Julmarknad i Spreewald 4 dagar

Spreewalds vinterklädda landskap bjuder på en stämningsfull båtfärd och julmarknader där där de stolta sorberna ömt vårdar sina gamla traditioner. Bortom allfarvägarna ligger Cottbus vars adventsstämning minner om svunna tider.

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 middagar
  • 3 frukostar
  • Kahnfahrt med julmarknad i Spreewald
  • Reseledarservice
Pris från:
2 995:-
Dagar:4
Boka resa

Dagsprogram

DAG 1, TORSDAG: MALMÖ – SPREEWALD

På morgonen lägger vi Malmö bakom oss och via bron tar vi färjan från danska Gedser till Rostock. Framåt sena eftermiddagen checkar vi in på trivsamma och lantligt belägna Van der Valk Spreewald Parkhotel i Niewitz och nu väntar oss ett spännande veckoslut! Ca 51 mil

DAG 2-3, FREDAG TILL LÖRDAG: SPREEWALD

I det orörda skogsområdet Spreewald sydost om Berlin väntar en säregen julupplevelse. Skogen genomkorsas av hundratals kanaler där befolkningen tar sig fram med flatbottnade båtar som kallas Kahn. Innan vi själva tar plats i en Kahn besöker vi den lokala julmarknaden i Lübbenaus hamn. Medan båten sedan sakta stävar fram njuter vi av landskapet, som med lite tur kanske är snöklätt. Vi besöker dessutom friluftsmuseet Lehde, där man har återskapat hur julen såg ut för 150 år sedan. I gårdar och hus bakar, spinner och pyntar man granen enligt gamla traditioner. En bit bort lockar Cottbus med shopping och traditionsrik adventsstämning!

DAG 4, SÖNDAG: SPREEWALD – MALMÖ

När väl hotellets frukostbuffé är avnjuten tar vi plats i bussen för hemfärd. I Rostock tar vi farväl av kontinenten för den här gången och snart korsar vi även Öresund på vägen mot Malmö. På återseende! Ca 51 mil

Utflykter

     
  Utflykter som inte ingår i resans grundpris kan du köpa till på plats av vår reseledare.  
     

JULMARKNAD I COTTBUS, LÅNG HALVDAG

Liksom många andra städer i östra Tyskland är Cottbus relativt okänd, men mycket sevärd. Hit hittar inte många besökare och det sätter en angenäm prägel på prisnivån. I stadens centrum samsas Cottbus moderna bibliotek med historiska byggnader från skilda epoker. Vår reseledare visar upp det mesta av det bästa innan vi får tid till egna strövtåg. På Altmarkt strävar den klassiska julpyramiden mot skyn medan handelsbodarna lockar med hantverk, välkryddade korvar och varma drycker!

Pris ca 180:-

KAHNFAHRT MED JULMARKNAD I SPREEWALD

Nu ska vi utforska det intressanta Spreewald. Detta skogsområde, beläget strax söder om Frankfurt an der Oder, genomkorsas av hundratals små floder och kanaler. Här lever en av Europas minoritetsfolkgrupper, de västslaviska sorberna. Vi stiger ombord på en flatbottnad båt, som i stilla mak glider fram på vattnet. Den vackra naturen och de vintersmyckade trädgårdarna som kantar vattenvägarna bidrar till en oförglömlig upplevelse. Båten tar oss till friluftsmuseet Lehde där vi bland historiska gårdar och upplysta stugor får insyn i hur julförberedelserna såg ut i Spreewald på 1800-talet.

Ingår i resans pris!

Karta

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
29 / 11 Van der Valk Spreewald Parkhotel, Bersteland-Niewitz
3 495:- Inga tillgängliga platser
6 / 12 Van der Valk Spreewald Parkhotel, Bersteland-Niewitz
2 995:- Boka

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Halvpension (3 middagar och 3 frukostar) samt Kahnfahrt med julmarknad i Spreewald. I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 595:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö torsdagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

Van der Valk Spreewald Parkhotel, Bersteland-Niewitz
Mycket trivsam hotell  i vacker lantlig miljö med bekväma rum och serviceinriktad personal. Läge: Lugnt och vackert beläget i lantlig miljö utanför den lilla orten N...