Julmarknad i Odense 3 dagar

Vi åker till den drygt tusenåriga staden Odense, fylld av historia och danskt hygge. I H.C. Andersens födelsestad har vi utmärkta shoppingmöjligheter och julmarknaden bjuder på både hantverk och lokala delikatesser.

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 2 övernattningar i dubbelrum
  • 2 frukostar
  • Besök på whiskydestilleri
  • Besök i Sorö
  • Besök i Roskilde
  • Rundtur i Odense
  • Reseledarservice
Pris från:
2 595:-
Dagar:3
Boka resa

Dagsprogram

DAG 1, FREDAG: MALMÖ – SORÖ –  NYBORG – ODENSE 

På morgonen möter vi vår reseledare och chaufför på Öresundsterminalen i Malmö. Vi tar plats i den bekväma helturistbussen och färdas över Öresund till vårt grannland Danmark. Snart är det dags för dagens första stopp, den lilla staden Sorö som framförallt är känd för sitt kloster. Vi bekantar oss med Sorö och vi som vill kan passa på att äta lunch. Efter detta korsar vi Själland och når Stora Bältbron. Väl över på Fyn stannar vi till i Nyborg, där vi hittar ett av Danmarks yngsta whiskydestillerier, Nyborg Destilleri. Vi stannar till för rundvisning och smakprov av livets vatten. Kort efter att vi lämnat Nyborg är vi framme vid vår destination, Odense. Här inleder vi men en gemensam tur till stadens julmarknad, döpt efter stadens mest kände person, H.C. Andersen. Den som vill värma sig kan passa på att dricka en glühwein, som smakar lika gott här som i Tyskland. Efter besöket på julmarknaden checkar vi in på gemytliga och centralt belägna First Hotel Grand mitt inne i Odense. Ca 21 mil

DAG 2, LÖRDAG: ODENSE

Odense är en av Danmarks äldsta städer och grundades redan för drygt tusen år sedan. Staden är döpt efter den nordiska guden Oden. Staden, som är tredje störst i Danmark, har goda shoppingmöjligheter för oss som ännu inte handlat alla julklappar. I denna stad fanns mellan 1930-talet och andra världskriget norra Europas högsta torn, Odinstornet. Detta förstördes dock av ockupationsmakten under andra världskriget som en hämndaktion riktad mot den danska motståndsrörelsen. Fortfarande finns mycket intressant att titta på och vi som vill kan även fylla hela dagen med sevärdheter och att handla presenter. Kanske lockar även en tur på nordens största järnvägsmuseum, Danmarks Jernbanemuseum? För vi som vill ha ytterligare shoppingmöjligheter rekommenderar vi utflykten till den tyska gränshandelsstaden Flensburg.

DAG 3, SÖNDAG: ODENSE – ROSKILDE – MALMÖ

Efter ett trevligt veckoslut i Odense och en välsmakande frukost stiger vi framåt förmiddagen på bussen igen. Vi stannar till i Roskilde och här har vi bland annat möjlighet att beundra stadens domkyrka, där flera danska regenter ligger begravda. Bland de mest kända återfinns Harald Blåtand, vars namn på senare tid använts till den trådlösa kommunikationstekniken Bluetooth. Färden går sedan vidare mot Malmö och här säger vi farväl till våra medresenärer, reseledare och busschaufför. Tack för denna gång! Ca 22 mil

 

 

Utflykter

     
  Utflykter som inte ingår i resans grundpris kan du köpa till på plats av vår reseledare.  
     

SORÖ

Vi stannar till i den lilla staden Sorö, beläget på västra Själland. Vi gör en kortare rundtur och beskådar bland annat Sorö kloster, som grundades redan under 1100-talet.

Ingår i resans pris!

DANSK WHISKY

Vi besöker ett av Danmarks yngsta whiskydestillerier. Här får vi en rundtur innan det sedan är dags att smaka på de ädla dropparna!

Ingår i resans pris!

STADSRUNDTUR I ODENSE MED HC ANDERSENS JULMARKNAD

Vi gör en gemensam rundtur i Danmarks tredje största stad och får bland annat se domkyrkan och H.C. Andersenmuseet. Efter rundturen dyker vi in i vad julmarknaden har att erbjuda. På julmarknaden, döpt efter den kände författaren. kan vi bland annat hitta lokalproducerade hantverk och godsaker som ”æbleskiver”, som sitt namn till trots inte innehåller äpplen, utan är mer snarlik munkar i konsistens och smak. Blir det kallt kan vi värma oss med en kopp glühwein från någon av de talrika marknadsbodarna.

Ingår i resas pris!

FLENSBURG MED SHOPPING, HELDAG

Med buss färdas vi över Lilla Bält till det danska fastlandet, Jylland. Vi fortsätter söderut och når snart den tyska gränsen och staden Flensburg med trevlig julmarknad. Efter ett givande besök stannar vi även till vid en butik för välkänd gränshandel till förmånliga priser. Efter besöket väntar hemresan, som går via Alsfärgen mellan Fynshav och Böjden. På denna färjeöverfart, som varar cirka 50 minuter, har vi möjlighet att koppla av med en kopp kaffe och titta på utsikten över havet. Kort innan ankomsten till Böjden sätter vi oss åter i bussen och åker genom öppna landskap den kvarvarande biten till Odense.

Pris inkl. färjeöverfart ca 390:-

ROSKILDE

Vi stannar till i Roskilde som kanske för många främst är känd för den årligt återkommande festivalen som arrangerats här sedan 1971. Varje sommar lockas över 100 000 personer till denna lilla stad. Utanför festivalsäsongen är dock Roskilde inte lika välbesökt, trots stadens fina arkitektur, där bland annat det gamla rådhuset från 1884 och katedralen från 1100-talet utmärker sig. I katedralen begravs alla danska kungligheter och här kan vi bland annat hitta Ingrid av Sverige som var dotter till Gustav VI Adolf och gift med Fredrik IX av Danmark. Dessutom ligger även Harald Blåtand, som gett namn till den trådlösa tekniken bluetooth, begravd här. Vi gör en gemensam rundtur i staden innan vi får möjlighet till egna strapatser.

Ingår i resas pris!

 

Karta

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
30 / 11 First Hotel Grand, Odense
2 695:- Boka
7 / 12 First Hotel Grand, Odense
2 595:- Boka

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (2 frukostar), besök i Sorö, Roskilde och på whiskydestilleri samt rundtur i Odense. I priset ingår även bro-, väg- och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 895:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas på förfrågan.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö fredagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Danska kronor (DKK)
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

First Hotel Grand, Odense
Elegant, klassiskt och omsorgsfullt renoverat hotell, beläget ett stenkast från den populära julmarknaden. Läge: Mycket centralt beläget i hjärtat av sagoförfattar...