Julstämning i Wien med DN Erbjudanden ✈

Avresa: 30/11-3/12, 6-9/12, 13-16/12

 

Kejserliga Wien har allt du kan önska! Traditionella julmarknader smyckar staden under adventstid och julshoppingen innehåller allt från eleganta butiker till lockande erbjudanden i stadens varuhus. Kulturlivet matchas knappast av någon annan huvudstad och Wiens arkitektur väcker allas beundran. Kort sagt, ingen annan stad i Europa är mer lämpad för ett veckoslutsbesök under adventstid än Wien.

Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

Dag 1: Mot ett Wien fyllt av julstämning

Efter ett par timmars flygresa landar vi i Wien och eskorteras smidigt till mycket centralt belägna Hotel Admiral, alldeles i närheten av shoppinggatan Mariahilfer Strasse. Redan på kvällen får vi möjlighet att bekanta oss med denna eleganta huvudstad, upplyst och vackert smyckad i adventsskrud!

Dag 2-3: Wien

Wien, en gång huvudstad i ett stort kejsardöme, utstrålar pompa och ståt. Fängslas av de storslagna fasaderna längs Ringstrasse, Wiens huvudstråk. Utanför rådhuset breder en av stadens många julmarknader ut sig och butikerna lockar med erbjudanden väl värda att ta i beaktande inför kommande julhelg! I stadens butiksfönster stöter vi säkert på Krampus och får höra historien bakom denna gestalt. Flanera i gränderna kring Stefansdomen eller njut av kafélivet över en bit sachertårta. Botanisera bland marknadsutbudet på Am Hof eller fynda äkta hantverk i Spittelberg. För oss som vill uppleva mer rekommenderas varmt besöket i det före detta kejserliga sommarresidenset Schönbrunn. Äkta wienergemyt möter vi på Heurigenabend, där maten ackompanjeras av levande musik.

Dag 4: Auf wiedersehen

Den goda hotellfrukosten inleder dagen och vi fortsätter sedan att utforska Wiens outtömliga skatter! Framåt seneftermiddagen hämtar transferbussen oss vid hotellet och vi sätter kurs mot flygplatsen. Vi lämnar Centraleuropa för den här gången med många härliga minnen och en längtan att få återvända!

Utflykter

Upplysta Wien med Prater och julmarknad, kvällstur

Vi börjar med ett besök i välbekanta Prater. Wiens klassiska pariserhjul, Riesenrad, kanske lockar med en tur ovan stadens takåsar? När mörkret har sänkt sig rundar vi av kvällen med en stilla bussfärd genom Wien. Fasadbelysningen skänker de tjusiga byggnaderna utmed Ringstrasse en förtrollad glans som vi sent kommer att glömma. Vi stannar till vid julmarknaden utanför rådhuset och passar på att njuta av utbudet i de många marknadsbodarna.
Ingår i resans pris.

Stadsrundtur i Wien, halvdag

På denna innehållsrika stadsrundtur låter vi Wien visa upp sina stolta byggnader. Staatsoper, Hofburg med Spanska ridskolan och konsthistoriska museet ligger alla utmed Ringstrasse som omger stadens äldsta delar. De gamla kvarteren kring shoppinggatan Kärntner Strasse domineras av Stefansdomens mäktiga torn. Denna kulturstad bjuder på en mångfald av konst, museer och vacker arkitektur! Vi avslutar vår upptäcktsfärd vid 1700-talsslottet Belvedere och dess klassiska julmarknad.
Ingår i resans pris.

Heurigenabend, kvällstur

Ursprungligen var ordet Heuriger benämningen på den yngsta årgången av det lokala vinet. Numera syftar det lika mycket på de inbjudande vinstugorna som är så typiska för trakterna kring Wien. I kväll besöker vi en traditionell vinstuga för att njuta av den vällagade maten och det friska vinet. Musiken håller takten till de glada skratten och det blir en kväll man inte missar!
Ingår i resans pris.

Galaföreställning på Spanska Ridskolan, halvdag

Vi beger oss till den Spanska ridskolan i Wien, vars ryttararena i barockstil med kristallkronor och konstutsmyckade gallerier anses vara den vackraste i världen. Den anrika ridskolan har vårdat den klassiska ridkonsten med sina berömda vita lippizzanerhästar i över 400 år. Hästarna föds svarta med blir efter ca 8 år nästan helt vita. De kommer ursprungligen från Spanien men det kejserliga hovet började föda upp och träna dem i Lipica i nuvarande Slovenien redan på 1500-talet. Under föreställningen är både hästar och ryttare tjusigt uppklädda i svarta träns med guldbeslag respektive mörkbrun frack med tvåhörnig hatt. Dressyren gör att hästarna ser ut att dansa fram till klassisk musik av Bizet, Chopin och Mozart. En upplevelse man inte bör missa när man är i Wien!
Ingår i resans pris.

Adventskonsert i Stefansdomen, kvällstur

I kväll beger vi oss till den vackra Stefansdomen där solister från Wiens kammarorkester bjuder på verk av Mozart, Bach, Händel och Schubert samt även några av våra mest omtyckta julsånger. En stämningsfull stund vi sent kommer att glömma.
Ingår i resans pris.

Slottet Schönbrunn, halvdag

Slottet Schönbrunn är inte bara en symbol över den habsburgska eran. Det är också ett mästerverk i sig. Vi låter oss föras tillbaka i tiden när vi visas runt i slottets andäktiga salar. Prakt och rikedom möter oss överallt. Rokokomöbler som drottningen Maria Theresia lät tillverka i mitten av 1700-talet, salar med guld, rosenträ och vackra föremål. Passa också på att njuta av den vidsträckta slottsparken och julmarknadsbodarna som breder ut sig på borggården framför slottet!
Ingår i resans pris.

Karta

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
13 / 12 Hotel Admiral, Wien
Arlanda 7 495:- Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår

 • Utflykt: Upplysta Wien med Prater & julmarknad
 • Utflykt: Stadsrundtur i Wien
 • Utflykt: Heurigenabend inkl. middag på vinstuga
 • Utflykt: Galaföreställning på Spanska Ridskolan
 • Utflykt: Adventskonsert i Stefansdomen
 • Utflykt: Slottet Schönbrunn
 • Reseledare från Ölvemarks Holiday
 • 3 övernattningar i dubbelrum
 • 3 frukostar (dag 2 - 4)
 • Flygresa Arlanda - Wien t/r
 • Flygskatter och flygplatsavgifter
 • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r

Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning vid Arlanda dagen efter och/eller din resa.
 
Enkelrumstillägg 1 195 kr

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

Hotel Admiral, Wien
Trevligt trestjärnigt hotell med ett mycket bra läge i hjärtat av Wien och en trevlig personal. Läge: Mycket centralt beläget i närheten av slottet Hofburg , nära ti...