Julmarknad i Schwerin 3 dagar

Schwerin ligger vackert inbäddad i ett skogs- och sjölandskap, med sitt sagoslott direkt vid vattnet. Torget förvandlas i adventstid till en julmarknad som badar i belysning och färgglatt julpynt. Resan för dig som söker en rofylld weekend i en historisk småstad med julstämning!

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 2 övernattningar i dubbelrum
  • 2 frukostar
  • Stadsrundtur i Schwerin med julmarknadsbesök
  • Fria resor med lokaltrafik
  • Julmarknadsbesök i Lübeck
  • Reseledarservice
Pris från:
2 395:-
Dagar:3
Boka resa

Dagsprogram

DAG 1, FREDAG: MALMÖ – SCHWERIN

Vi börjar vår resa på morgonen i Malmö. Vi tar färjan från Rödby till Puttgarden och fortsätter till Schwerin, där vi checkar in på bekväma InterCity Hotel med ett mycket bra läge nära centrum. Ca 37 mil

DAG 2, LÖRDAG: SCHWERIN

Gemytliga och vackra Schwerin är verk­ligen en njutning för själen. Här flanerar du bland korsvirkeshus, mysiga ölstugor och sagoslott. Huvudgatan i den bilfria stadskärnan kantas av marknadsstånd med god mat och vackert konsthantverk. Medelpunkten för julmarknaden är det gamla marknadstorget där den praktfulla julgranen står i all sin glans. Schweriner Schloss ståtar vackert i bakgrunden med sina guldskimrande torn.

DAG 3, SÖNDAG: SCHWERIN – LÜBECK – MALMÖ

Efter en god frukost lämnar vi Schwerin och passerar snart förbi Lübeck. Det görs uppehåll för lunch och vi stannar även till för möjlighet till gränshandel. Vi tar färjan från Puttgarden och åker vidare genom Danmark innan vi anländer till Malmö vid 20-tiden. Ca 37 mil

Utflykter

     
  Utflykter som inte ingår i resans grundpris kan du köpa till på plats av vår reseledare  
     

STADSRUNDTUR I SCHWERIN MED JULMARKNAD

Följ med vår reseledare på en rundtur till fots bland korsvirkeshus, det fantastiska rådhuset och lejonmonumentet innan vi skiljs åt för att börja utforska Schwerins mysiga julmarknad.

Ingår i resans pris!

JULMARKNAD I WISMAR, EFTERMIDDAGSTUR

Hansestaden Wismar visar upp en julmarknad väl värd att besöka. Marknadstorget ramas in av ett elegant rådhus, den omtalade fontänen Wasserspiele och vackra gavelhus där Alter Schwede brukar dra till sig de flesta blickar. Under december är det extra trevligt att flanera här och titta på juldekorationer från Erzgebirge, mumsa på kanderade äpplen eller att inhandla ett par mjuka skor i lammskinn.

Pris ca 130:-

JULMARKNAD I LÜBECK

Under adventstid omvandlas hela Lübecks gamla stadsdel till en enda stor sprudlande marknad. Omkring 200 försäljare erbjuder en mängd julklappsidéer för både stora och små. Kommersen äger bland annat rum vid rådhustorget, i skuggan av den mäktiga Mariakyrkan och det gamla rådhuset. Kanske hinner vi även med ett besök hos den berömda marsipantillverkaren Niederegger?

                                                                                                             Ingår i resans pris!

Karta

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
30 / 11 InterCity Hotel, Schwerin
2 495:- Inga tillgängliga platser
7 / 12 InterCity Hotel, Schwerin
2 395:- Boka

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (2 frukostar). Stadsrundtur i Schwerin med julmarknadsbesök, fria resor med lokaltrafiken samt julmarknadsbesök i Lübeck. I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 595:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas på förfrågan.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö fredagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

InterCity Hotel, Schwerin
Fantastiskt beläget hotell i centrala Schwerin med restauranger och caféer på kort promenadavstånd. Läge: Väldigt centralt beläget nära tågstationen i...