Julmarknad i Rüdesheim med LAND 4 dagar ✈

Avresa: 6 - 9/12 med flyg från Arlanda och Köpenhamn

 

Medeltida riddarborgar, branta vinsluttningar och genuina julpyntade bodar väntar dig som åker till Rüdesheim vid Rhendalen. Här är feststämningen hög och vinstugorna ligger sida vid sida längs välbekanta Drosselgasse. Det goda vinet, de trevliga medresenärerna och det tyska gemytet får du på köpet!

Ingår i priset!

 • Flyg Arlanda resp Köpenhamn - Frankfurt t/r
 • Transfer flygplats-hotell t/r
 • 3 övernattningar i dubbelrum
 • 3 middagar alt. ingen middag beroende på val av hotell
 • 3 frukostar
 • Utflykt: Julmarknadsbesök i Frankfurt
 • Utflykt: Drosselgasse inkl. dryck
 • Utflykt: Musik & vin inkl. inträde på vinbar och vinprovning
 • Utflykt: Julmarknad i Mainz
 • Utflykt: Vinprovning
 • Reseledarservice

LANDs boka-tidigt-rabatt på denna resa är 1000:- per person.
Ange kampanjkod
LARUD när du bokar resan.

Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, FREDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM – FRANKFURT – RÜDESHEIM

På vald flygplats stiger vi ombord på planet som står klart att ta oss till Frankfurt. Efter ett par timmar i luften möts vi av vår reseledare och tyska helturistbuss. Vi åker genom ett vinterfagert Hessen och Rheinland-Pfalz. I välkända Rüdesheim checkar vi in på valt hotellalternativ. Med en gång märker vi av julstämningen och Rüdesheims många hemtrevliga vinstugor, vackert pyntade inför den annalkande högtiden, gör sig beredda att ta emot oss på bästa sätt! Ca 5 mil

DAG 2-3, LÖRDAG TILL SÖNDAG: RÜDESHEIM

Utmed floden Rhen sträcker sig den idylliska vinbyn Rüdesheim. Året om är det en upplevelse att besöka denna stämningsfulla plats, som vid jultid förvandlas till en vacker julsaga. Rüdesheim skiljer sig från andra julmarknader genom att utställare från ett stort antal länder kommer på besök. Nationernas julmarknad kallas den och breder ut sig på det gamla torget framför St Jakobskyrkan. Över det festligt upplysta torget och korsvirkeshusen i gränderna sprids doften av brända mandlar och värmande glühwein. Givetvis är Rüdesheims glühwein en specialitet från trakten och har sitt ursprung i vinet som framställs hos de lokala vinbönderna på sluttningarna ovanför byn. Även julkrubban, med figurer av naturlig storlek, är en omtalad sevärdhet och räknas som en av Europas största i sitt slag. Vi som vill uppleva ännu mer passar givetvis på att både följa med till julmarknaden i Mainz och prova de välrenommerade Rheingauvinerna!

DAG 4, MÅNDAG: RÜDESHEIM – FRANKFURT – KÖPENHAMN/STOCKHOLM

Med en stärkande hotellfrukost i magen har det blivit dags att ta farväl av Rüdesheim för den här gången. Vi passar på att besöka finansstaden Frankfurt innan vi framåt eftermiddagen anländer till dess flygplats för att sätta kurs mot Skandinavien. Ca 8  mil

Utflykter

DROSSELGASSE, KVÄLLSTUR

Denna omtalade gränd bjuder på sång och dans hela kvällen. Vi beger oss ut i mysiga Rüdesheim för en kortare stadspromenad följt av ett besök på en traditionell vinstuga där vi njuter av husets eget vin. Aftonen bjuder också på traktens specialitet, Rüdesheimer Kaffee. Kvällen ramas in av dans, hög stämning och glada skratt.

Ingår i resans pris!

MUSIK OCH VIN, HALVDAG

Vi besöker en helt unik inrättning med hundratals olika instrument från vitt skilda tidsepoker. Under kunnig vägledning får vi reda på mer om denna säregna samling samtidigt som vi får lyssna till spektakulära toner. Därefter berikar vi andra sinnen och på en av Rüdesheims trevligaste vinbarer bekantar vi oss med rhenviner från andra platser längs floden där det också tillverkas förstklassigt vin.

Ingår i resans pris inkl. inträde och vinprovning

JULMARKNAD I MAINZ, HALVDAG

Efter en vacker busstur längs med Rhen når vi Rheinland-Pfalz huvudstad Mainz, vackert belägen där floderna Rhen och Main flyter samman. Denna urgamla stad förknippas bland annat med boktryckarkonstens utveckling och en förnämlig domkyrka. Dessutom anses stadens julmarknad vara en av Tysklands mest omtyckta. Vi imponeras av de vackra renässansfasaderna utmed marknadsplatsen och alla de utsmyckade marknadsbodarna. Varför inte trycka sitt eget julkort på Gutenbergmuseet?

Ingår i resans pris!

VINPROVNING, KVÄLLSTUR

”In vino veritas” - I vinet finns sanningen. Visst blir det roligare ju mer man känner till om vinet och dess ursprung. Vi gör ett besök i en vinkällare där vi botaniserar bland flaskorna och provar Rheingaus viner. Zum Wohl!

Ingår i resans pris!

FRANKFURT

Vi passar på att besöka Europas finansiella centrum, Frankfurt am Main. Denna storstad ståtar med en hypermodern skyline samtidigt som den bjuder på Tysklands både största och äldsta julmarknad. Efter en inledande rundtur får vi möjlighet att botanisera bland de över 200 marknadsbodarna. Inte minst kommer vi att imponeras att den trettio meter höga julgranen och tonerna från välkända julmelodier.

Ingår i resans pris!

 

Karta

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
6 / 12 Altdeutsche Weinstube, Rüdesheim
Arlanda 7 395:- Inga tillgängliga platser
6 / 12 Gastehaus "Vis a Vis", Rüdesheim am Rhein
Arlanda 6 995:- Inga tillgängliga platser
6 / 12 Rhein Hotel, Rüdesheim am Rhein
Arlanda 7 395:- Inga tillgängliga platser
6 / 12 Altdeutsche Weinstube, Rüdesheim
Kastrup 7 395:- Inga tillgängliga platser
6 / 12 Gastehaus "Vis a Vis", Rüdesheim am Rhein
Kastrup 6 995:- Inga tillgängliga platser
6 / 12 Rhein Hotel, Rüdesheim am Rhein
Kastrup 7 395:- Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Flygresa Skandinavien-Frankfurt tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Pension enligt valt alternativ (3 middagar och 3 frukostar alternativt ingen middag och 3 frukostar beroende på hotellval). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter, reseledarservice samt alla utflykter.

Enkelrumstillägg: 695:-

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget hem avgår tidigt på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet hemresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Arlanda  erbjuder vi övernattning på hotell vid flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

Altdeutsche Weinstube, Rüdesheim
Välskött och trevligt hotell som sedan fem generationer tillbaka drivs av familjen Ehrhard-Malgoyres. Hotellet totalrenoverades senast 1997 och byggdes ut med 13 nya rum 2013. Hote...

Destinationshotell

Gastehaus
Prisvärt boende med bekväma och trevliga rum beläget alldeles intill huvudbyggnaden Rhein Hotel. Hotellet kan bokas med antingen middag och frukost eller enbart frukost. Läge: Cent...

Destinationshotell

Rhein Hotel, Rüdesheim am Rhein
Mycket trivsamt, familjeägt hotell med utmärkt mat och personlig service. Hotellet kan bokas med antingen middag och frukost eller enbart frukost. Läge: Centralt, ca 500 m från Dr...