Julmarknad i Rüdesheim 4 dagar ✈

Rudesheim, flygresa

Medeltida riddarborgar, branta vinsluttningar och genuina julpyntade bodar väntar dig som åker till Rüdesheim vid Rhendalen. Här är feststämningen hög och vinstugorna ligger sida vid sida längs välbekanta Drosselgasse. Det goda vinet, de trevliga medresenärerna och det tyska gemytet får du på köpet!

Ingår i priset!

  • Flyg Skandinavien-Frankfurt t/r
  • Transfer flygplats-hotell t/r
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 middagar
  • 3 frukostar
  • Julmarknadsbesök i Frankfurt
  • Reseledarservice
Pris från:
5 495:-
Dagar:4
Boka resa

Dagsprogram

DAG 1, FREDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM/GÖTEBORG – FRANKFURT – RÜDESHEIM

På vald flygplats stiger vi ombord på planet som står klart att ta oss till Frankfurt. Efter ett par timmar i luften möts vi av vår reseledare och tyska helturistbuss. Vi åker genom ett vinterfagert Hessen och Rheinland-Pfalz. I välkända Rüdesheim väntar mysiga och mycket omtyckta Hotel Zum grünen Kranz på oss med tyskt gemyt och sköna sängar. Med en gång märker vi av julstämningen och Rüdesheims många hemtrevliga vinstugor, vackert pyntade inför den annalkande högtiden, gör sig beredda att ta emot oss på bästa sätt! Ca 5 mil

DAG 2-3, LÖRDAG TILL SÖNDAG: RÜDESHEIM

Utmed floden Rhen sträcker sig den idylliska vinbyn Rüdesheim. Året om är det en upplevelse att besöka denna stämningsfulla plats, som vid jultid förvandlas till en vacker julsaga. Rüdesheim skiljer sig från andra julmarknader genom att utställare från ett stort antal länder kommer på besök. Nationernas julmarknad kallas den och breder ut sig på det gamla torget framför St Jakobskyrkan. Över det festligt upplysta torget och korsvirkeshusen i gränderna sprids doften av brända mandlar och värmande glühwein. Givetvis är Rüdesheims glühwein en specialitet från trakten och har sitt ursprung i vinet som framställs hos de lokala vinbönderna på sluttningarna ovanför byn. Även julkrubban, med figurer av naturlig storlek, är en omtalad sevärdhet och räknas som en av Europas största i sitt slag. Vi som vill uppleva ännu mer passar givetvis på att både följa med till julmarknaden i Mainz och prova de välrenommerade Rheingauvinerna!

DAG 4, MÅNDAG: RÜDESHEIM – FRANKFURT – KÖPENHAMN/STOCKHOLM/GÖTEBORG

Med en stärkande hotellfrukost i magen har det blivit dags att ta farväl av Rüdesheim för den här gången. Vi passar på att besöka finansstaden Frankfurt innan vi framåt eftermiddagen anländer till dess flygplats för att sätta kurs mot Skandinavien. Ca 8  mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 810:- Ordinarie pris: 900:- Du sparar 90:-
 
     

DROSSELGASSE, KVÄLLSTUR

Denna omtalade gränd bjuder på sång och dans hela kvällen. Vi beger oss ut i mysiga Rüdesheim för en kortare stadspromenad följt av ett besök på en traditionell vinstuga där vi njuter av husets eget vin. Aftonen bjuder också på traktens specialitet, Rüdesheimer Kaffee. Kvällen ramas in av dans, hög stämning och glada skratt.

Pris inkl. dryck ca 190:-

MUSIK OCH VIN, HALVDAG

Vi besöker en helt unik inrättning med hundratals olika instrument från vitt skilda tidsepoker. Under kunnig vägledning får vi reda på mer om denna säregna samling samtidigt som vi får lyssna till spektakulära toner. Därefter berikar vi andra sinnen och på en av Rüdesheims trevligaste vinbarer bekantar vi oss med rhenviner från andra platser längs floden där det också tillverkas förstklassigt vin.

Pris inkl. inträde och vinprovning ca 270:-

JULMARKNAD I MAINZ, HALVDAG

Efter en vacker busstur längs med Rhen når vi Rheinland-Pfalz huvudstad Mainz, vackert belägen där floderna Rhen och Main flyter samman. Denna urgamla stad förknippas bland annat med boktryckarkonstens utvecklling och en förnämlig domkyrka. Dessutom anses stadens julmarknad vara en av Tysklands mest omtyckta. Vi imponeras av de vackra renässansfasaderna utmed marknadsplatsen och alla de utsmyckade marknadsbodarna. Varför inte trycka sitt eget julkort på Gutenbergmuseet?

Pris ca 190:-

VINPROVNING, KVÄLLSTUR

”In vino veritas” - I vinet finns sanningen. Visst blir det roligare ju mer man känner till om vinet och dess ursprung. Vi gör ett besök i en vinkällare där vi botaniserar bland flaskorna och provar Rheingaus viner. Zum Wohl!

Pris ca 250:-

FRANKFURT

Vi passar på att besöka Europas finansiella centrum, Frankfurt am Main. Denna storstad ståtar med en hypermodern skyline samtidigt som den bjuder på Tysklands både största och äldsta julmarknad. Efter en inledande rundtur får vi möjlighet att botanisera bland de över 200 marknadsbodarna. Inte minst kommer vi att imponeras att den trettio meter höga julgranen och tonerna från välkända julmelodier.

Ingår i resans pris!

 

Karta

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
7 / 12 Hotel Zum grünen Kranz, Rüdesheim am Rhein
Obs 3 platser kvar!
Arlanda 5 495:- Boka
7 / 12 Hotel Zum grünen Kranz, Rüdesheim am Rhein
Obs 2 platser kvar!
Kastrup 5 495:- Boka
7 / 12 Hotel Zum grünen Kranz, Rüdesheim am Rhein
Landvetter 5 995:- Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Flygresa Skandinavien-Frankfurt tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Halvpension (3 middagar och 3 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 695:-.

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget hem avgår tidigt på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet hemresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Arlanda eller Landvetter erbjuder vi övernattning på hotell vid respektive flygplats i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

Hotel Zum grünen Kranz, Rüdesheim am Rhein
Mycket inbjudande och mysigt hotell med eget vinotek. Hotellet har varit familjeägt sedan 1925 och delar av hotellet härstammar sedan 1600-talet, man är även kända för si...