Julmarknad i Lübeck 3 dagar

gränshandel, bussresa, lubeck

I Lübeck bildar den historiska stadskärnan en inbjudande bakgrund till de traditionella julmarknaderna. Här väntar en stad full av upplevelser i julens tecken!

  Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 2 övernattningar i dubbelrum
  • 2 frukostar
  • Stadspromenad i Lübeck
  • Reseledarservice
Pris från:
1 895:-
Dagar:3
Boka resa

Dagsprogram

DAG 1, FREDAG/SÖNDAG: MALMÖ – LÜBECK

På morgonen sätter vi oss tillrätta i bussen och ombord på färjan till Puttgarden kan vi göra de första inköpen. Väl iland är det inte långt att åka innan vi kan checka in på trevliga Tryp by Wyndham Aquamarin. Nu väntar Lübeck på oss! Ca 29 mil

DAG 2, LÖRDAG/MÅNDAG: LÜBECK

Lübeck räknas som norra Tysklands populäraste stad när det kommer till julmarknader. Julmarknadens centrum är rådhustorget, i skuggan av den mäktiga Mariakyrkan och det gamla rådhuset. Lika omtyckt är också julmarknaden i närbelägna kyrkan St Petri, där konsthantverkare visar sina noggrant tillverkade alster. Det vindlande gamla gatunätet är spännande att följa medan solen sänker sig och kylan gör sig påmind. Vill vi unna oss något riktigt sött hittar vi en rad specialiteter som hör julen till hos den berömda marsipantillverkaren Niederegger!

DAG 3, SÖNDAG/TISDAG: LÜBECK – MALMÖ

Efter frukost blir det dags att ta farväl av Lübeck. Vi stannar under dagen till för gränshandel innan färjelinjen Puttgarden-Rödby för oss över till det danska öriket och snart når vi Malmö och Öresundsterminalen. Välkommen åter! Ca 29 mil

Utflykter

     
  Utflykter som inte ingår i resans grundpris kan du köpa till på plats av vår reseledare.  
     

JULMARKNAD I LÜBECK

Under adventstid omvandlas hela Lübecks gamla stadsdel till en enda stor sprudlande marknad. Omkring 200 försäljare erbjuder en mängd julklappsidéer för både stora och små. Kommersen äger bland annat rum vid rådhustorget, i skuggan av den mäktiga Mariakyrkan och det gamla rådhuset. Kanske hinner vi även med ett besök hos den berömda marsipantillverkaren Niederegger?

Ingår i resans pris!

STADSPROMENAD I LÜBECK

Floden Trave och dess kanaler avgränsar Lübecks innerstad på ett naturligt sätt och det är innanför detta vatten som de flesta av sevärdheterna ligger. Den gamla ledande hansestaden bjuder framförallt sina besökare på välbevarade byggnader, profana såväl som sakrala, uppförda i det för trakten så typiska rödaktiga teglet. Några av höjdpunkterna vi möter är stadsporten Holstentor och Buddenbrookhuset där Thomas Mann bodde vid tiden då han författade sitt mästerverk. 

Ingår i resans pris!

JULMARKNAD I HAMBURG, KVÄLLSTUR

Strax söder om Lübeck ligger Tysklands näst största stad Hamburg. På otaliga platser över hela innerstaden bjuder denna hamnstad på händelserika marknader, fyllda av traditionella hantverkare, spektakulära karuseller och diverse andra upptåg. Framför det majestätiska rådhuset breder mängder av marknadsbodar ut sig och överallt kan man smaka på glühwein, grönkål och grillade wurstar. Även marknaden vid ståtliga shoppinggatan Jungfernstieg och den hanseatiska marknaden vid Gänsemarkt är välbesökta och populära.

Pris ca 170:-

 

Karta

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
30 / 11 Tryp by Wyndham Aquamarin, Lübeck
2 695:- Inga tillgängliga platser
2 / 12 Tryp by Wyndham Aquamarin, Lübeck
1 895:- Boka
7 / 12 Tryp by Wyndham Aquamarin, Lübeck
2 495:- Inga tillgängliga platser
9 / 12 Tryp by Wyndham Aquamarin, Lübeck
2 295:- Inga tillgängliga platser
14 / 12 Tryp by Wyndham Aquamarin, Lübeck
2 695:- Boka

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (2 frukostar). Stadspromenad och julmarknadsbesök i Lübeck. I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 395:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö fredagar och söndagar kl 08.10. Vid utresa fredagar erbjuder vi anslutningsresa till Malmö samma morgon som resan avgår. Vid hemkomst söndagar erbjuder vi anslutningsresa från Malmö samma kväll. Vid samtliga avgångar kan du köpa till övernattning på hotell i Malmö i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

Tryp by Wyndham Aquamarin, Lübeck
Välkomnande och trevligt hotell med bra kommunikationer till centrum, bekväma rum och en serviceinriktad personal. Läge: Beläget i stadsdelen St Lorenz, ca 2 km från centrum....