Julshopping i Edinburgh 4 dagar ✈

Skotska Edinburgh räknas som en av de mest dramatiska städerna i Europa. Vid en Nordsjövik, övervakad av ett mäktigt slottsberg, med tusentals välbevarade stenhus från både medeltid och georgiansk tid, bjuder staden in till strövtåg längs utmärkta shoppinggator och gladlynta pubstråk. Under adventstid lever staden upp ytterligare med festliga julmarknader och dekorerade skyltfönster. Fàilte! Välkommen!

Ingår i priset!

  • Flygresa Skandinavien-Edinburgh t/r
  • Transfer flygplats-hotell t/r
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar
  • Julmarknadsbesök i Edinburgh
  • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, FREDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM – EDINBURGH

Efter ett par timmars direktflygning landar vi i Skottland. Vår reseledare möter oss på flygplatsen och med transferbussens hjälp tar vi oss in till centrala Edinburgh. Vi checkar in på mycket centrala Ibis South Bridge och under eftermiddagen kan vi börja bekanta oss med den skotska huvudstaden. Julmarknad finns det på flera ställen i staden, bland annat vid St Andrew’s Square och East Princes Street Gardens. Ca 1 mil

DAG 2, LÖRDAG TILL SÖNDAG: EDINBURGH

Edinburgh anses vara en av Europas vackraste huvudstäder och lockar med ett kulturutbud utan dess like. Det vimlar av historiska byggnader och ovanför alltsammans tronar Edinburgh Castle på sin klippa. I georgianska New Town ligger prydliga husrader varvat med öppna platser och parker medan i Old Town är husen hopträngda och omgivna av slingrande gator och små gränder som ruvar på spännande historier. Kontrasterna är påtagliga men alltsammans lika charmigt. Strosa längs Royal Mile, vägen som förbinder Edinburgh Castle med stadens andra slott, Holyrood Palace. Kanske lockas vi till inköp i någon av alla de butiker som kantar den en mile långa gatan? Om inte shoppingsuget stillas här är det bara att fortsätta till Princes Street. Här finns all shopping man kan tänka sig och även Edinburghs eleganta varuhus Jenners. För oss som önskar uppleva lite mer av Skottland finns det möjlighet att följa med på en tur till ett whiskydestilleri. Här får vi lära oss hemligheterna bakom den skotska nationaldrycken.

DAG 4, MÅNDAG: EDINBURGH – KÖPENHAMN/STOCKHOLM

Efter frukost hämtar transferbussen oss och kör mot flygplatsen. Ett par timmar senare landar vi åter på Kastrup eller Arlanda fyllda av minnen från Skottland. Haste ye back – på återseende! Ca 1 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats
Alla Utflykter: 475:- Ordinarie pris: 530:- Du sparar 55:-
 
     

JULMARKNADSBESÖK I EDINBURGH

Vi inleder vår vistelse i Edinburgh med ett besök på stadens julmarknad, som delas in i tre delar; barnens marknad, den europeiska julmarknaden och den skotska marknaden. Botanisera bland stånden och insup julstämningen!

                                                                                                             Ingår i resans pris!

STADSRUNDTUR I EDINBURGH, HALVDAG

Den skotska huvudstaden räknas allmänt som en av de vackraste i Europa. I östra ändan av Royal Mile breder Holyrood Palace ut sig, drottning Elisabeth II:s officiella skotska residens. I väster reser sig Edinburgh Castle upp ur granitberget med en imponerande envis urkraft som symboliserar hela det inhemska kynnet. Vackra flervåningshus från den georgianska eran samsas med medeltida gränder kring Grassmarket. Med fantasins hjälp och vår reseledares berättarglädje tar vi oss en tur genom tid och rum både med buss och till fots.

Pris ca 240:-

WHISKYDESTILLERI, HALVDAG

Whisky är den skotska nationaldrycken - på gäliska heter det uisge beatha, vilket betyder livets vatten. Söder om Edinburgh breder området Borders, gränslandet, ut sig. Ett område välkänt för sin skönhet och sin dramatiska historia. Närheten till England gjorde att trakten blev skådeplats för återkommande stridigheter. Vi besöker ett whiskydestilleri och får lära oss mer om hur man framställer denna Skottlands nationaldryck. Givetvis får vi även provsmaka!

Pris inkl. provsmakning ca 290:-

Karta

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
7 / 12 Ibis South Bridge Hotel, Edinburgh
Arlanda 5 995:- Inga tillgängliga platser
7 / 12 Ibis South Bridge Hotel, Edinburgh
Kastrup 5 995:- Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Flygresa Skandinavien-Edinburgh tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (3 frukostar) och julmarknadsbesök i Edinburgh. I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 2 095:-

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget hem avgår tidigt på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet avresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Arlanda erbjuder vi övernattning på hotell vid flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Brittiska Pund (GBP)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

Ibis South Bridge Hotel, Edinburgh
Modernt hotell med perfekt läge i centrala Edinburgh, nära till shopping och sevärdheter. Läge: Centralt beläget i Edinburghs historiska delar,  ett kvarter från Th...