Julshopping i Budapest 4 dagar ✈

Budapest har något för alla – pampiga palats, mysiga kaféer, välgörande termalbad, ett mustigt kök med lokala viner, prisvärd shopping och gästvänlig befolkning. Och genom staden flyter mäktiga Donau fram. Allt bäddar för en mycket minnesvärd långweekend! Från mitten av november till början av januari anordnas en färgsprakande julmarknad med hantverksbodar, musikuppträdanden och matspecialiteter på Vörösmartyplatsen, i hjärtat av staden.

Ingår i priset!

  • Flyg Skandinavien–Budapest t/r
  • Transfer flygplats–hotell t/r
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar
  • Reseledarservice
Pris från:
3 495:-
Dagar:4
Boka resa

Dagsprogram

DAG 1, FREDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM – BUDAPEST

Under förmiddagen lämnar vi våra hemtrakter och sätter kurs mot Centraleuropa. Efter ett par timmar landar vi i Budapest och på flygplatsen möter vår reseledare upp. En kortare transfer till centralt och trevligt belägna Hotel Flamenco står på tur och vi ges möjlighet till lunch innan det är dags för incheckning. Nu är Budapest vårt! Ca 2 mil

DAG 2-3, LÖRDAG TILL SÖNDAG: BUDAPEST

En skattkista fylld med över två tusen år av historia är nu vår. Storslagna händelser från förr, nyskapande konst för framtiden, arkitektur, shopping, musik och nöjen! Bland Budapests ca två miljoner invånare är kärleken till staden omisskännlig! Låt ögonen vila på gammal magnifik arkitektur som bevarats. Upptäck de olika karaktärerna hos bergiga Buda och platta Pest som delas av den stolta Donau och förenas av många broar. Strosa omkring i stadskärnan eller vandra längs strandpromenaden till toner av Béla Bartok och Franz Liszt, exempel på kompositörer som fann inspiration till världsberömd musik här. Varför inte koppla av en stund på något av stadens många thermalbad? 1800-tals konditoriet Gerbeaud, vars dignande kakdisk är en fröjd för såväl öga som gom, är strategiskt beläget vid torget som är uppkallat efter poeten Mihály Vörösmarty och utgör samtidigt startplatsen för Váci Utca, Budapests förnämsta shoppingstråk. Detta är också platsen för den gemytliga julmarknaden! Följ med på vår rundtur där vi får se både det ålderdomliga Buda och det storslagna Pest. En kväll tar vår reseledare med oss på en riktigt mustig ungersk afton. Missa inte heller den romantiska båtturen under broarna. Budapest är en stad att återkomma till!

DAG 4, MÅNDAG: BUDAPEST – KÖPENHAMN/STOCKHOLM

 Vi njuter av frukosten i lugn och ro innan vi checkar ut från Hotel Flamenco. Transferbussen tar oss ut till flygplatsen och med nya intryck och färska minnen från innehållsrika upplevelser i en av Europas mest spännande huvudstäder tar vi farväl av Ungern. Efter ett par timmar är vi åter hemma i Skandinavien och önskar ett snart återseende! Ca 2 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.080:- Ordinarie pris: 1.200:- Du sparar 120:-
 
     

STADSRUNDTUR I BUDAPEST, HALVDAG

På västra sidan om Donau ligger det ålderdomliga Buda med vindlande gränder och små medeltida hus. Här finner vi även Fiskarbastionen med Matthiaskyrkan som var de gamla ungerska kungarnas kröningskyrka. Det mer storslagna Pest, med breda gator och vackra sekelskiftesbyggnader, ligger på floden Donaus östra strand. I denna stadsdel finner vi Statsoperan, parlamentet och Hjältarnas torg. Vi lär känna en av Europas vackraste och mest spännande huvudstäder!

Pris ca 200:-

BÅTTUR PÅ DONAU, KVÄLLSTUR

Donaus drottning Budapest presenterar sig festklädd i kvällsbelysning när vi glider fram på den mäktiga floden. En förföriskt underbar och romantisk afton - Budapest när det är som bäst!

Pris inkl. dryck ca 315:-

THERMALBAD, HALVDAG

De varma underjordiska vattenkällorna i dagens Budapest upptäcktes redan av romarna för snart två tusen år sedan, men badkulturen utvecklades framförallt under den osmanska eran på 1500-talet. Genom seklerna har badanläggningarna utvecklats och blivit viktiga sociala institutioner. Vi gör ett besök på en av stadens ansedda badanläggningar och får tillfälle att känna oss som riktiga budapestbor. En upplevelse utöver det vanliga som gör gott för både kropp och själ!

Pris inkl. inträde ca 260:-

UNGERSK AFTON, KVÄLLSTUR

Maten i Ungern är färgstark och ungrarna har ingenting emot kryddor. På ett värdshus med lantlig atmosfär avnjuter vi en trerätters måltid där den doftande gulaschen får smaklökarna att ta riktiga glädjeskutt. Till maten lyssnar vi på smäktande violiner med hetsiga och medryckande toner.

Pris inkl. middag med dryck ca 425:-

Karta

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
7 / 12 Danubius Hotel Flamenco, Budapest
Arlanda 3 495:- Boka
7 / 12 Danubius Hotel Flamenco, Budapest
Kastrup 4 495:- Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Flygresa Skandinavien-Budapest tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (3 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 695:-.

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på hemresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Arlanda erbjuder vi övernattning på hotell vid flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Ungerska Forint (HUF)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

Danubius Hotel Flamenco, Budapest
Trevligt och mycket uppskattat fyrstjärnigt hotell beläget i ett härligt grönområde vid den så kallade "bottenlösa sjön", behagligt promenadavst&ari...