Julmarknad i Tallinn 4 dagar

Upplev en julmarknad som den var förr i tiden! Den välbevarade gamla hansastaden visar upp en julmarknad som hämtad från en svunnen tid! Tallinn i juletid är som hämtat ur en julsaga. Det medeltida Rådhustorget i Gamla stan ger en förtrollande inramning åt köpenskapen och i de små gränderna råder en romantisk stämning när juleljusen lyser upp vinterkvällen. Dessutom är mycket i Tallinn fortfarande prisvärt!

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 3 övernattningar i dubbelrum/hytt
  • 1 frukost
  • Stadsrundtur i Tallinn
  • Reseledarservice
Pris från:
1 995:-
Dagar:4
Boka resa

Dagsprogram

DAG 1-2, TORSDAG TILL FREDAG MORGON: MALMÖ – STOCKHOLM – TALLINN

På morgonen stiger vi ombord på bussen och lämnar Malmö. Färden går norrut och senare under eftermiddagen installerar vi oss i bekväma hytter innan färjan avgår från Stockholm och sätter kurs över Östersjön. Ombord kan vi roa oss med både god mat och trevligt umgänge innan det blir dags att säga god natt. Ca 62 mil

DAG 2-3, FREDAG TILL LÖRDAG: TALLINN

På fredag morgon har vi kommit fram till Tallinn och nu kan vi uppleva en julmarknad som den var förr i tiden! Tallinn i juletid är som hämtat ur en julsaga. Det medeltida Rådhustorget i Gamla stan ger en förtrollande inramning åt köpenskapen och i de små gränderna råder en romantisk stämning när juleljusen lyser upp vinterkvällen. På den gammaldags julmarknaden hittar vi hantverksprodukter av hög kvalitet som ylletröjor och handstöpta ljus, juldekorationer och mycket annat. Dessutom är mycket i Tallinn fortfartande prisvärt! Framåt eftermiddagen checkar vi in på komfortabla och centrala Hotel Park Inn by Radisson och sedan är det bara att fortsätta med att utforska denna välbevarade gamla hansestad!

DAG 3-4, LÖRDAG KVÄLL TILL SÖNDAG: TALLINN – STOCKHOLM – MALMÖ 

Efter innehållsrika dagar i Estland lämnar vi Tallinn på lördag kväll och stiger ombord på färjan tillbaka till Sverige. På söndag morgon rullar vi iland och fortsätter sedan söderut mot Malmö. Lagom till kvällen når vi Öresundsterminalen och det har blivit dags att säga adjö för den här gången! Ca 62 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 455:- Ordinarie pris: 510:- Du sparar: 55:-
 
     

STADSRUNDTUR MED JULMARKNAD I TALLINN

Det bästa sättet att bekanta sig med Tallinns gamla stad är att promenera. Nu är det dags att upptäcka den betagande stadskärnan, som grundades redan under hansatiden. Den ringmursförsedda stadsdelen visar upp bedårande kvarter, världens äldsta apotek och ett oemotståndligt folkliv. Under vår rundtur fascineras vi av bland annat Helgeandskyrkan, gilleshusen och KGB:s före detta högkvarter. Kanske lockar också ett besök vid den så kallade Yllemuren, en marknad där försäljarna erbjuder sina härligt färgglada stickade tröjor, mössor och strumpor? I julmarknadstid lever hela staden upp och vi avslutar vår promenad med att botanisera bland de söta bodarna på Rådhustorget.

Ingår i resans pris!

DOMBERGET, KVÄLLSTUR

Domberget i Tallinn bjuder på en magnifik utsikt. I kväll tar vi oss hit för att njuta av staden i kvällsljus. Här finns också flera av Tallinns allra vackraste byggnader. Tillsammans promenerar vi längs gatorna och gränderna. Sida vid sida ligger stadens fästning från 1200-talet, parlamentet och domkyrkan. Den mäktiga Aleksandr Nevskij-katedralens kupoler tornar upp sig precis intill. Planerna på att riva katedralen verkställdes aldrig, trots att många fortfarande ser katedralen som en symbol för den ryska överhögheten. Vi rundar av kvällen med en gemensam middag på en utvald mysig restaurang. 

Pris inkl. middag med dryck ca 340:- 

PRAKTFULLA KADRIORG, HALVDAG

Kadriorg betyder Katarinas dal vilket minner om att barockslottet en gång byggdes åt den ryska tsarinnan Katarina I. Kadriorg är i dag en praktfull del av Tallinn där vi förutom slottet finner en stor och vacker barockträdgård med fontäner och dammar. I slottet finns även ett fint litet konstmuseum, som vi passar på att besöka. Under vår promenad stannar vi också till för att beundra det estniska presidentpalatset.

    Pris inkl. inträde ca 130:-

 

 

 

 

 

 

 

Karta

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
30 / 11 Park Inn by Radisson, Tallinn
2 195:- Inga tillgängliga platser
7 / 12 Park Inn by Radisson, Tallinn
2 195:- Inga tillgängliga platser
14 / 12 Park Inn by Radisson, Tallinn
1 995:- Boka

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelhytt/dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension i Tallinn (1 frukost), inga måltider ombord på färjan. I priset ingår även väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 795:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö torsdagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Dessutom erbjuder vi påstigningsmöjlighet längs med E4:an, se nedan.

Påstigning längs med E4:an
Bussen utgår från Öresundsterminalen i Malmö kl 08.10. Du kan även stiga på vid följande platser längs E4:an:
Hyllinge, Max Vångavägen 6, kl 08.40
Ljungby, Ljungbystopp Statoil/Circle K, kl 10.05
Jönköping, M2 Center, kl 11.45
Ödeshög, Östgötaporten Dinners , kl 13.05
Norrköping/Linköping, Herrbeta Rastplats (norrgående), kl 13.50
Sillekrog, OKQ8 E4:an,  kl 15.00
Värtahamnen, Gruppincheckningen Tallink/Silja Line, kl 16.15

Hotell

Destinationshotell

Övernattning Dag 2 - 3

Park Inn by Radisson, Tallinn
Storstadshotell med internationell stil, god service och perfekt läge. Läge: Mycket centralt beläget, promenadavstånd till det historiska hjärtat, shopping och restauranger. ...

Övernattningshotell

Övernattning Dag 1 - 2

Tallink, Stockholm-Tallinn
Victoria/Baltic Queen är moderna och bekväma kryssningsfartyg med underhållning och restaurang ombord. Officiell klass: *** Vår bedömning: *** Vånigar/Däck: 12 Max antal passag ....

Övernattning Dag 3 - 4

Tallink Tallinn-Stockholm
Victoria/Baltic Queen är moderna och bekväma kryssningsfartyg med underhållning och restaurang ombord. Officiell klass: *** Vår bedömning: *** Vånigar/Däck: 12 Bäddar: 225 ....