Julmarknad i Hamburg 4 dagar

I juletid glittrar de upplysta fasaderna i Alstersjöarnas spegelblanka vatten och en förtrollande atmosfär sänker sig över Hamburg!

 

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar
  • Julmarknadsbesök i Hamburg och Lübeck
  • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, TORSDAG: MALMÖ – HAMBURG

Från Malmö tar vi Öresundsbron till Danmark och efter ett par timmar lägger färjan till i Puttgarden. Framåt eftermiddagen anländer vi till storstaden Hamburg och moderna BO Hotel beläget i stadsdelen Hammerbrook. Nu kan äventyren börja på riktigt! Ca 35 mil

DAG 2-3, FREDAG TILL LÖRDAG: HAMBURG

I Hamburg äger den största julmarknaden rum runt den gamla stadskärnan med Alstersjöarna i bakgrunden. Här har storstaden förvandlats till en gemytlig småstadsidyll som skimrar av julens ljus och dekorationer. Intrycken är många och dofterna lockande – av mandel, kanderade äpplen, spunnet socker och värmande glühwein. I de många marknadsbodarna finner vi hantverk med tradition och känsla från hela Tyskland. Njut av folklivet, det stora utbudet och den festliga julstämningen!

DAG 4, SÖNDAG: HAMBURG – LÜBECK – MALMÖ

Efter den goda hotellfrukosten bär det av hemåt. På väg mot Östersjökusten passar vi på att besöka Lübeck och dess anrika julmarkand. Under eftermiddagen seglar vi sedan över Fehmarn Bält till danska Rödby och framåt halvåttatiden är vi åter i Malmö. Tack och hej för den här gången! Ca 36 mil

 

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 450:- Ordinarie pris: 500:- Du sparar 50:-
 
     

JULMARKNAD I HAMBURG

På otaliga platser över hela innerstaden bjuder Hamburg på händelserika marknader, fyllda av traditionella hantverkare, spektakulära karuseller och diverse andra upptåg. Marknaden vid Jungfernstieg och den hanseatiska marknaden vid Gänsemarkt brukar tillhöra de populäraste. 

Ingår i resans pris!

STADSRUNDTUR I HAMBURG, HALVDAG

Under stadsrundturen bekantar vi oss med både gammalt och nytt i denna livliga och vänliga världsstad. Det majestätiska rådhuset, eleganta boulevarden Jungfernstieg längs Alsters vatten, stadens protestantiska huvudkyrka St Michaelis och nöjeskvarteren Reeperbahn är några av sevärdheterna som väntar oss. Flera av stadens museer har särskilda julutställningar som är väl värda att besöka och vår reseledare ger oss många bra tips. 

Pris ca 120:-

BÅTTUR PÅ ALSTERSJÖARNA, EFTERMIDDAGSTUR

Mitt i Hamburg ligger Alstersjöarna, Binnenalster och Aussenalster, som från början egentligen var fördämningar av floden Alster. Numera kantas sjöarna av vidsträckta parkområden och i de norra delarna ligger påkostade villor med vacker utsikt. Under juletid är det särskilt rofyllt att glida fram över vattnet och njuta av den juldekorerade staden!         

Pris ca 240:                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

JULMARKNAD I STADE, EFTERMIDDAGSTUR

I den gamla svenskstaden Stade känns det förflutna närvarande, inte minst under juletid då gator och torg smyckas med ljus och dekorationer. På stadens rådhus sitter fortfarande tre kronor från svensktiden och vid platsen där hästmarknaden förr ägde rum ligger vapenhuset, Zeughaus, prytt med Karl XII:s sigill. Vår reseledare visar upp stadens välbevarade byggnader och berättar om dess historia innan vi själva får möjlighet att utforska staden och dess intima julmarknad. 

Pris ca 140:-

JULMARKNAD I LÜBECK

Under adventstid omvandlas hela Lübecks gamla stadsdel till en enda stor sprudlande marknad. Omkring 200 försäljare erbjuder en mängd julklappsidéer för både stora och små. Kommersen äger bland annat rum vid rådhustorget, i skuggan av den mäktiga Mariakyrkan och det gamla rådhuset. Kanske hinner vi även med ett besök hos den berömda marsipantillverkaren Niederegger?

Ingår i resans pris!

-

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
30 / 11 Bo Hotel, Hamburg
3 495:- Inga tillgängliga platser
7 / 12 Bo Hotel, Hamburg
3 495:- Inga tillgängliga platser
14 / 12 Bo Hotel, Hamburg
3 295:- Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (3 frukostar) samt julmarknadsbesök i Hamburg och Lübeck. I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 895:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer..

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö torsdagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

Bo Hotel, Hamburg
Ett välskött hotell med rymliga och modernt inredda rum. Beläget i stadsdelen Hammerbrook med bra lokalförbindelser till centrum. Läge: Beläget i stadsdelen Hammerbrook m...