Julmarknad i Hannover 3 dagar

Storstaden Hannover lockar med både goda shoppingmöjligheter och traditionell julmarknad. Vi möts av en tilltalande och levande stad, med ett bilfritt och promenadvänligt centrum.
 

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 2 övernattningar i dubbelrum
  • 2 frukostar
  • Stadsrundtur i Hannover med julmarknadsbesök
  • Fria resor med lokaltrafik
  • Reseledarservice
Pris från:
1 995:-
Dagar:3
Boka resa

Dagsprogram

DAG 1, FREDAG: MALMÖ – HANNOVER

På fredagsmorgonen välkomnas vi av vår reseledare till den moderna helturistbussen. Vi sätter kurs över sundet innan vi under förmiddagen avseglar från Rödby. Efter ett avkopplande lunchstopp på ett ombonat värdshus tar centrala InterCity Hotel i Hannover emot oss med öppna armar. Ca 49 mil

DAG 2, LÖRDAG: HANNOVER

Centrala Hannover kan skryta med inte mindre än tre julmarknader. Här finns den historiska julbyn med medeltidsklädda glasblåsare, krukmakare och ljusstöpare. Jultomten sägs komma från Finland och det tar Hannover fasta på med en finsk julmarknad, där vi bland annat kan smaka på specialiteter som rökt lax och "glögi". I "Lyckönskningarnas skog" kan vi vandra bland ett femtiotal träd med mysiga bodar som erbjuder lockande godsaker. Över 150 marknadsstånd med allt från julgransprydnader till konsthantverk väntar oss.

DAG 3, SÖNDAG: HANNOVER – MALMÖ

Dagen kan knappast börja bättre än med Hotel InterCitys härliga frukostbuffé. Sedan tar vi plats i bussen och beger oss norrut till färjeläget i Puttgarden. På vägen gör vi stopp för både lunch och shopping innan vi stiger ombord på färjan till Rödby. På väg mot Malmö korsar vi åter Öresund medan vi önskar en god fortsättning och hoppas på ett snart återseende! Ca 49 mil

 

Utflykter

     
 
  Utflykten som inte ingår i resans grundpris kan du köpa till på plats av vår reseledare.
 
     

STADSRUNDTUR I HANNOVER MED JULMARKNAD

Hannovers gamla stadskärna avslöjar dolda skatter under vår rundtur. Stadens centralstation och operahus är två av de kända storheter vi passerar, medan vår reseledare berättar om både nutid och dåtid. Det är svårt att tänka sig att Hannover till stora delar förstördes under andra världskriget! Vi möts av en tilltalande och levande stad, med ett bilfritt och promenadvänligt centrum. Här trängs affärer och kaféer med restauranger och små tyska barer, Kneipen. Rundturen avslutas vid en av stadens trevliga julmarknader.

                                                                                                            Ingår i resans pris!

JULMARKNAD I HILDESHEIM, EFTERMIDDAGSTUR

På eftermiddagen utforskar vi korsvirkesidyllen Hildesheim. Staden lades i ruiner under tunga bombanfall under andra världskriget, men av detta ser man inga spår längre. Hela den gamla stadskärnan har varsamt restaurerats och två av stadens kyrkor finns numera med på Unescos världsarvslista. Vid den gamla marknadsplatsen ligger ett av Tysklands största och mest kända korsvirkeshus, Knochenhauer-Amtshaus, slaktarnas gilleshus. Vår reseledare tar oss med på en promenad och visar upp stadens sevärdheter innan vi njuter av den romantiska julmarknaden.

                                                                                                        Pris ca 150:-

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
1 / 12 InterCity Hotel, Hannover
1 995:- Boka
8 / 12 InterCity Hotel, Hannover
2 195:- Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (2 frukostar) och stadsrundtur i Hannover med julmarknadsbesök. I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 495:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas på förfrågan.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö fredagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

 

     
     
     

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

InterCity Hotel, Hannover
Fyrstjärnigt hotell med bekväma rum, beläget på bästa läge i centrala Hannover. Läge: Centralt beläget vid järnvägsstationen, bekvämt promenadav...