Julmarknad i Prag 4 dagar

Prag är en magisk stad oavsett årstid. Men kanske lockar vintern och julen fram det allra bästa i denna romantiska storstad. Den tjeckiska huvudstaden är ett perfekt resmål för dig som vill kombinera god mat och dryck med shopping och fascinerande historia. Under en promenad över Karlsbron mot Gamla stadens torg blir du hänförd av Prags elegans, ståtliga byggnader och storslagna spiror!

Se bilderna från resan på vår instagram - Klicka här »

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 2 frukostar
  • Reseledarservice
Pris från:
2 395:-
Dagar:4
Boka resa

Dagsprogram

DAG 1, TORSDAG: MALMÖ – PRAG

I Malmö samlas vi på morgonen och kliver ombord på bussen. Färjan tar oss över till Rostock. Framåt kvällen närmar vi oss Prag och checkar in på utmärkta Ambiance Hotel. Nu är den gyllene staden vår och väntar på att upptäckas! Ca 79 mil

DAG 2-3, FREDAG TILL LÖRDAG: PRAG

Prag är som en bevarad kuliss från ett annat århundrade och de praktfulla byggnaderna skapar en fridfull atmosfär. Högt ovan floden Moldau ligger borgen med den enorma St Vituskatedralen som avtecknar sin silhuett mot himlen. Den över 650 år gamla Karlsbron visar alltid upp ett vimmel av människor, oavsett årstid. De största marknaderna äger rum på Gamla stadens torg och utmed Václavplatsen. Chansen är stor att man i Prag hittar just den där särskilda julklappen man inte hittar någon annanstans!

DAG 4, SÖNDAG: PRAG – MALMÖ

Tidigt på morgonen har det blivit dags att vända hemåt. Vi stannar till och äter frukost innan färjan seglar från Rostock och ombord har vi möjlighet att äta lunch. Framåt halvåttatiden har vi även lagt Öresundsbron bakom oss och vi är åter i Malmö. Tack för den här gången! Ca 79 mil
 

 

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 870:- Ordinarie pris: 970:- Du sparar 100:-
 
     

STADSPROMENAD I PRAG, HALVDAG

Vi promenerar genom staden och ser vad Prag har att erbjuda. Här utforskar vi borgområdet med St Vituskatedralen och kungapalatset. Även Karlsbron, rådhuset med det astronomiska uret samt husfasader i alla regnbågens färger står på programmet med vår reseledare som kan konsten att berätta! 

Pris ca 160:-

BRYGGERIBESÖK, KVÄLLSTUR

Vi besöker ett av Prags hantverksbryggerier, där mat och dryck bjuds vid sidan av den anrika ölproduktionen. Här provar vi tjeckiskt öl, som bryggs på plats. Tillsammans äter vi sedan en specialitet från trakten. Smaklig måltid! 

Pris inkl. middag med dryck ca 360:-

MARKNADSTUR OCH SHOPPING, HALVDAG

Detta är utflykten för oss som vill göra riktiga fynd! På denna marknadsplats i Prags utkant finns det mesta: kläder, skor, väskor, klockor och en stor mängd prylar som vi inte trodde fanns! Det är dessutom ingen loppmarknad utan allt är nytt. Här har vi chansen att hitta spännande ting som inte finns hemma. Glöm inte att pruta! Efter marknadsbesöket går färden vidare till ett av stadens nybyggda och moderna varuhus. Utbudet av varor är enormt och prisnivån fortfarande tilltalande låg. 

Pris ca 90:-

UNDER PRAGS BROAR, KVÄLLSTUR

I behagligt tempo glider vi fram på floden Moldau medan stadens upplysta byggnader speglar sig i det stilla vattnet. Karlsbron slår sina medeltida valv över oss när vi betraktar den storslagna Nationalteatern. Ovan floden strävar St Vituskatedralens spiror mot skyn och det bländvita Strahovklostrets putsade fasad skymtar uppe på höjden. Vi äter en god middag samtidigt som vi njuter av de stämningsfulla vyerna. 

Pris inkl. middag med dryck ca 360:-

Karta

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
29 / 11 Ambiance Hotel, Prag
2 395:- Boka
6 / 12 Ambiance Hotel, Prag
2 695:- Boka
13 / 12 Ambiance Hotel, Prag
2 695:- Boka

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (2 frukostar). Frukost ingår ej hemresedagen. I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 995:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö torsdagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Tjeckiska Koruna (CZK)
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

Ambiance Hotel, Prag
Modernt och mycket populärt hotell med bra service, centralt beläget med ett behagligt promenadavstånd till Václavplatsen. Läge: Mycket centralt beläget med cirka 10-1...