Skip to main content

Julmarknad i Stralsund med Big Travel Kalmar

Ett besök i Stralsund är som en resa bakåt i tiden. Den vackra och välbevarade hansestaden, som står på Unescos världsarvslista, bjuder på en stämningsfull julmarknad, vackert inramad i romantisk miljö!
 

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar
  • Stadspromenad i Stralsund
  • Julmarknadsbesök i Rostock
  • Fria resor med lokaltrafik
  • Reseledarservice

Dagsprogram

DAG 1, TORSDAG: MALMÖ – STRALSUND

På morgonen avgår bussen från Malmö och över Öresundsbron fortsätter vi till danska Gedser. Ombord på färjan har vi mölighet att äta lunch och sent på eftermiddagen når vi sedan Stralsund, där trevliga och centralt belägna InterCity Hotel nu blir vårt hem de kommande tre nätterna! Ca 32 mil

DAG 2-3, FREDAG TILL LÖRDAG: STRALSUND

I den gamla svenskstaden Stralsund är julmarknaden en trevlig upplevelse. Vid det gamla marknadstorget, Alter Markt, reser sig det välkända rådhuset och tillsammans med de välbevarade borgarhusen bildar de en imponerande kuliss till marknaden som sträcker sig bort till Neuer Markt. I vinterkvällen livas staden upp av juldekorationer och ett antal utställare i traditionella bodar. Härliga dofter av brända mandlar, bratwurst och glühwein lockar till en paus från julklappsinköpen. Vi får även möjlighet att bekanta oss med både Greifswald samt Neubrandenburg och deras alldeles egna julmarknader!

DAG 4, SÖNDAG: STRALSUND – ROSTOCK –  MALMÖ

Mätta och belåtna efter en god frukost tar vi sikte på grannstaden Rostock. Vår reseledare tar oss med på en kortare rundtur i staden innan vi får möjlighet att utforska utbudet även på Rostocks julmarknad. Under eftermiddagen avgår färjan från Rostock mot Gedser och därefter styr vi mot Malmö. Här blir det dags att ta adjö med många fina upplevelser i minnet! Ca 32 mil

Utflykter

STADSPROMENAD I STRALSUND

En rundtur i Stralsund är som en resa bakåt i tiden. I denna välbevarade stad, som står på Unescos världsarvslista, njuter vi av det eleganta rådhuset, ståtliga borgarhus och kyrkor från olika epoker som kantar vår väg. Promenaden avslutas vid Stralsunds julmarknad, där vi orienterar oss bland de tre små naggande goda marknaderna; Alter Markt, Neuer Markt och Rathauskeller.

  Ingår i resans pris!

GREIFSWALD, EFTERMIDDAGSTUR

Greifswald var en gång medlem i Hansan och dess universitet kom under svensktiden att utgöra en högt aktad läroanstalt för svenska ynglingar ur de högre samhällsklasserna. Vår reseledare tar oss med på en intressant promenad genom den gamla stadskärnan innan vi får möjlighet att i egen takt utforska den ansedda konsthantverksmarknaden, där regionala hantverkare torgför sina gediget tillverkade alster! Den lilla trevliga julmarknaden passar vi givetvis också på att besöka.

Pris ca 160:-

JULMARKNAD I NEUBRANDENBURG, LÅNG HALVDAG

Neubrandenburg är en trevlig liten stad vid Tollensesjöns norra strand. Staden grundades 1248 och är känd för sin välbevarade medeltida ringmur som står kvar trots att staden skadades svårt under andra världskriget. På det centrala torget Weberplatz ordnas varje år traditionsenligt en omtyckt julmarknad vid namn ”Weberglockenmarkt”, ungefär vävarnas klockmarknad. Här finner vi hantverk, musik och talrika läckerheter från trakten.

Pris ca 190:-

JULMARKNAD I ROSTOCK

I jultid är Rostock en stämningsfull upplevelse utöver det vanliga. Gamla stans medeltida promenadstråk Kröpeliner Strasse strålar av juldekorationer och adventsstjärnor. Marknadsbodarna är vackert pyntade och lockar med smycken, traditionellt träsnideri, leksaker, konsthantverk och mycket annat. Vi passar på att gå på upptäcktsfärd innan färjan seglar hemåt.

Ingår i resans pris!

Kontakta oss
Adress:
Ölvemarks Holiday
Box 4012
SE-203 11 Malmö