Julmarknad i Krakow 4 dagar ✈

Krakow räknas som en av Centraleuropas vackraste och mest välbevarade städer. Mjukt färglagda renässansbyggnader och gotiska mästerverk tävlar om uppmärksamheten. Moderna inslag saknas inte. Kafékulturen, prisvärd shopping och ett digert utbud av restauranger har också hittat hit. Lokala maträtter, drycker och hantverksföremål bjuds ut på marknadsbodarna vid Gamla stans torg. Alla sinnen trivs i Krakow!

Ingår i priset!

  • Flyg Skandinavien-Krakow t/r
  • Transfer flygplats-hotell t/r
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar
  • Stadsrundtur i Krakow med julmarknadsbesök
  • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, TORSDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM – KRAKOW

Vi lämnar Skandinavien med direktflyg och efter knappt ett par timmar i luften landar vi på flygplatsen som bär namn efter påven Johannes Paulus II. Här möter vår svenska reseledare upp och den bekväma transferbussen tar oss till utomordentliga Hotel Golden Tulip Kazimierz. Välkommen till Krakow! Ca 2 mil

DAG 2-3, FREDAG TILL LÖRDAG: KRAKOW

Krakow har rykte om sig att vara en öppen och elegant stad, ungefär som stadens invånare. Staden grundades redan på 1000-talet och var under lång tid Polens huvudstad. Krakow är också känd som landets vackraste stad med Mariakyrkan som förgyller stadsbilden. Tyghallen Sukiennice är Gamla stans själ och hjärta. Den uppfördes ursprungligen under medeltiden och fick sin nuvarande gestaltning under renässansen. I pyttesmå konstfärdigt utförda trästånd säljs nu bärnstenssmycken, kristallglas, träsniderier, dockor och allehanda konsthantverk. I stadskärnan samsas små butiker med trendiga krogar och än så länge är prisnivån förmånlig. Det kungliga palatset är storslaget sedan det på 1500-talet renoverades av florentinska arkitekter och är nu fyllt till bristningsgränsen av allsköns beställningsjobb och krigsbyten. I närheten finner vi de omtalade saltgruvorna vars innandöme får oss att häpna. Förgyll ett veckoslut i adventstid med ett besök i bedårande Krakow!

DAG 4, SÖNDAG: KRAKOW – KÖPENHAMN/STOCKHOLM

Efter den goda hotellfrukosten hämtar transferbussen oss för färd mot flygplatsen.Vi tar farväl av våra resekamreter och vår reseledare innan den bekväma flygningen tar oss tillbaka till Skandinavien. Med färska upplevelser och nya minnen är vi åter hemma igen! Ca 2 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 655:- Ordinarie pris: 730:- Du sparar 75:-
 
     

STADSRUNDTUR I KRAKOW MED JULMARKNAD, HALVDAG

Krakow klarade sig mirakulöst nog oskadd undan andra världskrigets förstörelse. Stadsplanen är från 1200-talet och många anser att Krakow är en av Europas och världens allra vackraste städer. Gamla stans stora torg är en naturlig samlingsplats för både Krakowbor och besökare. Här finner vi den medeltida Tyghallen som i dag rymmer småbutiker och marknadsstånd. Vår reseledare vet historien bakom det vackra vi ser. Vid tyghallen finner vi också Krakows julmarknad, ett välbekant inslag i stadsbilden under juletid. Här finns träbodar med polskt hantverk såsom handmålat glas, keramik, broderade dukar och mycket annat. Blir vi frusna kan vi värma upp oss av en rykande kopp Grzaniec Galicyjski, den polska motsvarigheten till Glühwein.

Ingår i resans pris!

SALTGRUVAN I WIELICZKA, HALVDAG

Strax utanför Krakow ligger saltgruvan Wieliczka. Här öppnar sig ett underjordiskt rike av salt. I den mer än sjuhundra år gamla gruvan har flera underjordiska kapell med skulpturer huggits ut i själva saltlagret. Kring denna unika sevärdhet har många myter och legender skapats, om vilka vi får veta mer under vår rundvandring.

Pris inkl. inträde ca 295:-

JUDISK AFTON, KVÄLLSTUR

Före andra världskriget hade Krakow en betydande judisk befolkning. Judarna hade en egen stadsdel och egna seder och bruk. De flesta av dem överlevde inte andra världskriget. I dag upplever den polskjudiska kulturen en pånyttfödelse. Vi får ta del av en särpräglad kultur under denna kväll, återspeglad i mat och musik.

Pris inkl. middag med dryck ca 435:-

Karta

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
6 / 12 Golden Tulip Hotel Kazimierz, Krakow
Arlanda 4 995:- Inga tillgängliga platser
6 / 12 Golden Tulip Hotel Kazimierz, Krakow
Kastrup 4 995:- Inga tillgängliga platser
13 / 12 Golden Tulip Hotel Kazimierz, Krakow
Arlanda 4 595:- Inga tillgängliga platser
13 / 12 Golden Tulip Hotel Kazimierz, Krakow
Kastrup 4 395:- Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Flygresa Skandinavien-Krakow tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (3 frukostar) samt stadsrundtur med julmarknadsbesök i Krakow. I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 1 195:-

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget hem avgår tidigt på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet avresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Arlanda erbjuder vi övernattning på hotell vid flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Polska Zloty (PLN)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

Golden Tulip Hotel Kazimierz, Krakow
Modernt och stilfullt hotell centralt beläget i det mycket trendiga och populära distriktet Kazimierz. Läge: Centralt beläget i det populära distriktet Kazimierz, nära ti...