bara en historisk och kulturell skattkammare, här finner vi också ett väl utbrett shoppingutbud och under sommarhalvåret även restauranger och serveringar som för tankarna till sydligare breddgrader. Dessutom är ju närheten till soliga Öland bara i sig en anledning för oss att resa hit. Följ med vår reseledare på innehållsrika upptäckter såväl på fastlandet som på Sveriges näst största ö!

DAG 4: SÖNDAG: KALMAR – GLASRIKET – MALMÖ

Vi låter oss väl smaka av hotellets rikliga frukost innan vi lämnar Östersjökusten. Dagens första mål är Glasriket och Kosta. Här finner vi ett storslaget shoppingutbud och Sveriges äldsta levande glasblåsartradition. Under eftermiddagen fortsätter vi sedan genom det vackra småländska insjölandskapet för att framåt kvällen nå Malmö och Öresundsterminalen. Tack för den här gången och på återseende! Ca 36 mil

 

Utflykter

     
  Utflykter som inte ingår i resans grundpris kan du köpa till på plats av vår reseledare.  
     

KARLSKRONA

Grundat av Karl XI i slutet av 1600-talet som den svenska flottans huvudbas utvecklades Karlskrona till en av rikets viktigaste städer och upptogs på Unescos världsarvslista redan 1988. Vår reseledare visar upp några av de monumentala byggnaderna som ingår i världsarvet Örlogsstaden Karlskrona innan vi får möjlighet att titta runt på egen hand.

Ingår i resans pris!

RUNDTUR I KALMAR MED KALMAR SLOTT

Kalmars historiska betydelse för Sveriges utveckling politiskt, kulturellt och arkitektoniskt går knappast att överskattas. Domkyrkans enastående barockprakt, Kvarnholmens välbevarade stadsmiljö och Nordens främsta renässansslott är några av stadens guldkorn. Vi följer med vår reseledare på en upptäcktsfärd genom tid och rum som vi avslutar med besök på slottet.

Ingår i resans pris!

SÖDRA ÖLAND

På Ölands södra udde finner vi Långe Jan, Sveriges högsta och kanske även mest kända fyr. Intill ligger Ottenby, ett mecka för fågelskådare men en gång i tiden även kunglig jaktmark med en unik stenmur som den blivande Karl X Gustav lät uppföra i början av 1650-talet. Naturreservatet Stora alvaret breder ut sin vackra karga skönhet och lockar med unik flora och fauna medan det förflutna går i dagern vid Gettlinge gravfält och mystiska Gråborg. Natur- och kulturupplevelser utöver det vanliga!

Ingår i resans pris!

BORGHOLM OCH SOLLIDEN, LÅNG HALVDAG

Sommarstaden Borgholm är som gjord att flanera runt i och njuta av uppsluppen atmosfär och söta små butiker. Kungafamiljens sommarresidens Solliden har numera lite drygt hundra år på nacken och den italienskinspirerade villan för lätt tankarna till San Michele på Capri. De olika trädgårdsrummen erbjuder vackra promenadvägar, inspirerade av engelska och italienska traditioner. Vi stannar också till vid en trevlig gårdsbutik och tar del av utbudet.

Pris inkl. inträde ca 365:-

GLASRIKET

En kombination av stolt hantverksskicklighet och känslan för moderna design har lett fram till att Glasrikets är ett av Sveriges främsta besöksmål. I dag får vi ta del av glasblåsarnas artisteri och kunnande. Inte konstigt att småländskt glas har nått världsrykte. Vi får också tillfälle till prisvärda inköp i form av både bruksförsäljning outletshopping.

Ingår i resans pris!

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
25/6First Hotel Witt, KalmarMer än 83 595:-Boka
9/7First Hotel Witt, KalmarMer än 83 995:-Boka
23/7First Hotel Witt, KalmarMer än 83 995:-Boka

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (3 frukostar). I priset ingår även serviceavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår besök i Karlskrona och Glasriket, rundtur i Kalmar med besök på Kalmar slott samt utflykt till Södra Öland.

Enkelrumstillägg: 1.095:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö torsdagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Dessutom erbjuder vi påstigningsmöjlighet längs med E22:an

Påstigning längs med E22:an
Bussen avgår från Öresundsterminalen i Malmö kl 08.10. Du kan även stiga på/av vid ett antal platser längs E22:an. Vänligen, var på plats 15 minuter före beräknad avresetid.

Utresa

 • Lund/Ingo, Södra Vägen 1, kl 08.30
 • Hörby/Coop, Slagtoftavägen, kl 09.00
 • Tollarp/ Ingo E22:an, kl 09.25
 • Kristianstad/Circle K, (Karlssons Taverna), kl 09.45
 • Sölvesborg/Blekingeporten, kl 10.15
 • Karlshamn/Best Western (Circle K), kl 10.40

 

Hemresa

 • Karlshamn/Best Western (Circle K), kl 16.30
 • Sölvesborg/Blekingeporten, kl 17.00
 • Kristianstad/Circle K, (Karlssons Taverna), kl 17.30
 • Tollarp/ Ingo E22:an, kl 18.00
 • Hörby/Coop, Slagtoftavägen, kl 18.30
 • Lund/Ingo, Södra Vägen 1, kl 19.00
 • Malmö/Öresundsterminalen, kl 19.30

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Svenska kronor (SEK)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

First Hotel Witt, Kalmar
First Hotel Witt, Kalmar
Uppskattat och trivsamt hotell på absolut bästa läge i hjärtat av Kalmar. Läge: Mycket centralt beläget i Kalmar på behagligt promenadavstånd till shopping, restauranger och sevärdheter som till exemp...