Skip to main content

Julstämning i Wien med LAND 4 dagar ✈

Avresa: 28/11 - 1/12 samt 12 - 15/12 med flyg

 

- Traditionella julmarknader och ett fantastiskt utflyktsprogram med boende på utmärkt läge!

Kejserliga Wien har allt du kan önska! Traditionella julmarknader smyckar staden under adventstid och julshoppingen innehåller allt från eleganta butiker till lockande erbjudanden i stadens varuhus. Kulturlivet matchas knappast av någon annan huvudstad och Wiens arkitektur väcker allas beundran. Kort sagt, ingen annan stad i Europa är mer lämpad för ett veckoslutsbesök under adventstid än Wien. Prova själv, du blir inte besviken!

Allt detta ingår i priset!

● Flyg Skandinavien–Wien t/r
● Flygskatter och flygplatsavgifter
● Transfer flygplats–hotell t/r
● 3 övernattningar i dubbelrum på Hotel Admiral i hjärtat av Wien
● 3 frukostar och 1 middag under kvällsutflykt
● Svensk reseledare från Ölvemarks Holiday
● Utflykt: Upplysta Wien med Prater & julmarknad
● Utflykt: Stadsrundtur i Wien
● Utflykt: Heurigenabend inkl. middag på vinstuga
● Utflykt: Galaföreställning på Spanska Ridskolan
● Utflykt: Adventskonsert i Stefansdomen
● Utflykt: Slottet Schönbrunn

LANDs boka-tidigt-rabatt på denna resa är 500:- per person.
Ange kampanjkod
LAWIE när du bokar resan.

Dagsprogram

DAG 1: KÖPENHAMN/STOCKHOLM – WIEN

Efter ett par timmars flygresa landar vi i Wien och eskorteras smidigt till mycket centralt belägna Hotel Admiral, alldeles i närheten av shoppinggatan Mariahilfer Strasse. Redan på kvällen får vi möjlighet att bekanta oss med denna eleganta huvudstad, upplyst och vackert smyckad i adventsskrud! Ca 2 mil

DAG 2-3: WIEN

Wien, en gång huvudstad i ett stort kejsardöme, utstrålar pompa och ståt. Fängslas av de storslagna fasaderna längs Ringstrasse, Wiens huvudstråk. Utanför rådhuset breder en av stadens många julmarknader ut sig och butikerna lockar med erbjudanden väl värda att ta i beaktande inför kommande julhelg! I stadens butiksfönster stöter vi säkert på Krampus och får höra historien bakom denna gestalt. Flanera i gränderna kring Stefansdomen eller njut av kafélivet över en bit sachertårta. Botanisera bland marknadsutbudet på Am Hof eller fynda äkta hantverk i Spittelberg. Äkta wienergemyt möter vi på Heurigenabend, där maten ackompanjeras av levande musik. De välkomponerade utflyktsprogrammet borgar för att resan till Wien blir ett oförglömligt minne!

DAG 4: WIEN – KÖPENHAMN/STOCKHOLM

Den goda hotellfrukosten inleder dagen och vi fortsätter sedan att utforska Wiens outtömliga skatter! Framåt seneftermiddagen hämtar transferbussen oss vid hotellet och vi sätter kurs mot flygplatsen. Vi lämnar Centraleuropa för den här gången med många härliga minnen och en längtan att få återvända! Ca 2 mil

 

Utflykter

UPPLYSTA WIEN MED PRATER OCH JULMARKNAD, KVÄLLSTUR

Vi börjar med ett besök i välbekanta Prater. Wiens klassiska pariserhjul, Riesenrad, kanske lockar med en tur ovan stadens takåsar? När mörkret har sänkt sig rundar vi av kvällen med en stilla bussfärd genom Wien. Fasadbelysningen skänker de tjusiga byggnaderna utmed Ringstrasse en förtrollad glans som vi sent kommer att glömma. Vi stannar till vid julmarknaden utanför rådhuset och passar på att njuta av utbudet i de många marknadsbodarna.

Ingår i resans pris!

STADSRUNDTUR I WIEN, HALVDAG

På denna innehållsrika stadsrundtur låter vi Wien visa upp sina stolta byggnader. Staatsoper, Hofburg med Spanska ridskolan och konsthistoriska museet ligger alla utmed Ringstrasse som omger stadens äldsta delar. De gamla kvarteren kring shoppinggatan Kärntner Strasse domineras av Stefansdomens mäktiga torn. Denna kulturstad bjuder på en mångfald av konst, museer och vacker arkitektur! Vi avslutar vår upptäcktsfärd vid 1700-talsslottet Belvedere och dess klassiska julmarknad.

Ingår i resans pris!

HEURIGENABEND, KVÄLLSTUR

Ursprungligen var ordet Heuriger benämningen på den yngsta årgången av det lokala vinet. Numera syftar det lika mycket på de inbjudande vinstugorna som är så typiska för trakterna kring Wien. I kväll besöker vi en traditionell vinstuga för att njuta av den vällagade maten och det friska vinet. Musiken håller takten till de glada skratten och det blir en kväll som ingen bör missa!

Ingår i resans pris!

GALAFÖRESTÄLLNING PÅ SPANSKA RIDSKOLAN, HALVDAG

Vi beger oss till den Spanska ridskolan i Wien, vars ryttararena i barockstil med kristallkronor och konstutsmyckade gallerier anses vara den vackraste i världen. Den anrika ridskolan har vårdat den klassiska ridkonsten med sina berömda vita lippizzanerhästar i över 400 år. Hästarna föds svarta med blir efter ca 8 år nästan helt vita. De kommer ursprungligen från Spanien men det kejserliga hovet började föda upp och träna dem i Lipica i nuvarande Slovenien redan på 1500-talet. Under föreställningen är både hästar och ryttare tjusigt uppklädda i svarta träns med guldbeslag respektive mörkbrun frack med tvåhörnig hatt. Dressyren gör att hästarna ser ut att dansa fram till klassisk musik av Bizet, Chopin och Mozart. En upplevelse man inte bör missa när man är i Wien!                                                                                                            

Ingår i resans pris!

Biljett till Spanska Ridskolan kan bara garanteras vid bokning senast 30 dagar före avresa. Begränsat antal platser.

ADVENTSKONSERT I STEFANSDOMEN, KVÄLLSTUR

I kväll beger vi oss till den vackra Stefansdomen där solister från Wiens kammarorkester bjuder på verk av Mozart, Bach, Händel och Schubert samt även några av våra mest omtyckta julsånger. En stämningsfull stund vi sent kommer att glömma.                                                                                                                      

Ingår i resans pris!

SLOTTET SCHÖNBRUNN, HALVDAG

Slottet Schönbrunn är inte bara en symbol över den habsburgska eran. Det är också ett mästerverk i sig. Vi låter oss föras tillbaka i tiden när vi visas runt i slottets andäktiga salar. Prakt och rikedom möter oss överallt. Rokokomöbler som drottningen Maria Theresia lät tillverka i mitten av 1700-talet, salar med guld, rosenträ och vackra föremål. Passa också på att njuta av den vidsträckta slottsparken och julmarknadsbodarna som breder ut sig på borggården framför slottet!

Ingår i resans pris!

 

Kontakta oss
Adress:
Ölvemarks Holiday
Box 4012
SE-203 11 Malmö