Julshopping i Rom 5 dagar ✈

Rom har allt! Det antika arvet, fantastisk mat, sevärdheter som på ett pärlband, vacker musik och snyggt designade kläder. Kryddat med julshopping och förväntansfull adventsstämning blir staden ett av Europas hetaste resmål i december!

Ingår i priset!

  • Flyg Skandinavien-Rom t/r
  • Transfer flygplats-hotell t/r
  • 4 övernattningar i dubbelrum
  • 4 frukostar
  • Reseledarservice
Pris från:
3 995:-
Dagar:5
Boka resa

Dagsprogram

DAG 1, TORSDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM – ROM

Vi lämnar Skandinavien med direkyflyg under dagen. Efter ett par timmars flygning landar vi i Rom. Här möter vår svenska reseledare upp och den bekväma transferbussen tar oss till fyrstjärniga och komfortabla Hotel Viminale beläget på mycket behagligt promenadavstånd till Colosseum, Fori Imperiali samt den otroligt vackra basilikan Santa Maria Maggiore. Välkommen till Italien! Ca 3 mil

DAG 2-4, FREDAG TILL SÖNDAG: ROM

Mode, mat, livsglädje och sevärdheter i världsklass möter oss i Rom. Inte undra på att Rom lockat besökare i alla tider. Redan för två tusen år sedan var staden en mäktig metropol och antikens minnesmärken är lika imponerande nu som då. Under december är det livlig kommers på både Piazza Navona och Campo de' Fiori. Vackert utsnidade julkrubbor, fantasifulla julspel och dockor föreställande la Befana, julhäxan som alla italienska barn känner till, möter vi bland de tjusigt smyckade bodarna. Från kloster och kyrkor hörs välkomponerad julmusik och doften av rostade kastanjer frestar våra luktsinnen. Sevärdheter som Spanska trappan och Fontana di Trevi bidrar till Roms mytomspunna skönhet. Samtidigt som Rom är en överdådig skattkista av konst och kultur är den också en modern och vibrerande mångmiljonstad. Shoppingmöjligheterna är oändliga och omfattar allt från trendiga modegator till livliga marknadstorg.

DAG 5, MÅNDAG: ROM – KÖPENHAMN/STOCKHOLM

Även om Rom anses vara evig är dessvärre inte vårt besök i staden det. I lugn och ro njuter vi av hotellfrukosten innan transferbussen rullar fram. På flygplatsen tar vi adjö av vår reseledare och våra medresenärer. Den bekväma flygningen tar oss tillbaka till Skandinavien och med färska upplevelser och nya minnen är vi åter hemma igen! Ca 3 mil

 

 

 

 

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.385:- Ordinarie pris: 1.540:- Du sparar 155:-
 
     

STADSRUNDTUR I ROM, HALVDAG

Under förmiddagen gör vi en innehållsrik och omfattande stadsrundtur, delvis till fots, och beser de klassiska platserna och sevärdheterna såsom Piazza Navona och Pantheon. Vi fascineras också av det moderna Rom, staden som är en föregångare när det gäller mode och mat, kafé- och restaurangliv.

Pris ca 240:-

BELLA NOTTE, KVÄLLSTUR

Rom glittrar förföriskt och alla sägenomspunna platser och byggnader förgylls i strålkastarskenet. Vi färdas utmed Roms kända gator och tjusas av den eviga staden. Extra stämningsfullt är det vid Fontana di Trevi, där vi stannar till och beundrar den upplysta fontänen.

Pris inkl. middag med dryck ca 390:-

VATIKANSTATEN OCH PETERSKYRKAN, HALVDAG

Världens minsta stat kan ståta med världens största kyrkobyggnad, Peterskyrkan, som är en pampig och påkostad helgedom med en mäktig historia. Vi får möjlighet att på egen hand utforska påvens kyrka, som pryds av mästerverk som Berninis högaltare och Michelangelos skulptur Pietà. I kryptan ligger vår egen drottning Kristina begravd.

Pris ca 200:-

AFTON I TRASTEVERE, KVÄLLSTUR

Vi beger oss till det omtalade nöjesdistriktet Trastevere för att besöka en trevlig restaurang i genuin miljö. Här avnjuter vi en god middag medan musikens sköna toner sätter guldkant på kvällen.

Pris inkl. middag med dryck ca 490:-

CAPITOLIUM OCH FORUM ROMANUM, HALVDAG

Vi inleder med att promenera till en av Roms mest omtalade kullar, Capitolium. Förr var denna plats hela den romerska världens symboliska och religiösa centrum där bland annat det välkända Jupitertemplet låg. I dag kan vi på platsen beskåda Senatspalatset och Santa Maria in Aracoeli, en av Roms mest intressanta kyrkor, särskilt under julen. Vi vandrar sedan vidare till Forum Romanum som var den politiska såväl som kommersiella mittpunkten i antikens Rom. Dess spännande historia levandegörs för oss under besöket bland suggestiva ruiner och kolonner.

Pris inkl. inträde ca 220:-

Karta

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
6 / 12 Hotel Viminale, Rom
Arlanda 5 695:- Inga tillgängliga platser
6 / 12 Hotel Viminale, Rom
Kastrup 3 995:- Boka

Information

I priset ingår: Flygresa Skandinavien-Rom tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (4 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 695:-

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget hem avgår tidigt på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet avresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Arlanda erbjuder vi övernattning på hotell vid flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

Hotel Viminale, Rom
Mycket uppskattat fyrstjärnigt hotell beläget i hjärtat av den eviga staden, nära till shopping och sevärdheter. Läge: Mycket centralt beläget cirka 15 minuters pro...