Julmarknad i Hamburg 3 dagar

I juletid förvandlas Hamburg till en småstadsidyll från förr. Stadens julmarknad söker sig tillbaka till en svunnen tid och kallas ”den historiska julmarknaden”. Men fortfarande är Hamburg en livfull stad där det kulturella utbudet av museer och teatrar är mycket stort och shoppingutbudet svårslaget! I Hamburg finns aktiviteter som passar alla.
 

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 2 övernattningar i dubbelrum
  • 2 frukostar
  • Fria resor med lokaltrafik
  • Reseledarservice
Pris från:
2 595:-
Dagar:3
Boka resa

Dagsprogram

DAG 1, SÖNDAG: MALMÖ – HAMBURG

Vi inleder veckoslutet med att stiga ombord på bussen i Malmö och via färjelinjen Rödby-Puttgarden tar vi oss raskt över till kontinenten. Redan tidigt på eftermiddagen checkar vi in på mycket centrala och bekväma InterCity Hotel Hauptbahnhof för att sedan rikta uppmärksamheten mot den sjudande nöjesstaden! Ca 35 mil

DAG 2, MÅNDAG: HAMBURG

Hamburgs största julmarknad breder ut sig framför rådhuset. Här bildar marknadsbodarna en egen liten stad och här kan man strosa längs ”Leksaksgränd” eller ”Specialitetsgränd.” De vackert bemålade prydnadssakerna i trä från Erzgebirge i sydöstra Tyskland drar blickarna till sig och är ett exempel på hantverk med tradition. En höjdpunkt varje kväll är när tomten färdas i sin släde på himlen högt över julmarknaden.

DAG 3,TISDAG: HAMBURG – MALMÖ

Efter den goda hotellfrukosten bär det av hemåt. Vi gör stopp för gränshandel innan vi under eftermiddagen sedan seglar över Fehmarn Bält till danska Rödby och framåt kvällen är vi åter i Malmö. Tack och hej för den här gången! Ca 35 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 340:- Ordinarie pris: 380:- Du sparar 40:- .
 
     

JULMARKNAD I HAMBURG

På otaliga platser över hela innerstaden bjuder Hamburg på händelserika marknader, fyllda av traditionella hantverkare, spektakulära karuseller och diverse andra upptåg. Marknaden vid Jungfernstieg och den hanseatiska marknaden vid Gänsemarkt brukar tillhöra de populäraste. 

Ingår i resans pris!

STADSRUNDTUR I HAMBURG, HALVDAG

Under stadsrundturen bekantar vi oss med både gammalt och nytt i denna livliga och vänliga världsstad. Det majestätiska rådhuset, eleganta boulevarden Jungfernstieg längs Alsters vatten, stadens protestantiska huvudkyrka St Michaelis och nöjeskvarteren Reeperbahn är några av sevärdheterna som väntar oss. Flera av stadens museer har särskilda julutställningar som är väl värda att besöka och vår reseledare ger oss många bra tips. 

Pris ca 130:-

BÅTTUR PÅ ALSTERSJÖARNA, EFTERMIDDAGSTUR

Mitt i Hamburg ligger Alstersjöarna, Binnenalster och Aussenalster, som från början egentligen var fördämningar av floden Alster. Numera kantas sjöarna av vidsträckta parkområden och i de norra delarna ligger påkostade villor med vacker utsikt. Under juletid är det särskilt rofyllt att glida fram över vattnet och njuta av den juldekorerade staden!         

Pris inkl. båttur ca 250:- 

Karta

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
2 / 12 InterCity Hotel Hamburg Hauptbahnhof, Hamburg
2 995:- Inga tillgängliga platser
9 / 12 InterCity Hotel Hamburg Hauptbahnhof, Hamburg
2 595:- Boka

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (2 frukostar). Fria resor med lokaltrafik. I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 695:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas på förfrågan.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö söndagar kl 08.10. Vi erbjuder övernattning på hotell i Malmö i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

InterCity Hotel Hamburg Hauptbahnhof, Hamburg
Modernt hotell perfekt beläget i centrala Hamburg med en härlig takterrass som bjuder på fin utsikt över staden, nära till shopping, sevärdheter och restauranger. Lä...